Wat is jouw ultieme, meest vreemde smaakcombo?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Wat is jouw ultieme, meest vreemde smaakcombo?

Dit onderwerp bevat 25 reacties, heeft 8 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 7 jaren, 10 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 26)
 • Auteur
  Berichten
 • #460

  Kia Ora
  Bijdrager

  Okee, het hoeft niet bizar te wezen, maar ik heb wel gemerkt dat ik in de afgelopen drie jaar veel meer smaken ben gaan waarderen en zelf prefereer. Bitter en zuur zijn hier de twee uitschieters in. Maar ook rauwe groente als bloemkool, boontjes of broccoli smaken mij prima.

  Een andere persoonlijke favoriet is komijn. Geroosterde komijn welteverstaan. Ik heb een enorme pot met geroosterde komijn standaard binnen handbereik staan (ik kan fotografisch bewijs overleggen). Ik strooi het overal overheen, curry, komkommer, kaas, rauwe ui, yoghurt, tomaat… Heerlijk! Net nog gegrilde kaas met rauwe ui, komkommer en flink komijn verorbert… yum

  Je ziet het, zo heel raar is dit natuurlijk niet, maar als ik dit op mijn blog zet zullen niet veel mensen dit herkennen, dus ik denk: kom, ik zet het lekker hier neer! Dus kom maar op! Wat is jou meest vreemde, maar ook favoriete smaakcombinatie?

  #25519

  zirus
  Bijdrager

  bij mij is het juist het tegenovergestelde. mijn vriend wil altijd mij eten “interessanter” maken met kruiden of meer ingredienten. ik ben gewoon tevreden met bijvoorbeeld roerei + zeezout – hoef er verder helemaal niets bij of op 😉 ik denk dat ik max 4 ingredienten telkens bij elkaar toevoeg…

  #25520

  E123
  Bijdrager

  Mix van een rauw ei, levertraan, olijfolie, citroensap, drupje lugols, beetje zwarte peper, kurkuma, gember.

  Dit drink ik in een slok weg ‘smorgens. Gevolgd door een bakje yoghurt met wat honing en tarwekiemen. Is niet mijn favoriete combi, maar wel heel simpel en met 1 slok mega veel gezonde dingen binnen. Vreemd is het in elk geval wel 😀

  #25522

  ruud
  Bijdrager

  Ik drink de laatste tijd 3x pd citroen in zijn geheel (met schil, vezels pitten en al) samen met 3 tenen knoflook, curcuma (eth olie opgelost in olijfolie), water en verse gember. Sochtends ook nog levertraan en gefermenteerde boterolie erbij. Nooit gedacht dat ik dat nog allemaal zou gaan drinken! Als het met levertraan/ boterolie erbij is, dan drink ik het met mijn neus dicht. Ik maak het zo fijn mogelijk in de blender opdat ik het zo makkelijk mogelijk in mijn keel gegoten krijg.

  #25523

  Rapunzel
  Bijdrager

  Lievergezond…. je haalt me de woorden uit de mond! Ik had het ook over de levertraan en de X factor boterolie willen hebben. Want dat is me toch een smaak-combi…. :mrgreen:

  En daarnaast nog die hele citroen met schil, pit en al uit de blender met olijfolie ja!

  Ik ben nog niet zo dapper als jij om de knoflook en de gember er ook in te doen. Knoflook en curcuma doe ik in de soep als ik eraan denk en van gember zet ik gemberthee.

  #25524

  corneliahz
  Bijdrager

  Ik heb heel veel bewondering voor wat jullie allemaal naar binnen werken, respect!

  Alleen geloof ik niet dat ik Lievergezond zo graag zou willen zoenen ……..

  3 x per dag 3 tenen knoflook ?!? 😯

  #25525

  Anoniem

  En je vlees was nog wel zo zwak!

  #25526

  ruud
  Bijdrager
  Quote:
  Alleen geloof ik niet dat ik Lievergezond zo graag zou willen zoenen ……..

  3 x per dag 3 tenen knoflook ?!?

  Haha!

  Ja weet je, ik besef dat het heel veel is en ik had zelf nooit kunnen denken dat ik hiertoe in staat zou zijn geweest!

  Een maand geleden walgde ik nog van knoflook als mijn vriend het had gegeten.

  Zelf heb ik er nu echter geen last van bij mezelf en mijn vriend ook niet want die doet gewoon mee als hij in mijn buurt is.

  Het is gewoon dat ik ZO graag beter word en ik heb er veel voor over.

  Mogelijk helpt het!

  Knoflook kan bij zoveel dingen helpen.

  Het stuwt het bloed rond en mijn bloed ging niet zo snel (gezien het feit dat ik bijv. nogal een koukleum ben).

  #25527

  corneliahz
  Bijdrager

  Zoals ik al zei: respect voor je wilskracht en doorzettingsvermogen Lievergezond! Dat het je maar gauw moge helpen!

  LOL Corneliahz, die zwakte heb ik voor parfum, gisteren net weer een nieuwe fles gekocht, zal je maar niet vertellen hoeveel flessen ik al heb…….zwaar verslaafd dus…

  #25528

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik zal je maar niet vertellen hoe ziekmakend deze parfums zijn…

  Mike

  #25529

  corneliahz
  Bijdrager

  Vandaar dat ik het ook niet op mijn huid gebruik maar alleen op kleding, behalve als het om essentiële oliën gaat. Er zijn enkele parfumproducenten die alleen maar natuurlijke ingrediënten willen gebruiken wat je vaak ook terugziet in de aankoopprijs.

  De werking van geuren en van essentiële oliën kunnen een positieve invloed hebben op je gezondheid en zeker je welzijnsbeleving. Parfums, geuren, zijn niet altijd alleen maar ziekmakend, tenzij je eenzijdig overtuigd bent van de overheersende en alleen regerende kracht van de fysieke werking van de materie.

  #25530

  Webmaster
  Bijdrager

  Als je essentiele olien gebruikt is daar inderdaad niet zoveel mis mee, hoewel ik ook wel degelijk reageer op die geurtjes van Weleda op basis van geconcentreerde lavendel of andere geurende kruiden. Ik ben ervan overtuigd dat ook dat teveel van het goede is, de natuur biedt niet geuren aan in dergelijke concentraties, maar wij willen nu eenmaal enorm ruiken naar iets. Waanzin!

  Quote:
  Parfums, geuren, zijn niet altijd alleen maar ziekmakend, tenzij je eenzijdig overtuigd bent van de overheersende en alleen regerende kracht van de fysieke werking van de materie.

  Begrijp ik hieruit dat jij tot de groep mensen behoort die denkt met gedachtenkracht kwalijke materiele invloeden te kunnen neutraliseren? Om met de woorden van David Wolfe te spreken: mensen zoals jij hebben we nodig om bovenop kerncentrales te gaan zitten!

  Mike

  #25531

  corneliahz
  Bijdrager

  Haha……ik heb nou niet bepaald de ambitie om op kerncentrales te gaan zitten nee 😆

  De keuzes die ik maak, maak ik voor mezelf voor mijn gebeurtenissen in mijn leven. De ander is ook vrij in te kiezen wat hij verkiest voor zijn leven.

  Ik heb persoonlijk wel ervaringen dat er meer mogelijk is dan we tot nu toe van onszelf dachten. Het meest eenvoudige voorbeeld is het placebo effect.

  Zoals je zelf al eens zei gaat het om samenwerking en eenheid, geen enkel geisoleerd aspect alleen is zaligmakend. Er zijn genoeg mensen die al jaren heel erg goed bezig zijn met voeding waarbij toch niet gebeurt wat eigenlijk zou moeten gebeuren. Omgekeerd zijn er ook mensen al jaren aan het affirmeren, mediteren, aan het LOA denken en er toch niet gebeurt wat men verwacht dat er zou gebeuren. Ik ben dus een mens die vertrouwt op ‘the best of both (and more) worlds’ en altijd een open mind houdt ….

  #25532

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik geloof ook in de samenwerking tussen lichaam en geest, maar geloof tevens dat werkelijke groei van onderuit moet komen, vanuit de bodem. Het begint dus met voeding, maar je hebt gelijk dat het niet draait om voeding alleen, net zo min als het alleen om gedachtenkracht draait. Het is EN-EN, niet OF-OF. Hierover kunnen we het dus eens zijn, maar ik ben totaal allergisch voor mensen die zweverige verhalen gaan ophangen over gedachtenkracht en vervolgens koffie met koekjes naar binnen werken.

  Mike

  #25533

  corneliahz
  Bijdrager

  Grappig, ik krijg pukkels van mensen die ALLEEN MAAR waarde hechten aan wetenschappelijke bewijzen en iets wat ze kunnen zien en beredeneren terwijl ze blind zijn voor al het andere wat om hen heen gebeurt.

  En ik blijf geboeid in hoe het komt dat alle menselijke cellen gelijk qua opbouw zijn, maar toch de ene cel weet waarom ie een levercel gaat worden en een andere cel een hartcel…..

  Henk Fransen heeft daar een mooi boekje over geschreven:

  Bondgenoot

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 26)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.