Wat heb ik precies?

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Wat heb ik precies?

Dit onderwerp bevat 20 reacties, heeft 12 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 3 jaren, 2 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 21)
 • Auteur
  Berichten
 • #123500

  DeSouza
  Bijdrager

  Hallo allemaal,

  Mijn therapeut verteld mij dat ik een bijnieruitputting heb met een trage schildklier, en dit vanaf 2014-november. Die tijden had ik angs/paniekaanvallen met koude voeten, handen, branderige gevoel in keel, verwarrende emoties etc. En de afgelopen maand Maart “voelde” ik me weer normaal, gelukkig, MAAR nee vanaf de afgelopen woensdag avond moest ik gaan braken (1x), steeds misselijkheidsgevoel na eten en ervoor, hartkloppingen zijn weer terug, slaapproblemen, branderige keel nu, knorrende maag, slechte wc-gebruik etc (licht geel). Wat zou het kunnen zijn, maandag ga ik toch even de huisarts bellen.

  Wat ik allemaal gebruik:

  -NTM-Adrenocare 2.0, (3x daags) -VitOrtho Ascorbaat Mineraal C-1000 (3x daags) -Nature’s Answer D-3 (2x druppels) -BioActive Magnesium (3x daags) -Adreno Balance (2x daags, Rhodiala)

  Qua voeding zit ik goed volgens mijn therapeut. Zo vers/biologische, veel gezonde vetten, geen suikers etc. maar nog niet helemaal alles.

  #123505

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Het antwoord op de titel van je topic is al duidelijk: bijnieruitputting, precies zoals je therapeut al heeft geconstateerd. Ik lees in een andere post van je dat je moeder hier ook al mee kampt, omdat ze een middenrifbreuk heeft. Deze ontstaan door opkomend maagzuur en dat ontstaat weer door chronische stress, de oorzaak van bijnieruitputting en maagzuurtekort. Je therapeut mag dan overtuigd zijn van je voedingspatroon, ik ben dat pas als je me vertelt wat je allemaal eet en drinkt op een dag.

  Mike

  #123532

  Vivianne
  Bijdrager

  @ Desouza

  Mogelijkerwijs ligt een ongeremde Mororeflex aan de basis van je niet goed werkende bijnieren en schildklier.

  In dat geval kan ik je een bezoek adviseren aan een goede kinesioloog.
  Zij kunnen achterhalen of dit bij je speelt door je te testen op de aanwezigheid van ongeremde primaire reflexen die je belemmeren.

  Zelf hebben wij hier hele goede ervaringen met deze manier van behandelen bij 1 van mijn kinderen die problemen had met de samenwerking tussen de ogen onderling en tevens de spijsvertering.

  Namen om op dit vlak te onthouden zijn Sally Goddard – Blythe, Margaret Mulder en met betrekking tot de toepassing hiervan Masgutova en Blomberg.

  http://www.praktijkvoorprimairereflexen.nl/ervaringen.html
  http://www.praktijkvoorprimairereflexen.nl/soortenrefl.html#Mororeflex

  #123543

  DeSouza
  Bijdrager

  @ fatsnotbad

  Hierbij mijn eetschema van 3 dagen :

  Vrijdag

  11.00 – 12.00 uur: Havermout met kaneel, speculaaskruiden, pompoenpitten, amandelmelk, handvol amandelen, thee lepeltje rauwe honing en groene thee

  13.00 – 14.00 uur: Speltbrood met veel verse roomboter en 2 kleine plak kaas, handvol paranoten

  14.00 – 15.00 uur: Biologische Granaatappelsap

  15.00 – 16.00 uur: 2x Mandarijnen

  16.00 – 17.00 uur: Yoghurt soep (bevat bulgur), Pirasa yemegi (Turks, bevat prei, wortels, tomaten, rijst. olijfolie, vlees, zout), groene groente salade (ijsbergsla, peterselie, dille), zelfgemaakte yoghurt

  17.00 – 18.00 uur: 2 stuks pure chocolade (92% cacao)

  18.00 – 19.00 uur: Na sporten whey shake gedronken

  20.00 – 21.00 uur: Rooibos thee, kaki, handevol amandelen

  21.00 – 22.00 uur: Yoghurtdrank (met zout), spa blauw

  Zaterdag

  11.00 – 12.00 uur: 2x Speltcroissanten, 2x gekookte bio. eieren, bio. roomboter, tulum kaas (gemaakt van geiten melk), bio. mayonaise, groene thee

  12.00 – 13.00 uur: 1 stuk pure chocolade (92%), handvol paranoten

  16.00 – 17.00 uur: 3x Geepaneerde visfilet met havermout, speltmeel (havermelk, 1 bio. ei), onbewerkte olijfolie, bio. mayonaise, groene groente salade (met tomaten)

  17.00 – 18.00 uur: Meer dan een handvol zonnepitten, rooibos thee

  20.00 – 21.00 uur: Cigkofte (rauwe gehaktballetjes zonder vlees, bevat bulgur, pittige kruiden), yoghurtdrank (met zout), ijbergsla, mint, peterselie

  Zondag

  10.00 – 11.00 uur: 1x Speltcroissant, 1 Speltpannenkoek (havermelk, speltmeel, maanzaad), 2x plakken kaas, 1 bio. gekookte ei, paar zwarte olijven, groene thee

  11.00 – 12.00 uur: Handvol paranoten, 1 stuk pure chocolade (%92)

  15.00 – 16.00 uur: Wok (gebakken rijst, broccoli, ui soorten)

  16.00 – 17.00 uur: Rooibos thee, handvol hazelnoten

  17.00 – 18.00 uur: Rode linzensoep (Turks), inegol meatballs (kofte) (Turks, bevat gemalen rundvlees, bulgur, kruiden) , gekookte zoete aardappel

  22.00 – 23.00 uur: 2x mandarijnen, sole, handvol amandelen, zonnepitten

  * Elke ochtend sole

  Wat mij erg opvalt is dat ik deze eigenschappen niet eerder had oa. knorrende maag, gele ontlasting (droog en weinig), misselijkheid en dit kwam eerder toen ik de afgelopen woensdag ziek werd. Zou ik dan een infectie hebben gelopen? Want eetlust is ook vermindert door de misselijkheid! Zo val ik dan weer af, en ben al 68 Kilo voor 180cm in lengte. Ik wil juist namelijk aankomen, hoe doe ik dit?

  #123546

  naief
  Bijdrager

  zucht en dit noem je goed eten?
  Ik kan wel over commentaar bij zetten, maar ga eerst maar eens uitgebreid op het forum lezen, lees ook voorsteltopics van anderen door met wat zij eten en het commentaar daarop.

  #123548

  100%leven
  Bijdrager
  #123549

  Tanja
  Bijdrager

  Veel granen, noten, zaden, en pitten, dat is nogal wat fytinezuur alles bij elkaar, niet zo super. Als je wilt bijkomen zou ik wat meer kaas op wat minder brood doen en flinke bakken yoghurt, bottenbouillon en rijk gevulde stoofpotten gaan eten, dan krijg je gelijk wat meer dierlijk verzadigd vet binnen en dat is ook goed voor je bijnieren.

  Kan best zijn dat je nu een infectie hebt opgelopen, maar je eetpatroon kun je sowieso verbeteren.

  #123558

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Havermelk, amandelmelk, dat is allemaal door die ellendige Kris Verburgh met zijn havermout gekomen. En spelt. Heel Nederland zit aan de spelt en de havermout, we lopen elkaar weer eens als schapen achterna. En in de ‘sport’wereld natuurlijk die eiwitshakes. En je maar afvragen waar al die vermoeidheid en huidklachten vandaan komen. Maar nee, we eten allemaal zo ‘gezond’. Zie ook die moeder van dat zoontje van 11 dat niet wil groeien, ook omdat ze daar thuis zo ‘gezond’ eten. En als je er iets van zegt, worden ze geirriteerd! Soms denk ik werkelijk dat aan dit land en dit volk geen eer meer te behalen is…

  Mike

  #123561

  Tanja
  Bijdrager

  De grap is dat (idd: die ellendige) Kris het als vervanging van zuivel aanbeveelt, maar er nu dus volop mensen zijn die zuivel gebruiken en daarnaast plantaardige melk, omdat het zgn zo gezond is. Ook die zaden en noten…. welke volwassen man zit er nu handenvol zonnebloempitten weg te kauwen voor z’n lol???

  Ik word er soms ook een beetje moedeloos van Mike.

  #123564

  Debsy
  Bijdrager

  Een positieve noot:

  Dit is wel een stuk gezonder dan de gemiddelde Nederlander 😉

  Tip 1. Voeg veeeeeeeeel vet toe. Erg mag veel meer vet in je eetpatroon. Vet heelt de bijnieren!

  Tip 2 vervang de notenmelk door rauwe melk en rauwmelkse kefir.

  Tip 3 eet meer eieren

  Tip 4 leer goede bouillons en stoofpotten te maken.

  #123566

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Tip 5: DENK ZELF NA en volg niet klakkeloos allerlei modetrends!

  Mike

  #123572

  naief
  Bijdrager

  Mike, wordt het niet tijd om als mensen zich aanmelden dat ze eerst op een aantal zaken gewezen worden. Zoals de alleen lezen topics, het topic voor nieuwe leden en de site van Lia en vertellen dat inlezen voorkomt dat veel nieuwkomers allemaal met dezelfde vragen komen, die makkelijk zelf gevonden kunnen worden. Misschien als tekst die ze moeten vinken en of als welkomstmail.

  #123576

  Jp
  Bijdrager

  Er is een gebruiksaanwijzing:
  https://www.fatsforum.nl/topic/gebruiksaanwijzing-voor-nieuwe-leden/
  Misschien die iets duidelijker in beeld brengen, vooral ook de één na laatste alinea, waar links naar dat wat naief noemt staan.

  #124127

  Zilver
  Bijdrager

  Sorry hoor, ik ben hier nieuw en dit is een van de eerste topics die ik lees.

  Wat een negativiteit! Iemand komt hulp vragen en moet je kijken wat een bak hel DeSouza krijgt.

  Ze moet de topics eerst maar eens lezen? Ooit van overzicht gehoord? Jullie schrijven zelf als dat de zoekfunctie al amper werkt. En er zijn zo verschrikkelijk veel topics.

  Ik vermoed zelf een bijnieruitputting, ik ben altijd moe en dan moet ik me dus voor ik een vraag kan stellen eerst door het hele forum heen worstelen? Ik heb daar de energie niet voor en ik kan me voorstellen dat er meer mensen zijn die de moed al in de schoenen zakt.

  Misschien moet je als mod je negativiteit lekker voor je houden of wat gaan doen wat je meer energie oplevert voor je je negativiteit doorgeeft aan iemand die hulp vraagt

  #124128

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Misschien moet jij een ander forum zoeken.

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 21)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.