Wat te doen bij zeer pijnlijke aften in de mond

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Wat te doen bij zeer pijnlijke aften in de mond

Dit onderwerp bevat 30 reacties, heeft 19 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  gif-vrij 2 jaren, 5 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)
 • Auteur
  Berichten
 • #1827

  Anoniem

  Hoi, mijn man heeft vaak ineens last van aften in zijn mond. Ze zijn zeer pijnlijk en met eten, praten heeft hij al last, Zoenen kan dan niet meer, en het duurt zeker 1 week voordat ze genezen. Omdat hij dan meestal naast de aft die dan net over het hoogtepunt heen is weer een nieuwe aft krijgt en vaak 2 naast elkaar duurt het erg lang voordat het genezen is. Multi- en Vitamine C en 400 magnesium neemt hij dagelijks in. Weet iemand wat een aft is en wat kan hij eraan doen?

  groet van Jolanda.

  #56441

  Anoniem

  Spoelen met een 3% oplossing waterstofperoxide, en sole zou ook nog kunnen helpen. Ook poetsen met 1 vd 2 zou ik doen!

  #56442

  Anoniem

  http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rubriek=gezondheid&label=Aften

  Hier staan ook nog een paar goeie tussen zoals bosbessen, sterke kamille thee om mee de spoelen en stukjes gemben er 10 minuten ophouden en meer, misschien ook het proberen waard.

  #56443

  Anoniem

  Heel vervelend, de aften! Bosbessensap of -jam helpt bij mij altijd erg goed.

  #56444

  Anoniem

  Is hij toevallig van tandpasta veranderd?

  #56445

  Anoniem

  Hartelijke dank voor het meedenken. Hij spoelt nu met sole, dat prikt niet. Hij heeft geen andere tandpasta. Hij heeft dit al jaren,bosbessenjam gebruikt hij wel op de boterham.Ik heb hem aangeraden ook de sole te drinken meerdere malen per dag.

  Hopen dat het werkt. De waterstofperoxide heb ik gisteren binnengekregen. Daar moet ik morgen een pipetflesje voor halen. dat gaan we dat ook proberen.

  groet van Jolanda

  #56446

  E123
  Bijdrager

  Volgens mij was aften een teken van vitamine c, dus zuurstof tekort. H2o2 en/of vitamine c dus.

  #56447

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Denk er wel aan de H202 te verdunnen naar 3%, liefst in en een spuitflesje, aanstippen met wattenstaafje kan ook.

  Aften zijn uiteraard een symptoom van een onderliggend probleem, verminderde weerstand. Als hij er af wil dan zal hij echt daar mee bezig moeten, darmen/nieren/lever etc.

  #56448

  Anoniem

  Naast, Sole/H2O2/Rauwe melk kunnen ook Parodontax en zuur fruit goed helpen denk ik.

  #56449

  Anoniem

  Aften zijn rare dingen, voor de een helpt een tandpasta zonder fluor, voor de ander juist een tandpasta met fluor. (maar fluor is sowieso niet aan te raden)

  Parodontax is er trouwens zowel met als zonder fluoride.

  Voor mij was waarschijnlijk bosbessenjam het geheim, want sinds ik dat jaren geleden op brood (sorry ik eet nog brood) ben gaan doen doen heb ik ze bijna nooit meer.

  In bosbessenjam zit wel veel suiker, dus dat wil ik eigenlijk niet meer eten. Ik ga ervan uit dat dat wel goed komt, door al het andere gezonde eten.

  Voor het eten een klein stukje pure chocolade laten smelten op de aft. Het schijnt de genezing te versnellen hoewel ik daar nooit wat van gemerkt hebt. Wel verdooft het een beetje zodat eten wat minder zeer doet.

  #56450

  Anoniem

  Ik heb begrepen dat aften een uiting zijn van candida woekering in de darmen. Ik zou dus zeggen, ga je darmflora verbeteren door minder koolhydraten te eten en probiotica te gebruiken, o.a. kefir.

  #56451

  Anoniem

  Dat blijf ik ook zeggen, geen suiker gebruiken. Maar manlief vind dat wel zo nu en dan lekker… Het is zijn verantwoording, ik eet die troep al jaren niet meer. En heb er veel baat bij!

  #56452

  Anoniem

  ik had in de vakantie ontstoken tandvlees op een plek, bloede gewoon en als ik mijn kiezen op elkaar deed het erg zeer.

  ik heb gepoetst met alleen sole en de volgende dag was het al een stuk minder en de dag erop was het over. werkt super

  #56453

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Jootjeboxer, zeer herkenbaar. Der meesten willen wel een smeerseltje of zo om van de aften af te komen, maar owee als ze de voeding moeten gaan veranderen. Of lezen om te begrijpen wat de oorzaak zou kunnen zijn en waar dan ook de oplossing ligt.

  Het lijkt mij simpel, of hij blijft eten wat hij vooral lekker vindt en dan ook niet meer zeuren over aften en de problemen die hij ongetwijfeld nog gaat tegenkomen of aktie ondernemen.

  #56454

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Dat blijf ik ook zeggen, geen suiker gebruiken. Maar manlief vind dat wel zo nu en dan lekker… Het is zijn verantwoording, ik eet die troep al jaren niet meer. En heb er veel baat bij!

  Uit proeven met ratten (of muizen, dat weet ik even niet meer) blijkt dat suiker verslavender is dan cocaine. Men maakte de diertjes verslaafd aan zowel suiker als cocaine en gaf op een dag de dieren de keuze: of de suiker, of de cocaine. De beesten kozen de suiker! Je man vindt het dus niet lekker, hij is verslaafd. De aften zijn een serieus teken van het lichaam dat-ie verkeerd bezig is. Als hij niet wil luisteren, wordt het niet beter maar slechter. Aan hem de keus…

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.