Voortgang van Biebs (bijnieruitputting)

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Voortgang van Biebs (bijnieruitputting)

Dit onderwerp bevat 50 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  liesje 1 jaar, 9 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 51)
 • Auteur
  Berichten
 • #134512

  Biebs
  Bijdrager

  Hai,
  Omdat er zoveel verschil zit in hoe ik mij voel per periode, wilde ik graag een voortgang topic openen, om bij te houden hoe het gaat.

  Had mezelf al eens voorgesteld, maar hier even in het kort:
  Vrouw van 26 jaar. In november 2014 thuis komen te zitten, februari 2015 ontdekt dat ik bijnieruitputting heb. Overigens geen test laten doen maar de klachten waren over duidelijk.
  Vooral extreme vermoeidheid in mijn hoofd: duizelingen, vlekken zien, wazig/onscherp zicht, heel veel moeten slapen – ook overdag, snel overprikkeld, last van licht en geluid (pijnlijke oren), erg stressen, het gevoel op te zijn, etc etc.

  Vanaf februari me ook gaan verdiepen in Weston Price voeding en hier ben ik voornamelijk heel erg dankbaar voor. Met heel erg kleine stapjes gaat het beter. Maar wat ben ik BLIJ dat het in ieder geval de goede kant op gaat!

  Wat ik als eerste merkte is dat de duizelingen veel minder werden en dat ik minder last had van het licht. Bijvoorbeeld als voorheen mijn telefoon niet op het minst “bright” stond, was dat erg storend aan mijn ogen/hoofd, nu heb ik daar minder last van. Ook het zien van vlekken is minder geworden. De afgelopen week was helemaal een goede week, ik moet elke middag liggen en slapen om de dag door te komen, maar ik merkte afgelopen week dat ik om 14:00 uur nog niet kapot was, wat echt bijzonder was. Hopelijk kan ik de middagdutjes zo steeds iets inkorten.

  Ik weet dat het qua voeding zeker nog beter kan, maar het gaat de goede kant op.
  Ik kom vanuit veel suikers, fruit, koffie, een enorme zout verslaving, geen vlees.

  Ik begin mijn dag met een glas sole met H202. De H202 moet ik héél langzaam opbouwen, want ik krijg snel ontgifting klachten. Ik bouw misschien 1 druppel 10% op per week (met verdunde druppels van 2,5%), want eerder deed ik het sneller en werd ik goed beroerd. Daarna 2 ml Green Pasture levertraan met een theelepel kokosolie. Elke ochtend gebruik ik 500 mg bijnierextraxt.
  Elke dag eet ik 3 eetlepels kokosmelk (zonder toevoegingen) en slagroom (hmmm!) en 3 theelepels kokosolie.

  Ik ben sinds een maand begonnen met bottenbouillon maken en ik ben hooked. Het liefst eet ik bijna alleen dat nog, ik merk dat mijn lichaam er echt naar snakt. Dat is dus ook vaste kost, elke avond, haha! Ik heb dan ook wat in te halen, na 13 jaar geen vlees eten. Verder veel roomboter; waar het ook maar kan, smeer ik roomboter op. Een paar glazen sole per dag en sowieso alleen keltisch zeezout.

  Rauwe bio melk heb ik geprobeerd maar ik kreeg er last van, mijn klachten werden erger. Wat ik echt jammer vind, want ik vind het intens lekker. Van kefir kreeg ik last van mijn buik, maar dat heb ik alleen ooit geprobeerd met gepasteuriseerde melk en kefir in poedervorm (voor ik WAPF kende).

  Naast zoveel mogelijk goede voeding doe ik elke dag 20 – 35 minuten yoga. Ik heb een pauze genomen van intensiever sporten (deed ik ook maar 1 uur in de week), omdat mijn lichaam dat niet trok.

  Ik ben een boek aan het lezen waarin ik de kracht van je onderbewustzijn wordt benadrukt, en omdat ik altijd nogal een doem denker ben geweest had ik dit nodig. Waar ik voorheen dacht: “Ojee, zo kan ik toch nooit meer werken.. Dit zal nooit meer weggaan.. Hoe moet ik ooit kinderen krijgen met dit, etc.” (niet alleen bijnieruitputting, meer klachten), visualiseer ik nu hoe mijn leven er uit zal zien als ik beter ben, hoe ik weer aan het werk ben, en alles kan doen dat ik wil. Als ik dit voor me zie, zit ik als een idioot te glimlachen, maar het voelt goed!

  Nou, eigenlijk geen vragen maar feedback mag altijd! Ik zal mijn voortgang hier bijhouden, ook fijn om te kijken zo wat wel en niet werkt en om terug te lezen.

  Biebs

  #134513

  Biebs
  Bijdrager

  Hoe ik ook merk dat H202 veel doet bij mij, is dat als ik het neem in de ochtend, ik het half uur daarna een enorme loopneus heb.

  #134514

  100%leven
  Bijdrager

  Mooi dat je je beetje bij beetje steeds beter voelt.
  Het is flink puzzelen wat wel en niet werkt of goed valt in het begin, maar je bent nu al flink op weg.

  Succes verder!

  Mark

  #134515
  #134518

  Biebs
  Bijdrager

  @ Mark: Klopt! Dat puzzelen kost ook wat frustratie, maar voor mijn gevoel zit ik op de goede weg 🙂

  @ Cholesteroliscool: Pff, haha, dat artikel slaat echt nergens op. Lekker generaliserend. Het gaat er toch puur om hoe iemand yoga toepast en ervaart? De ene wilt hip zijn en doet alsof, de ander heeft er echt iets aan.
  Ik ben geen hip mens en ik heb geen geld ervoor. Doe het dan ook thuis op de mat met Yoga With Adriene.

  #134522

  @Biebs, voel je je er goed bij prima maar ik zie het als een soort van marathonlopen, kickboksen of voetbal qua belasting.
  Te veel van het goede qua rek en strek en dan zeker voor de gemiddelde westerse computerzitter.

  #134535

  Jhanne
  Bijdrager

  Hi biebs,

  volgens mij ben je goed bezig, er zal best wel weer eens een terugval komen maar dat met een brede grijns zitten genieten van het beeld dat het allemaal weer goed komt, dat is de allerbeste genezing.

  en over yoga, well, ik doe vrijwel iedere ochtend losmaak en strekoefeningen en wat lichte qigong. Ik dek dat het erg afhangt van hoe je ermee omgaat en wat voor soort oefeningen het zijn of het gezond is.

  Moderne westerse yoga wil nogal eens de nadruk hebben op het goed uitvoeren van asana’s, op lenig worden, dat kan zeker schadelijk zijn/het lichaam beschadigen.

  maar het gaat er juist om om je lichaam goed te leren voelen, vooral de grenzen van dat lichaam niet te overschrijden. Ten minste, dat is zoals ik het zie. Ik merk dat de qigong gebaseerde oefeningen die ik doe, dat lijf van me, dat aan alle kanten vast zat ( frozen shoulder, whiplash, vastzittende en beschadigde rugwervel), heel langzaam wat minder stijf wordt. Zonder die oefeningen was dat niet gebeurd.

  met bijnier overbelasting is het wel zaak alles dat maar enigzins naar ‘cardio’ begint te ruiken niet te doen. Maar zachte beweging is heel gezond voor het lichaam. Zelf ben ik ook daarom dankbaar dat ik weer 1 of 2 maal daags een klein wandelingetje kan maken.

  Dat soort beweging maakt niet alleen de spieren los, maar alles dat eromheen zit. Dus bloed/lymfe, de hele rataplan. en dat is weer nodig om van je afvalstoffen af te komen.

  Ook, het wezen van yoga, is diep spiritueel. De hatha yoga die in het westen wordt aangeboden, is maar een klein facetje van een veel completere weg… dat wordt vaak vergeten

  if gandhi took a yoga class

  #134596

  Biebs
  Bijdrager

  @ Jhanne: Klopt, ik let heel erg op mijn grenzen. Doe ook niks wat op power yoga lijkt, alleen maar yoga met diepe ademhaling en wat stretch. Soms als het als te veel voelt stop ik.
  Het heeft me vooral geholpen om te leren ademhalen, wat ik al mijn hele leven heel oppervlakkig en hoog doe.

  #134597

  Biebs
  Bijdrager

  Oh en wandelen doe ik wel elke dag, fietsen ook, want ik heb twee honden 🙂

  #135649

  Biebs
  Bijdrager

  10 augustus een voedselvergiftiging opgelopen. Een week heel ziek van geweest.

  Nu dus sinds 1,5 week zonder de klachten ervan, maar het is alsof ik 6 stappen terug heb gezet qua energie klachten. He-le-maal uitgeput, weer oude klachten, lang geleden dat ik me zo uitgeput voelde. Ik kan alleen de honden rustig uitlaten en verder niks.
  Terwijl het juist zo goed ging tot het moment dat ik voedselvergiftiging kreeg.
  BALEN.

  Mensen die dit herkennen? Zo veel en lang last van ziek zijn/voedselvergiftiging?

  Ik houd me vast aan het idee dat het goed ging, dus dat ik kennelijk de juiste dingen deed en daar ga ik mee door!

  #135672

  Jhanne
  Bijdrager

  Hi Biebs,

  het hoort erbij denk ik, je lichaam is nu nog heel kwetsbaar, je weerstand laag. Dat herken ik, maar je komt die 6 stappen achteruit weer te boven hoor. Het is een kwestie van veel geduld en vertrouwen, van goed voor jezelf zorgen. Maar zeker is het balen, dat herken ik zeker.

  Ik heb dit twee keer eerder gehad en ben beide keren weer op de been gekomen met alleen maar rust, zonder betere voeding, zonder inzicht in wat eraan de hand was. Nu heb ik het dus weer, en erger, maar nu heb ik handvatten, jij komt er heus wel doorheen hoor!!

  visualiseer ik nu hoe mijn leven er uit zal zien als ik beter ben, hoe ik weer aan het werk ben, en alles kan doen dat ik wil. Als ik dit voor me zie, zit ik als een idioot te glimlachen, maar het voelt goed!

  zie dat beeld weer terug te krijgen, dat helpt minstens zo goed als je adrenal 🙂

  en als je wilt kunnen we emailadressen uitwisselen, nu ben ik nog niet zover maar wanneer ik me beter voel kunnen we elkaar dan eens ontmoeten,

  Jhanne

  #140194

  Biebs
  Bijdrager

  Even een update.
  Ik moet aankomende woensdag naar het UWV voor mijn eerstejaars ziektewet beoordeling. Ik zie er behoorlijk tegenop. B
  ijnieruitputting, en sowieso genetisch belast met mindere belastbaarheid. Dat is allemaal maar vaag. Het voelt vervelend afhankelijk te zijn van wat zo’n man beslist.

  Sinds de voedselvergiftiging (begin aug) heb ik een paar dagen gehad dat ik me oke voelde, maar verder ben ik nog lang niet op het niveau van voor de vergiftiging. Soms lijkt het alsof er geen touw aan vast te knopen is, waarom ik me de ene dag oke voel en de andere dag niks kan. Waarom gaat dit zo schommelend als ik in mijn voedselpatroon praktisch niks verander?

  De ergste klachten blijven het enorm overprikkeld zijn in mijn hoofd: vaak moet ik een oog dichtknijpen en het liefst houd ik ze allebei dicht tegen het wazige beeld en de indrukken die zo hard binnenkomen. Maar ja, dan kan je helemaal niks.

  Ook in mijn lichamelijke kracht lijkt geen enkele continuïteit te zitten. De ene dag kom ik met gemak de trap op, de andere dag sta ik bovenaan met een enorm snelle hartslag te hijgen.

  Het is moeilijk om positief te blijven op zulke dagen. Die dagen duren al weken, maanden.. Mijn leven staat stil, terwijl ik zo ontzettend graag weer zou werken, leuke dingen zou kunnen doen, etc.

  Zo, even de negativiteit van me af geschreven.

  Ik houd in mijn hoofd “Elke dag is een nieuwe dag om goed voor je lichaam te zorgen.”
  De roomboter, bottenbouillon (elke dag 2 koppen), de kokosolie, de slagroom, de levertraan, de adrenal, de vitamine C, blijven we ook gewoon nemen.

  #140295

  Poekie
  Moderator

  Biebs,

  Ga eens proberen je maagzuur te verhogen door appelazijn aan je water/sole toe te voegen een half uur voor elke maaltijd: http://www.voedingisgezondheid.nl/maag_hoofd.html

  Te weinig maagzuur komt o.a. door stress, en stress zorgt weer voor zwakke bijnieren. 1+1=3.

  Lia

  #140301

  Jhanne
  Bijdrager

  Hi Biebs,

  wat een herkenning…ik zou er ook zo graag iets van begrijpen…maar zo werkt het geloof ik niet. De kern heb je wel, belangrijk om de positiviteit vast te houden, yep, dat is zo belangrijk, piekeren vreet het kleine beetje winst zo weer op.

  enne, voedselvergiftiging is een aanslag voor je gestel hoor.

  ik vergelijk het met mezelf, ik ben in het voorjaar van 2013 ingestort, na anderhalf jaar rust houden, taiji doen, eetpatroon veranderd ( weglaten rotzooi) was ik vorig jaar in deze tijd op ruim de helft van mijn normale energie-niveau. toen heb ik longontsteking gekregen en zit nu dus weer onderop…maar wel met meer kennis.

  Voor mij blijft het credo toch, rusten, niets moeten van mezelf en, sinds dan deze zomer. goed vetten blijven eten. Niet bewust gaan ontgiften met h2o2 ofzo, zoveel mogelijk rust in de tent. En we komen er weer bovenop hoor!!heus,geniet van de dagen die redelijk gaan en verdraag de slechte dagen, met ups en downs komen we er wel.

  ik vond afgelopen week ook deze pagina van dr Lam,

  Adrenal Fatigue as a condition is much more complicated and debilitating than we think. Fortunately most will recover. The body’s stress response mechanism has sustained and ensured our survival for thousands of years. Our understanding and knowledge of this condition is at best only in its infancy

  houd moed!!

  Jhanne

  #142887

  Biebs
  Bijdrager

  Ik had niet gereageerd, maar het wel meerdere keren gelezen, bedankt hoor!

  Ik heb vanaf begin november heel goede weken gehad, waarop ik soms wel twee dingen op een dag kon doen (met de honden naar het bos, in de avond een vriendin zien), genieten!!
  Nu ben ik begonnen sinds vorige week met een tweede ochtend vrijwilligerswerk, 2 uurtjes per ochtend. Ik doe sowieso meer dan voorheen.

  Nu heb ik vandaag weer, zoals echt heel lang geleden, een raar soort golf door mijn hoofd, alsof er een bloedstroom loskomt, hierbij voel ik ook mijn hart een paar slagen harder kloppen. heb nooit helemaal begrepen wat er dan in mijn lichaam gebeurt.
  Ik hoop dat het komt omdat ik even te veel heb gedaan. Laten we daar maar vanuit gaan! 🙂

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 51)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.