Was hitler een vegetariër???

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Was hitler een vegetariër???

Dit onderwerp bevat 89 reacties, heeft 15 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Lievergezond 1 jaar, 10 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 90)
 • Auteur
  Berichten
 • #3153

  robinAlexander
  Bijdrager

  http://www.telegraph.co.uk/history/world-war-two/9859294/Hitlers-food-taster-speaks-of-Fuhrers-vegetarian-diet.html

  Weston A. Price Foundation

  Hitler’s food taster speaks of Führer’s vegetarian diet. This article shows that Hitler spent the final two years of the war on a strict vegetarian diet, during the period when the worst atrocities occurred: http://www.telegraph.co.uk/history/world-war-two/9859294/Hitlers-food-taster-speaks-of-Fuhrers-vegetarian-diet.html

  “A Hitler Youth manual from the 1930s promoted soya beans, which it called “Nazi beans” as an alternative to meat.” For more on why that was a bad idea for the public, read our Soy Alert pages: http://www.westonaprice.org/soy-alert

  “In 1942, Hitler told Joseph Goebbels that he intended to convert Germany to vegetarianism when he won the war.”

  Indeed, the United Nations, formed after the war, to allegedly end all wars has called multiple times for a vegetarian world, so it appears that Hitler had his way: http://www.guardian.co.uk/environment/2010/jun/02/un-report-meat-free-diet

  “He (Hitler) referred to meat broth as “corpse tea””

  When our own Kim Hartke linked mass shootings on Pellagra (vitamin B3 / niacin deficiency), maybe she didn’t go far enough. Is it possible that malnutrition accelerated the depravity of Europe’s most evil dictator during the worst years of his rule? http://hartkeisonline.com/2012/08/24/is-pellagra-the-root-cause-of-violent-shooting-rampages/

  #74483

  zotteke
  Lid

  Het gegeven dat Hitler flirtte met het vegetarische dieet verbaasd me niet. Het vegetarisme gaat meestal hand in hand met mensenhaat.

  #74484

  zotteke
  Lid

  Als klein meisje zijnde kon ik ook niet verkroppen hoe beestachtig de meeste mensen met dieren omging. Zelf werd ik ook niet goed behandeld door de mensen in mijn omgeving. Er is sprake van een soort projectie. (hetzelfde gold voor adolf hij was een einzelganger die als klein jochie door zijn vader werd misbruikt en verder veel tegenslagen in zijn leven kende. zijn hond blondie was zijn enige vriend) Ik werd vegetarier en dit ging gepaard met een minachting voor de mens.

  Gelukkig weet ik nu dat ik dierlijk voedsel (uitsluitend van biologisch-dynamische afkomst) nodig heb om naar behoren te kunnen functioneren.

  #74485

  zotteke
  Lid

  Nu snap ik ook niet het argument van vegetariers dat als de hele wereld zich ‘bekeert’ tot het vegetarisme de mensheid geen pijn, onderdrukking of andere negatieve dingen zou kennen. Je kunt één blik werpen op de Hindu beschaving (van oudsher vegetarier) die nog het mensonterende en racistische kastensysteem in gebruik heeft, bruiden verbrandt en andere bizarre gebruiken kent om te zien dat dit niet klopt.

  #74486

  robinAlexander
  Bijdrager

  ik snap ook niet dat hitler meedeed met de eugenetica-agenda terwijl die zelf dus vegetarier was :S

  #74487

  Webmaster
  Bijdrager

  Vegetarisme IS onderdeel van de eugenetica-agenda! Het is nl. een onvruchtbaarheidsbevorderend voedingspatroon!

  Quote:
  Een van de meest vooraanstaande ‘denkers’ achter de moderne vegetarische beweging was niemand minder dan de extremist John Harvey Kellogg (1852-1943). Je weet wel, die van de cornflakes. Deze ‘dokter’ werd beïnvloed door het gedachtengoed van dominee Sylvester Graham (1794-1851), in Amerika verantwoordelijk voor de ‘Graham crackers’ en de totstandkoming van de hoofdzakelijk op graanproducten gebaseerde ‘food pyramid’ (de Amerikaanse Schijf van Vijf).

  Beiden hadden een obsessie met kuisheid. Om de ‘zonde’ van masturbatie tegen te gaan, stond Kellogg zelfs besnijdenis zonder verdoving voor van jongens en verminking van de clitoris van meisjes met carbolzuur, een uiterst bijtend goedje dat ook bekend staat als fenol. Om de ‘lusten’ te bedwingen, diende men er een strikt veganistisch voedingspatroon op na te houden dat rijk was aan zemelen. Kellogg en Graham waren namelijk op de hoogte van het feit dat een verminderd libido en zelfs impotentie en onvruchtbaarheid het gevolg waren van de chronische eiwit- en vettekorten onder veganisten. Om die reden wordt een dergelijk eetpatroon ook vaak voorgeschreven voor monniken en nonnen.

  https://www.fatsforum.nl/topic/plantaardige-en-vlezige-praatjes

  De fundamentalistische ideeen van Graham en Kelloggs zijn uiteindelijk de basis geworden van de Amerikaanse ‘Food Pyramid’, die in ons land zijn vertaald naar de Schijf van 5 en door allerlei westerse overheden als voedingsrichtlijnen zijn overgenomen. Belangrijk hierbij was het demoniseren van tradioneel genuttigde verzadigde vetten en cholesterol uit dierlijke producten, iets waar men pas echt in slaagde in de jaren ’80, dus zo’n 30 jaar geleden. De laatste 30 jaar hebben we dan ook een vreselijk en tegennatuurlijk voedingsexperiment op levende mensen meegemaakt met ronduit rampzalige gevolgen: een regelrechte explosie van kanker, hart- en vaatziekte, diabetes, hyperctiviteit, autisme en vele, vele andere slopende ziektes en aandoeningen.

  En nu gaan we de volgende fase in en wordt ons ecofascisme aangepraat. De ‘groene’ theorie luidt ongeveer zo:

  De aarde warmt op door menselijk toedoen. De broeikasgassen die hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn CO2 en methaangas. De verhoogde CO2-uitstoot wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door fabrieken en ‘aso-bakken’ (SUV’s). De verhoogde methaangasuitstoot wordt veroorzaakt door veehouderij. Bovendien lopen er teveel mensen rond op deze planeet. Hierdoor gedraagt de mens zich als een soort virus dat de complete aarde besmet.

  Er is dus sprake van een wereldwijd, door de mens veroorzaakt probleem. De mens zal dan ook een wereldwijde oplossing moeten vinden, voordat het te laat is. Deze oplossing bestaat uit het verkleinen van je ecologische voetafdruk d.m.v. (o.a.) vegetarisme, geboortebeperking, spaarlampen, ecotax (bijv. vleestax!). Een en ander is vastgelegd in Agenda 21 van de V.N.

  Tegenargumenten voor mensen met gezond verstand:

  Het is absurd en zelfs arrogant om te veronderstellen dat de mens verantwoordelijk zou zijn voor de opwarming van de aarde. Het merendeel van de uitstoot van broeikasgassen als CO2 en methaan gebeurt hoofdzakelijk door vulkanen en oceanen. Bovendien koelt de aarde sinds 1998 af!

  Een wereldwijde oplossing voor een wereldwijd probleem is collectivisme en communisme, waarbij een kleine elite voor de massa bepaalt wat wel en niet mag. Hmm, klinkt als een Nieuwe Wereldorde, met een wereldregering die uit naam van het ‘redden van de aarde’ de mens bij voorbaat schuldig bevindt. We zijn immers een virus voor de aarde!

  Om dit ‘virus’ de kop in te drukken, moet er populatiereductie komen, o.a. via een vegetarisch, onvruchtbaarheidsbevorderend voedingspatroon en financiele belasting, waarbij zelfs een ‘ademtax’ niet is uitgesloten (we ademen immers CO2 uit)! Derde wereldlanden kunnen niet industrialiseren, want dat is niet ‘groen’, waardoor het eeuwig lage lonenlanden zullen blijven, oftewel: gelegaliseerde slavernij. En geindustrialiseerde landen zullen langzaam gereduceerd worden tot derde wereldlanden en eveneens slavenlanden worden op de wereldwijde ‘groene’ plantage.

  Zo zie je maar weer dat het allemaal samengrijpt en allemaal onderdeel is van dezelfe agenda. Ik raad je aan de briljante documentaire The Great Global Warming Swindle te gaan bekijken:

  https://www.youtube.com/watch?v=YtevF4B4RtQ

  Mike

  #74488

  Anoniem

  Ik lees in een middelbare school-boek:

  Quote:
  70% van het complete landbouwareaal ter wereld wordt in beslag genomen door veeteelt

  Vervolgens het hele argument dat de wereld in problemen komt als de Chinezen en Indiers evenveel vlees gaan eten als wij, en dat we dan dus maar insecten moeten gaan eten.

  Een prachtige onderschikkende argumentatie, rechtstreeks afkomstig van de vegetarische lobby. Waar je je als leraar Nederlands al niet over mag buigen.

  Als je een beetje op onderzoek uitgaat, zie je dat die 70% afkomstig is van een studie van de Food and Agricultural Organisation van de Verenigde Naties.(van de vegetarische club EVA)

  Sommige mensen zeggen 76% want ze doen ook de graangewassen voor dierlijk gebruik erbij.

  Kloppen die cijfers uberhaupt wel? Mijn vermoeden is namelijk dat de redenering meteen al bij het begin de mist in gaat, en dat die cijfers helemaal niet kloppen. Zie de informatie van Population Research Institute (Steve Mosher), informatie die rechtstreeks ingaat tegen het verhaal dat we te veel zouden eten. Alleen al het continent Afrika is in staat om de hele wereldbevolking volwaardig te voeden.

  Of kloppen de cijfers wel, maar gaat het bij het verhaal over de India en China de mist in?

  #74489

  Webmaster
  Bijdrager

  http://www.westonprice.nl/topic/kijk-uit-voor-ecofascisme

  De eerste post bestaat uit diverse korte en krachtige filmpjes van het Population Research Institute.

  Mike

  #74490

  Tanja
  Bijdrager
  Quote:
  Beiden hadden een obsessie met kuisheid. Om de ‘zonde’ van masturbatie tegen te gaan, stond Kellogg zelfs besnijdenis zonder verdoving voor van jongens en verminking van de clitoris van meisjes met carbolzuur, een uiterst bijtend goedje dat ook bekend staat als fenol. Om de ‘lusten’ te bedwingen, diende men er een strikt veganistisch voedingspatroon op na te houden dat rijk was aan zemelen. Kellogg en Graham waren namelijk op de hoogte van het feit dat een verminderd libido en zelfs impotentie en onvruchtbaarheid het gevolg waren van de chronische eiwit- en vettekorten onder veganisten. Om die reden wordt een dergelijk eetpatroon ook vaak voorgeschreven voor monniken en nonnen.

  Waarom deden de Masaï eigenlijk aan besnijdenis bij zowel jongens als nog veel erger meisjes?

  #74491

  Webmaster
  Bijdrager

  Bijna vergeten je vraag te beantwoorden, Tanja.

  Allereerst belangrijk om te benadrukken dat we bij het woord ‘besnijdenis’ meteen denken aan barbaarse rituelen waarbij de vagina’s van meisjes worden dichtgenaaid of gruwelijk worden verminkt en de penis van jongens wordt ontdaan van hun voorhuid.

  De Masai, maar ook vele andere stammen, besneden niet de geslachtsdelen, maar hun huid op verschillende plaatsen. Laat je niet misleiden door het Engelse woord ‘circumcision’, dit kan besnijdenis betekenis van allerlei lichaamsdelen. Bij de vrouwen werd dit gezien als een permanente versiering, een teken van schoonheid, vergelijkbaar met een tatoeage (waarbij er ook in je wordt gesneden) of een piercing (waarbij er in je wordt geknipt). Meisjes mochten ook huilen tijdens de besnijdenis. Bij de jongens werd dit gezien als een teken van mannelijkheid en moed. Hun vermogen om pijn te kunnen verdragen werd gezien als een overgangsritueel van kind naar volwassene.

  In zijn boek beschrijft Weston Price eveneens dat bepaalde Afrikaanse stammen hun tanden schaafden, zodat ze eruit kwamen te zien als de scherpe punttanden van vleesetende roofdieren. Hij beschrijft een mannelijkheidsritueel onder Aboriginals waarbij jongens ‘examen’ moesten doen door zonder ook maar met hun ogen te knipperen te ondergaan hoe bij hen met een soort hamer en stok een tand werd uitgeslagen. Een andere beproevingen voor jongens die Price vermeldt in zijn boek zijn het vermogen om dagenlang honger en angst te ondergaan.

  Mike

  #74492

  Tanja
  Bijdrager
  #74493

  Ufo
  Bijdrager

  Mike,

  Quote:
  Meisjes mochten ook huilen tijdens de besnijdenis. Bij de jongens werd dit gezien als een teken van mannelijkheid en moed.

  Volgens mij bedoel je net iets anders dan wat er staat…

  #74494

  Webmaster
  Bijdrager

  Het huilen was natuurlijk geen teken van mannelijkheid. Je citeert selectief uit mijn woorden, want de zin erna was:

  Quote:
  Hun vermogen om pijn te kunnen verdragen werd gezien als een overgangsritueel van kind naar volwassene.

  Mike

  #74495

  Webmaster
  Bijdrager

  Tanja,

  Ik heb via Google gezocht op ‘circumcision Masai’ en stuit uitsluitend op cosmetische besnijdenisrituelen. Is dit een poging om de Masai in diskrediet te brengen via de media?

  Mike

  #74496

  Ufo
  Bijdrager
  Quote:
  Is dit een poging om de Masai in diskrediet te brengen via de media?

  Dat heeft die koekfabriek van Peijnenburg al gedaan.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 90)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.