Vreselijke angstaanvallen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Vreselijke angstaanvallen

Dit onderwerp bevat 135 reacties, heeft 27 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Lievergezond 2 jaren, 1 maand geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 136)
 • Auteur
  Berichten
 • #4871

  Louisa
  Lid

  Hallo, ik heb reeds maanden intense angstaanvallen. Ze begonnen door de afbouw van een antidepressiva sertraline (zoloft). Sindsdien zijn ze niet meer weggegaan en ik heb al heel veel erover gelezen en gedaan en gezocht. Ik heb gelezen dat hier ook mensen lasten hebben van angstaanvallen, maar bij mij lijkt het echt chronisch, geen aanval, maar je blijft erin en ik ben daarnaast oververmoeid en depressief (dat was ook een afbouwverschijnsel), maar die angst put je uit en je komt in een negatieve spiraal. Ik ben teruggegaan naar mijn oude niveau van antidepressiva, maar ik had nog steeds angst (niet heel de tijd) en was doodmoe, maar ze kwamen na 3 maanden weer heftig op en ik at toen al WAPF. Ik ben zelfs opgehoogd met AD, maar dat is het stomste wat ik kon doen. Sindsdien is de angst echt niet beter geworden en heel veel opbouwklachten en wil nu weer met druppels omlaag. Misschien hebben mensen hier goede tips of verwijzingen naar goede hulpverlening. Ik weet dat mijn bijnieren in het spel zijn.

  Deze dingen doe ik al:

  – elke dag wandelen in de buitenlucht

  – op tijd naar bed en op dezelfde tijd opstaan

  – overdag weleens rusten maar niet te lang

  – keltisch zeezout gebruiken

  – als de zon schijnt, zonneschijn oppikken

  – magnesium 400 mg van NOW

  – geen koffie of zwarte thee

  – geen suiker

  – elke week vette vis als haring

  – geen chemische cosmetica of schoonmaakmiddelen

  – veel vetten

  – b12 niveau is in orde, vitamine D was 50

  – meditatie (zover dat lukt)

  – ik ben bekend met ademhalingsoefeningen

  – gesprekken met een therapeut

  vast wel meer, maar als iemand nog goede adviezen heeft om er mee om te gaan, links, specialisten, voeding do’s en dont’s, wat dan ook… graag!!! Al wordt de angst maar enigszins leefbaar en verlicht.

  DANKJE!!!!

  #95808

  Hoi Louisa,

  Vreselijk is het, om angstklachten te hebben. Ik weet hoe het voelt, het is echt ontzettend naar. Bij mij is het ontstaan rond 4 maanden na de bevalling, en in april/mei gelukkig sterk verminderd. Heb er nu 3 maanden geen last meer van, maar weet nog goed hoe het voelt. In mei kwam ik erachter dat mijn schildklier te traag werkt, en dat ik antistoffen heb tegen de ziekte van Hashimoto. Ik denk dat mijn angstklachten door die schildklier zijn ontstaan, en misschien is dat bij jou ook wel zo. Ik zou als ik jou was een bloedonderzoek laten doen, bij je huisarts, of bij een goede natuurarts. Ik heb het bij de huisarts laten doen, alleen mijn TSH en T4 zijn geprikt, en later nog de antistoffen. Ik heb nu een afspraak bij een internist, en wil dan de overige waarden laten prikken. Doen hoor, want met constante angst leven is geen leven, tenminste dat vond ik! En wie weet is het goed op te lossen door behandeling van je schildklier. Heel veel sterkte!

  Edit: ik heb ook hulpverlening gehad, en er werd ook flink aangedrongen op het gebruik van AD, omdat ik zo angstig was. Ik heb dit altijd afgehouden, alleen in mijn ergste periode een paar keer Oxazepam gebruikt, want ja, ik heb wel een kind en kon niet als een bange vogel op de bank blijven zitten. AD is een verschrikking voor je schildklier, er zit fluoride in.

  #95809

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik zou me in de basis gaan richten op de bijnieren. De schildklier wordt daar ook weer door aangestuurd. Aan de adrenal dus.

  #95810

  Webmaster
  Bijdrager

  Lousia,

  Je gaat waarschijnlijk niet leuk vinden wat ik nu schrijf, maar uit de topic over halal-vlees, die ik destijds noodgedwongen heb moeten sluiten, blijkt dat jij er een zeer somber wereldbeeld op nahoudt:

  Quote:
  We hebben ziekte en gezondheid niet geheel zelf in de hand. We kunnen wel pogen om het zo goed mogelijk te doen, maar meer dan dan zit er niet in, want er zijn altijd factoren in het spel die onze macht te buiten gaat. En we degenereren hoe dan ook een keer – misschien minder snel. De dood regeert ons.

  Dit is een van vele citaten die ik alleen uit dat draadje kan pakken om te illustreren hoe jij de wereld ziet. Je bent streng christelijk. Denk je dat God een leven van depressie met je voor heeft? Of heb je het idee dat de duivel je op de hielen zit? Ik weet niet wat er allemaal in jouw hoofd omgaat, maar alle WAPF-voedsel ter wereld kan jou niet redden uit de wurggreep die jouw geloofsovertuigingen hebben op jouw bewustzijn. Jouw geloof is angst en angst is jouw geloof. Ik heb geen voedingsadviezen voor je, het zit bij jou veel dieper dan het lichamelijke. Je zult het goddelijke in jezelf moeten vinden i.p.v. een God van buitenaf die je moet ‘vrezen’.

  Mike

  #95811

  Anoniem

  Hier Louisa wat advies op geestelijk gebied van: Anita Moorjani

  • Love yourself unconditionally

  • Be yourself fearlessly

  • Be aware of your inner self talk

  • How we feel about ourselves is more important than positive thinking

  • Be honest with yourself and your feelings; don’t suppress or bottle yourself up

  • Don’t give away your power

  • Turn within for answers

  • Follow your own unique path (which is different from everyone else’s)

  • Suspend beliefs; open up to the universe, to what is — and to the unknown and unexpected

  • Focus on being your full self here, in this world; rather than seeking to leave this world for other realms

  • Love every part of yourself (ego, intellect, body, spirit); Every aspect of yourself is perfect

  • Enjoy yourself

  • Don’t take life too seriously

  • Laugh often, especially at ourselves

  • Look at the emotions behind everyday decisions and actions. Do things based on a passion and a zest for living; avoid doing anything out of fear

  • Because time is fluid and everything is happening right now, the past can be changed in the present moment and future potentials can be tapped into

  Quote:
  “Ik kwam terug met het begrip dat ‘hemel’ een begrip is en geen ‘plaats’, en ik ondervind dat deze hemelse staat me naar de Aarde is gevolgd. Ik weet dat dit mogelijk heel bijzonder klinkt, maar dat ons ‘werkelijke thuis’ slechts een staat van zijn is, en dus geen plaats. Onze werkelijke ‘thuis’ is te vinden IN onszelf, en volgt ons dus waar we ook zijn.”

  #95812

  Codexx
  Lid

  Er is momenteel op de eerste pagina een topic over colloidaal goud als een soort anti depressiva,

  Lees het even door, misschien kun je er baat bij hebben.

  #95813

  Webmaster
  Bijdrager

  Mooie aanvulling, Amancay!

  Mike

  #95814

  Louisa
  Lid

  @san: Ja die AD is vreselijk, maar ik kreeg het bij een burn out 10 jr geleden en wist ik veel hoe slecht het was… de psychiater zei dat het zo weer af te bouwen was… niet dus!!! met heel veel klachten, ik heb het al 4maal geprobeerd en nu is het echt vreselijk uitgepakt… toch weer te veel in ene en te lang doorgezet ondanks steeds allerlei klachten… mn schildklier is getest en idd zijn mijn t3 en t4 veeel te laag (TSH is op zich binnen normaalwaarde maar wel laag voor mijn leeftij), maar wat Alexandra zegt: dat kan van origine bij de bijnieren vandaan komen en niet mn schildklier!!! Die werken dus niet goed. Ik ga binnenkort laten testen op cortisol-waardes.

  #95815

  Louisa
  Lid

  @ alexandra: welke adrenal?? en wat doet dat dan??

  #95816

  Alexandra
  Bijdrager

  Je bent nu 7 maanden op het forum, in je eerste bericht open je hier al over. En je weet niet wat adrenal is? Bijzonder! Adrenal is een natuurlijk bijniersupplement. Het versterkt dus je bijnieren. Ik zal zo even een link hier naar toe opzoeken.

  http://www.iherb.com/Nutricology-Adrenal-Natural-Glandular-150-Veggie-Caps/45935

  #95817

  charade
  Lid

  Kijk eens wanneer je angst krijgt, of van wat. Misschien krijg je het alleen op bepaalde tijden, of van bepaalde ruimtes. Als je kunt mediteren ga dan daar heen waar je angst van krijgt en ga daar mediteren. Op een gegeven moment merk je dat je bang bent voor niks. Alles gaat gewoon zo als het gaat. Eerst afkicken van de medicijnen, want die doen denk ik niet veel goeds maar sommige mensen kunnen niet zonder en hebben het misschien juist nodig om in het gareel te blijven.

  Soms kun je beter geen vragen stellen voor je zelf maar gewoon voelen. Iedere dag weer voelen en kijken wat er gebeurd. Vragen zijn verwarrend en zorgen misschien voor meer angst.

  Er zijn zoveel dingen die mee kunnen spelen. Als je jezelf niet onderzoekt dan zou je er ook niet uitkomen. Ik zie een angststoornis als een verslaving.

  Als je angst bewust ervaar ga dan zitten en denk even aan niets (meditatie). Als je merkt dat het beter gaat ga dan bewegen door bijvoorbeeld je huis schoon te maken. In je hoofd heb je dan afleiding en een doel en beweging zorgt voor energie. Als je te lang in de paniek blijft hangen dan put je je zelf alleen maar verder uit.

  #95818

  Anoniem

  @louisa

  Ik herken het verhaal van de angstaanvallen die maar blijven aanhouden, waardoor het chronisch lijkt. Ik ben aan de AD begonnen om de angstaanvallen te onderdrukken. Dit werkte prima, maar had toen ook geen idee dat afbouwen zo moeilijk was. Afbouwen is namelijk nooit gelukt. Maar sinds ik adrenal slik is het mij gelukt om de AD geleidelijk aan af te bouwen (5 mg per drie maanden). In plaats van 40 mg per dag zit ik nu op 17,5 mg per dag. En uiteraard eet ik ook volledig WAP. Ik slik nu 2 x per dag 2 capsules adrenal van 100 mg per stuk. Dus 400 mg per dag. Hiermee ben ik ook langzaam begonnen. Eerst 1 capsule per dag voor 1 week, toen 2, etc. Iedere keer als ik de dosis ging verhogen had ik 1 of 2 dagen een opgejaagd gevoel en last van lichte hartkloppingen. Na 2 dagen was dit zeker verdwenen en kon ik het zonder problemen slikken.

  Het is dus echt belangrijk om de AD heel langzaam af te bouwen. Hoe snel heb jij dat gedaan? Als je te snel gaat krijg inderdaad dergelijke klachten.

  #95819

  Webmaster
  Bijdrager

  Alexandra,

  Goed dat je wijst op de eerste posts van Louisa, hier te lezen:

  https://www.fatsforum.nl/topic/bijnieruitputting-of-overactieve-bijnieren

  Daar staat eigenlijk alles al in. Al 7 maanden op zoek naar antwoorden die daar al zijn gegeven. Wat te denken van mijn woorden:

  Quote:
  Er speelt ook een krachtige psychische component, die getuigt van een sterke wilskracht. Het lijkt erop dat je ook met het placebo-effect voortdurend heen en weer slingert tussen negatief en positief.

  En opnieuw uit de topic over halal-vlees:

  Quote:
  Zo’n wereldbeeld en mensbeeld krijg je dus als je al vanaf je geboorte een schuldgevoel krijgt aangepraat. En tot overmaat van ramp moet ik de rest van mijn leven ook nog het leed van de wereld op mijn schouders dragen! Jouw glas is half leeg, terwijl dat van Marijan halfvol is en daar kan ik veel meer mee. Maar als jij denkt dat het leven lijden is, ga je gang…

  Dit is een basisstress die te maken heeft met existentiele levensangst, voortkomend uit religieuze overtuigingen die gebaseerd zijn op schuld vanaf de geboorte. Niet zo raar dat je hieronder gebukt kunt gaan!

  Mike

  #95820

  ruud
  Bijdrager

  @ Louisa: Volgens mij hebben de angstaanvallen na het afkicken ook te maken gehad met dat je lichaam dat probeerde te ontgiften en af te kicken.

  Ik heb veel angstaanvallen gehad tijdens heftige ontgiftigingsreacties door het proberen opruimen van infecties in mijn lijf.

  Gelukkig wist ik dan daarna weer dat het over zou waaien en het werd een routine-aangelegenheid voor me dat het me niet meer zo in de greep had op een gegeven moment.

  Ik vind het erg knap dat je dit onderwerp hier openlijk bespreekt.

  Veel sterkte voor jou Louisa!

  Zou deze apotheker misschien tips hebben voor goed af te bouwen van de zoloft – of misschien kent die persoon ook mensen die je daarbij zouden kunnen helpen? http://www.haesbrouck.be

  Ik zou hulp in proberen te roepen als ik jou was van mensen die ook weten wat ontgiftiging en afkicken van drugs inhoudt.

  #95821

  Asaya
  Lid

  Heb je al eens 5htp geprobeerd? Je zou dat in kleine stapjes kunnen toevoegen als je het andere afbouwt. Vit d is heel belangrijk, misschien kan je die ook tijdelijk toevoegen, denk aan 5000 iu.

  Deze zaken hielpen mij naast de goede voeding.

  Ontgiften kan zeker leiden tot losweken van gifstoffen, ook emotioneel en op andere niveaus.

  Zoek op Anita Moorjani en bekijk en luister naar haar verhaal. De tips van Amancay. Ga de natuur in en zie hoe dat alles blijft doordraaien en probeer de rust en het ritme ervan op te pakken. Doe leuke dingen en probeer te genieten en in het moment te zijn.

  En even een hart onder de riem, het kan soms zo zwaar zijn maar er is zoveel verandering mogelijk. Sterkte en succes.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 136)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.