Wat als het een (gal) steen is?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Wat als het een (gal) steen is?

Dit onderwerp bevat 160 reacties, heeft 31 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Jhanne 4 jaren, 1 maand geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 161)
 • Auteur
  Berichten
 • #1033

  Angela
  Bijdrager

  Ik heb sinds gisteren zeurende pijn in mijn bovenrug, rechter schouderblad en rechterarm. Het voelt alsof er een steen dwars zit bij mijn lever/galblaas. Ik drink de hele dag al bitterzout maar de pijn blijft. Wat kan ik nog meer doen om dit probleem op te lossen zonder dat ik een leverreiniging doe, want daar moet ik nl. voorzorgsmaatregelen voor nemen…..

  #45587

  Rapunzel
  Bijdrager

  Angela, rustig aan maar hoor! Misschien is het wel helemaal niet zo. Heb je een klysma set in huis? Misschien kun je een koffieklysma doen. Dat moet ook helpen! En bitterzout inderdaad. Je loopt nu zeker helemaal leeg ook van al dat bitterzout? Is er iets gebeurd waardoor je denkt dat er een steen dwars zit? Misschien kun je je fles Resium open maken?

  #45588

  Rapunzel
  Bijdrager

  Angela, hoe is het vandaag met je?

  #45589

  Anoniem

  Angela,

  Paardenbloemthee is daar heel geschikt voor.

  #45590

  Angela
  Bijdrager

  Nog steeds zeurende pijn in mijn rechterschouderblad aanwezig…

  Ik kan de Resium helaas niet meer vinden, denk dat mijn man bij een opruimactie het weggegooid heeft:( Paardenbloemthee heb ik helaas niet in huis. Ik drink nu zo’n 3 keer per dag een flink glas water met bitterzout erin en af en toe doe ik de boldocynara van dr. Vogel erbij.

  De gedachten dat het iets ernstig zou zijn is erger dan de pijn, op zich. Heb een vriend verloren aan alvleesklierkanker en die beelden schieten me dan toch wel door het hoofd… Verwerking?! Ik heb deze pijn wel vaker gehad, maar altijd gedacht dat ik mijn rug overbelast had. Het is die dikke spier die naast (of tussen) je schouderbladen loopt. Nu ik mij dus meer en meer in gezondheid heb verdiept weet ik dat dit met galstenen te maken heeft. Helaas hele slechte ervaringen in onze familie van zeer dichtbij wat mijn angst groter maakt. Ik hoop dat de bitterzout de vaste steen of stenen eruit gaat gooien…. Dank voor je belangstelling 😀

  #45591

  Anoniem

  Je kunt gewoon buiten paardebloemen plukken voor thee of door de salade.

  Sterkte!

  #45592

  Rapunzel
  Bijdrager

  Mijn man heeft ooit een galsteenaanval gehad waarbij ik de huisarts geroepen heb. Die dokter wees naar een plek ergens in het midden onder de borst en vroeg of het daar zeer deed. Dat heeft dan met galstenen te maken. Je probeert ook een houding aan te nemen waarin je zo weinig mogelijk pijn hebt. Het is overigens een eenmalig iets geweest. Mijn man kreeg die nacht iets tegen de pijn en daarna was het over tot op de dag van vandaag (jaar later of zo).Misschien beurt dit verhaal je een beetje op… Sterkte nog hoor Angela!

  #45593

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Angela, kun je niet een paar dagen de milde reinigingen doen? Dat helpt mij altijd erg goed.

  voor t slapen, 3 uur niets eten/drinken, 3 uitgeperste citroenen, 2 eierdooiers,eetlepel olijfolie en lepeltje honing, niet met metaal roeren (neem een schudbeker of iets dergelijks).

  Andere dag kun je eventueel klysma doen en na uurtje misschien nog koffieklysma.

  3 a 4 dagen achter elkaar.

  #45594

  Anoniem

  Dirtsa,

  Deze tip had ik nog niet gelezen, dankjewel.

  Hoeveel dagen doe je dit dan (deze milde reiniging)

  #45595

  Anoniem

  haha Dirtsa…niet gezien, staat er al, 3 a 4 dagen.

  Is een klysma erna noodzakelijk of kun je dat ook weglaten?

  #45596

  Rapunzel
  Bijdrager

  Ik denk dat dat er een beetje vanaf hangt hoe goed jouw afvoer is. Mike doet het vlot zonder. Ik moet zeggen dat mijn afvoer niet zo goed is en ik doe het ook zonder klysma. Tot nu toe heb ik er niets negatiefs van gemerkt. Alleen maar positief. Je stoelgang wordt er beter op.

  #45597

  Angela
  Bijdrager

  Wat zijn jullie lief! Dirtsa bedankt voor de tip, ik ga het vanavond voor het slapen doen! Wat doe ik erin als ik geen honing heb?

  #45598

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Het kan zonder de honing, die is alleen voor de smaak. Ikzelf kan niet zonder klysma, aangezien mijn stoelgang niet goed is. En de koffieklysma doe ik alleen als ik de milde reiniging doe. Minstens een half uur na de waterklysma. Dan blijft de koffie minstens een kwartier binnen, dat lukt nooit met water .

  Ik doe meestal 1 x per maand 3 a 4 dagen achter elkaar deze milde reiniging.

  Je kunt ook nog met een leverdoekje (katoenen doekje in heet water, uitwringen, op je lever leggen met een kruikje en zo blijven liggen, het doekje geloof ik af en toe uitspoelen in heet water, staat ook ergens beschreven op dit forum)

  #45599

  Rapunzel
  Bijdrager

  Ik blijf maar achtervolgd worden door galstenen. Afgelopen zaterdag kreeg mijn broer zo maar ineens een raar kloppend gevoel vanbinnen. Hij wou net zijn tanden in een boterham zetten. Toen voelde hij zich ineens helemaal niet lekker worden en heeft hij nog een poosje buiten gestaan om frisse lucht te happen. Daarna zakte het wat maar het trillende gevoel vanbinnen bleef. Hij is toen ‘s-middags naar de weekendarts geweest die hem van alle kanten gevoeld en beklopt heeft maar hij kon niets vinden. Tja….

  Inmiddels is hij vanmiddag naar zijn eigen huisarts geweest. Vandaag voelde hij zich weer niet lekker en de pijn heeft zich verplaatst naar rechts. Hij kreeg een verwijzing voor een echo mee en er stond cholelithiasis op het verwijsbriefje. De huisarts zei er wel bij dat hij mijn broer er helemaal het type niet voor vond. Mijn broer is namelijk superslank (dat zullen ze wel bedoelen). 1x Googelen en je weet wat het is: galstenen! Ik heb hem geadviseerd om onmiddellijk een eetlepel bitterzout in te nemen (dat heb ik laatst aan mijn moeder gegeven, broer woont nog thuis) maar hij was niet meteen enthousiast. Bitterzout…. smaakt dat niet vies? Loop ik dan de hele tijd leeg? Toegegeven… het is ook allemaal wat vreemd voor iemand die zich (nog) nergens mee bezig houdt. Maar mogelijk dat hij het a.s. vrijdag gaat doen! Wordt vervolgd. Mijn vader moet morgen naar het ziekenhuis (uroloog, prostaat), mijn vriendin moet maandag naar het ziekenhuis (4 grote vleesbomen weg laten branden), mijn broer moet ook maandag en mijn man kwam er net achter dat hij een fistel heeft in zijn gebit. Het gaat lekker hier!

  #45600

  Angela
  Bijdrager

  Eerste milde reiniging zojuist ingenomen. Het drankje viel me erg mee, zelfs zonder honing. Ik ben venieuwd wat ik ervan ga merken. Ik lig nu lekker ontspannen in bed. Wordt vervolgd!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 161)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.