Voortgang herstel bijnieruitputting (en zware metalen vergiftiging)

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Voortgang herstel bijnieruitputting (en zware metalen vergiftiging)

Dit onderwerp bevat 136 reacties, heeft 25 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Wim 2 jaren, 8 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 137)
 • Auteur
  Berichten
 • #119990

  Hallo allemaal!

  Ik ben erg benieuwd naar het herstel van mensen die aan bijnieruitputting lijden. Het kan van alles zijn: ideeΓ«n voor een betere genezing, ervaringen, complicaties, welke supplementen of voeding er worden gebruik etc. Ook ben ik zeer benieuwd naar mensen met ervaringen omtrent zware metalen vergiftiging.

  Ik zal even in het kort mijn verhaal vertellen en zal in de loop van de tijd meer vertellen en mijn ervaringen verder delen:

  Mijn verhaal:
  Ik ben een man van 32 en heb last van bijnieruitputting. Ik kan mij herinneren dat ik rond een jaar of 10 last kreeg van wat angsten en dat ik last begon te krijgen van negatieve gedachten, terwijl ik daarvoor altijd erg vrolijk was. 2 Jaar geleden ben ik erachter gekomen dat ik bijnieruitputting had. Weer een jaar later ben ik er echter achter gekomen dat ik ook last heb van kwik vergiftiging en mogelijk andere zware metalen. Ik hou voor de bijnieren mij zoveel mogelijk aan het Dr Wilson boek en voor de kwik vergiftiging ben ik nu 6 maanden onderweg met het protocol van Andrew Cutler.

  Ik moet zeggen dat ik veel baat heb bij de informatie van Dr Wilson en van Andrew Cutler. Het probleem is alleen dat de detox van Cutler zwaar is voor mijn bijnieren en dat ik eigenlijk geen vooruitgang boek met mijn bijnieren, zonder dat ik het detox protocol volg.

  Volgende keer zal ik verder ingaan op de details van mij voortgang en hoe zware metalen mijn leven flink hebben doen veranderen.

  Ik hoop dat mijn balletje een beetje gaat rollen. πŸ˜€

  #119993

  naief
  Bijdrager

  Hallo adrenalman,
  ik ken de protocollen dan dr Wilson en Andrew Cutler niet. Kun je die toelichten?
  Waar komen bij jou de zware metalen vandaan?

  #119994

  #119995

  Welkom! Ik heb dezelfde vragen πŸ˜‰

  #119996

  Lievergezond
  Bijdrager

  hallo Adrenalman, ik ben benieuwd hoe je te weten bent gekomen dat je een kwikvergiftiging hebt.

  #119997

  Marijan
  Bijdrager

  Adrenalman, heb jij rond die leeftijd (10) de stereo prik gekregen die alle kinderen krijgen? Dan zou dat een oorzaak kunnen zijn van kwik.

  #119998

  Zonne
  Bijdrager

  Ik kan je alleen vertellen dat meerdere mensen hier op het forum adrenal of adrenal cortex gebruiken van nutricology als bijnier ondersteuning. De protocollen van dr wilson en cutler ken ik niet.

  #119999

  Hallo Allemaal,

  Bedankt voor de vragen en feedback. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat de meeste mensen wel het boek van Dr Wilson en het protocol van Cutler zouden kennen. Blijkbaar is het minder bekend dan ik dacht. πŸ˜€

  Ik probeer alle vragen te beantwoorden, maar wil graag de volgorde zo begrijpelijk mogelijk houden, kan dus best dat ik niet alle vragen in een keer beantwoord. πŸ™‚

  [b]Vervolg:[/b]
  Nadat ik had ontdekt begin 2013 dat ik bijnieruitputting had ben ik mij gaan inlezen in het protocol van Dr. Wilson. Dit is een zeer goed geschreven boek over bijnieruitputting, waarin eigenlijk voor zover ik weet alles staat. Van oorzaken, voeding tot levenswijzigingen. Hier een link naar de website: http://www.adrenalfatigue.org/.

  [b]Hoe ben ik erachter gekomen dat ik bijnieruitputting had?[/b]
  Ik ben altijd zeer angstig geweest, vaak zo angstig dat ik sociale situaties mijde en dat ik niet goed functioneerde op school. Echter haalde in op de universiteit bijna alleen maar negens en tienen. Dit versterkte bij vele mensen om mij heen vaak ook de gedachten van die jongen stelt zich aan of is lui. Hoe ik zulke cijfers zo gemakkelijk haal en toch veel last heb van stress en altijd een slecht geheugen had en een slechte concentratie, weet ik eigenlijk ook niet! Maar even terugkomend op het ontdekken van bijnieruitputting. Ik kreeg steeds vaker last van dat ik duizelig werd tijdens het eten, dus mijn eerste gedachte van diabetici, echter bleek dat niet zo te zijn. Ik ben toen op internet verder gaan zoeken met de symptomen die ik had en ben zo terecht gekomen bij bijnieruitputting. Je hebt her en der wat van die vragenlijsten met symptomen staan en als je dan een bepaald aantal symptomen hebt, dan is de kans groot dat je bijnieruitputting hebt.

  Achteraf gezien had ik toen ook al gelezen dat een van de oorzaken van bijnieruitputting, zware metalen vergiftiging kon zijn. Ik weet nog dat ik toen dacht, gewoon doorlezen dat heb ik toch niet! πŸ˜€

  Ik heb een jaar lang geleefd volgens de voorschriften van Dr Wilson en het verbeterde wel, echter mondjesmatig. Dit kwam achteraf helemaal niet doordat dit protocol niet werkt, maar doordat ik de niks had gedaan aan de oorzaken. 2013 stond in het teken van veel lezen en verdiepen in de materie en veel wijzigingen doorvoeren van op tijd naar bed, tot het aanpassen van mijn voeding en de manier waarop je eet. Meerdere kleine maaltijden en overdreven veel kauwen :D. Begin 2014 kwam ik op het idee om eens glutenvrij proberen te eten. En je raad het nooit, maar ik was in 1 maand, meer hersteld dan in het gehele voorgaande jaar. Belangrijk is dat iedereen zich moet realiseren dat iedereen met bijnieruitputting meteen moet stoppen met het eten van gluten. Het lichaam heeft namelijk moeite met het vertegen van gluten, dit is altijd zwaar voor de bijnieren of je nu wel of geen gluten allergie hebt. Eigenlijk heeft iedereen een gluten gevoeligheid en de extreme gevallen hebben een gluten allergie (coeliakie). Ik raad aan om pas weer gluten te gaan eten als je volledig hersteld bent!

  Ik ben nu gedurende 2014 goed aan het herstellen, maar het echte herstel naast het oplossen van het gluten probleem, kwam pas toen ik erachter kwam dat ik een kwik vergiftiging (zware metalen) had opgelopen door mijn amalgaam vullingen.

  Jonge jonge, voor mij een beste lap tekst, maar er staat nog zo weinig! πŸ˜€ Heb nog zoveel meer details en verhaal te vertellen! Graag op- en aanmerkingen als dingen onduidelijk zijn.

  Oh ja: ik gebruik zelf ook een bijnier supplement: [url=http://www.voedingssupplementennederland.nl/nl/aov-1013-adrenacomplex.html]voedingssupplement[/url]. Ik zal later nog verder ingaan op de supplementen die ik gebruik.

  Bedankt voor het lezen en feedback en vragen zijn zeer welkom!

  #120000

  100%leven
  Bijdrager

  Sjonge adrenalman, dat klinkt bekend!
  Angstig, moeilijk concentreren, bijnieruitputting etc. En ik heb ook een zwik amalgaamvullingen waar ik het vermoeden van heb dat ze lekken (continu een metaalachtige smaak in m’n mond). Vandaar dat ik ook al een afspraak heb gemaakt bij een biologische tandarts.

  Heb jij de vullingen al laten verwijderen?
  En hoe ben je aan het herstellen van de kwik vergiftiging?

  Ben ook benieuwd naar de rest van je verhaal!

  Bedankt voor het delen tot dusver.

  Mark

  #120001

  Johnny
  Bijdrager

  Hoi,

  Wat een verhaal.

  Vraagje , hoe kom je er achter of je een kwik vergiftiging hebt?

  #120002

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi Johnny, dat was dus ook mijn vraag.

  #120003

  Dr Wilson is niet onbekend hier op het forum, de vragenlijst heb ik hier ook wel eens voorbij zien komen en staat ook op de site van Poekie, http://www.voedingisgezondheid.nl Op deze website staat ook een heel verhaal over gluten. Tevens over tomaten en zaden/pitten/noten, wellicht ook interessant voor je πŸ˜‰

  Hier een topic van 2 jaar geleden: [url=https://www.fatsforum.nl/topic/bijnieruitputting-boek][/url]

  en deze over het e-book van Mike Donkers: [url=https://www.fatsforum.nl/topic/bijnieruitputting-2][/url]
  En er is nog veel meer te vinden op westonprice.nl
  Ik heb een beetje onmin met de URL knop… πŸ˜†

  Dr Cutler daar heb ik zelf nog niets over gelezen, zal het eens googlen.

  Verder: kun je ook aangeven wat je zoal eet en drinkt op een dag?

  #120004

  Kijk voor diagnose kwikvergiftiging bijv. hier http://www.patrikpeters.amalgaam.be/diagnose_kwikvergiftiging.htm
  Symptomen lijken trouwens veel op die van Lyme

  #120005

  Anoniem

  Ik heb jaren geleden ook amulgaam laten verwijderen omdat ik volgens bioresonantie slecht reageerde op de kwik. Hierna ben ik via die bioresonantie ontgift.

  Vorig jaar bij Fred Neelissen geweest en hij heeft me ook doorgemeten. Nu meette Fred toch nog een kwikvergiftiging bij mij. Hier kreeg ik soort homeopatische druppels voor, maar vraag me nog steeds af of ik nu echt van die gore kwik af ben.

  Volgens Patrik Peters duurt het dus minimaal een jaartje of 15 om die zooi uit je lichaam te krijgen.

  #120006

  Sampjes
  Bijdrager

  Ik heb ook het boek van wilson thuis, niet helemaal uitgelezen wel globaal doorgelezen.
  Het klopt idd dat in het boek gewoon granen worden geadviseerd. Ik merkte ook niet echt vooruitgang. Nu pas eigenlijk door dit forum ben ik tot andere inzichten gekomen. Ik heb ook nog amalgaamvullingen, zou die zo graag eruit willen laten halen.

  Je verhaal (klachten) is voor mij ook heel herkenbaar hoor.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 137)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.