Voorstellen: Nikki, oestrogeendominantie en bijnieruitputting

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen: Nikki, oestrogeendominantie en bijnieruitputting

Dit onderwerp bevat 104 reacties, heeft 20 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Lievergezond 3 jaren, 2 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 105)
 • Auteur
  Berichten
 • #2253

  Anoniem

  Allereerst, fantastisch forum is dit. Er staat zoveel informatie op en iedereen is zo hulpvaardig, echt geweldig.

  Nikki is mijn dochter, ze is 18 jaar en heeft al hormoonproblemen vanaf haar 11e. Op haar 11e werd ze ongesteld, dat is ze ongeveer een half jaar tot een jaar geweest en daarna stopte het. Ze kreeg ontzettend veel acne, veel lichaamshaar en groeide heel snel in gewicht. Door de huisarts zijn we doorgestuurd naar de gynaecoloog, inwendig was er niets mis. Daarna naar de kinderarts, ook die kon niets vinden. Ze is aan de Diane-pil gegaan i.v.m. haar acne. Dat hielp daar inderdaad voor en ook voor de overbeharing. Ze heeft ondertussen wel littekens in haar gezicht van de acne.

  2 jaar geleden is ze onderzocht door de endocrinoloog en die constateerde een oestrogeendominantie. Hier was volgens hem niets aan te doen, alleen aan de pil gaan voor de acne (hier was ze een tijdje mee gestopt om goed de hormonen te kunnen bepalen). We hebben toen onder begeleiding van een dr. Frank-medewerker een paar weken het eiwitdieet geprobeerd. De eerste week viel ze 2 kilo af, vooral vocht natuurlijk, en daarna helemaal niets meer, terwijl ze zich er heel streng aan hield. Daar zijn ge maar weer mee gestopt. Zou het kunnen dat ze eiwitten slecht verteert?

  Hierna zijn we zelf anders gaan eten. Elke ochtend namen we een groene smoothie en daarna een yoghurtsmoothie met o.a. lijnzaadolie en minder koolhydraten over de dag, meer biologisch. Ook hebben we ontgift met kombucha, chlorella en een kleikuur. Kombucha en chlorella nemen we nog steeds. Ze is toen in een jaar 9 kilo afgevallen, maar het laatste half jaar helemaal niets meer. Voor een meisje van die leeftijd is dat heel vervelend, ze durft niet in bikini in het openbaar en wordt er onzeker van.

  Vorig jaar hebben we haar bloed helemaal laten onderzoeken door dr. Musarella, dat is een natuurgeneeskundige hormoonspecialist. Dat kostte ca. € 1.000. Daar kwam ook oestrogeendominantie uit en bovendien bijnieruitputting. Ze moest toen supplementen slikken voor € 240 per maand, o.a. adrenostim, q10, hemo-complex, eskimo 3 (visolie), l-carnitine, DIM, cytozyme en thyrotabs. Dit heeft ze een half jaar gedaan (een rib uit mijn lijf, ben alleenstaande moeder), maar dit heeft helemaal niets opgeleverd. Dr. Musarella is een heel aardige man, maar het lijkt erop dat het bij hem toch vooral om het geld draait. Hij heeft het helemaal niet over voeding, terwijl dit toch de basis is. Ik had de spullen ergens anders gekocht, o.a. bij I-herb, omdat het daar goedkoper was en toen kon ik bij hem ook ineens korting krijgen. Hij heeft wel ontdekt dat Nikki een B12-tekort had, dus ik ben toch blij dat we bij hem zijn geweest. Ze heeft dit al vanaf de geboorte, zei hij, ze mist de intrinsieke factor. Nikki was van jongs af aan altijd een onzeker meisje, had sociale angst en heeft ook een tijdje heel extreem haar handen gewassen. Ik denk nu dat heel veel misschien veroorzaakt is door het B12 tekort, dit kan o.a. zorgen voor angsten en dit kan misschien de bijnieruitputting veroorzaakt hebben?

  Ik heb het e-book van Mike gelezen over bijnieruitputting en we hebben beiden de supplementen genomen die erin staan. We zijn nu een tijdje aan de rauwe yoghurt. Ze eet per dag 3 sneetjes brood (zelfgebakken zuurdesem spelt), het is heel lastig voor studerende kinderen om dat niet te doen. En ze is sinds haar 11e vegetarisch, toen zijn de problemen ook begonnen. Ik heb gepraat als brugman om haar aan het vlees/vis te krijgen, maar ze begint bijna te huilen als ik het erover heb. Ik ben bang dat dat niet gaat lukken. Ze krijgt wel elke dag rauw ei in de smoothie. O ja, ze is ongeveer een half jaar geleden ook progesteron-creme gaan gebruiken. Ze durft niet te stoppen met de pil, omdat dan de acne weer erger wordt. Het is er nu ook nog wel iets, maar minder erg.

  We zijn nu allebei bezig met NES-therapie, maar we merken nog niets, ook geen ontgifting. Ze zit wel veel lekkerder in haar vel sinds we meer goede vetten eten en is ook minder onzeker, dat gaat goed. Maar het zo fijn zijn als ze de oestrogeendominantie te boven kwam, gewoon kan afvallen en kan stoppen met de pil.

  Alvast bedankt voor jullie hulp.

  #62476

  Poekie
  Moderator

  Volgens mij is er nog iemand op het forum die de Diane pil slikte vanwege acne. Zij had heel veel problemen door die pil.

  Ik weet zo niet meer wie dat is maar ze zal zich wel ‘melden’.

  De problemen begonnen bij Nikki op haar 11e. Wanneer heeft ze haar BMR gehad?

  Acne is een huidprobleem, dat komt van binnen uit, maar dat had jezelf waarschijnlijk ook al verzonnen.

  Dus het is van belang om het binnen te versterken.

  Lees dit eens.

  En dan is het ook van belang wat ze allemaal op haar huid/haar smeert en zo. Creme, shampoo, deodorant.

  Wat voor make-up gebruikt ze wat voor tandpasta? Dat kan ook allemaal van invloed zijn.

  Wat betreft het niet willen eten van vlees. Gelukkig krijgt ze wel rauw ei binnen. Als jij in bijv. roomboter bakt krijgt ze dat dan als jus over haar eten?

  Verder zou je bouillons kunnen maken van beestenbotten: schenkel, mergpijpjes, ossenstaart, pouletvlees.

  Het merg komt dan in de bouillon. Je zou wat kippenvlees erbij kunnen doen.

  Als de bouillon een paar uur opgestaan heeft kun je het kippenvlees, pouletvlees en merg in de blender fijnmaken en weer terug doen in de bouillon. Daar zal ze geen erg in hebben en ze krijgt het toch binnen.

  Dat kun je in overleg met haar doen of je probeert het gewoon een keertje hoe fijn je het kunt krijgen en hoe het ‘op gaat’ in de soep.

  Het is nooit leuk om dingen stiekem te doen maar soms is het nodig.

  En zuivelproducten zijn natuurlijk ook prima, komt ook van dieren: yoghurt, kefir (gefermenteerd is sowieso altijd goed), kwark, creme fraiche, ongezoete slagroom, rauwe melk. Dan krijgt ze ook al heel veel goede dingen binnen.

  Waarom wil Nikki eigenlijk geen vlees eten?

  Lia

  #62477

  Anoniem

  Hoi Lia,

  Het is heel duidelijk dat de acne van binnenuit komt inderdaad. Ik had het stuk over acne op jouw site al eens gelezen, helemaal mee eens. Ze slikt ook betaine hcl voor meer maagzuur. We gebruiken alleen natuurlijke spullen voor de huid en het haar en als deo. Haar BMR-prik heeft ze inderdaad ook gehad op haar 11e, dat zou ook een oorzaak kunnen zijn, daar had ik nog niet aan gedacht. Ik dacht zelf altijd aan een hormoon-probleem toen de menstruatie begon.

  En wat vlees betreft, daar gaat ze behoorlijk ver in. Ze wil b.v. geen jus waarin ik vlees heb gebakken, ik smelt voor haar altijd wat roomboter en doe daar biologische jus-poeder in. We eten trouwens niet zo vaak aardappels. Maar ze zoekt alles uit, als er maar een klein vleesfrummeltje in zit, wil ze het al niet meer. Ook als ik soep maak, als er vlees in de bouillon heeft gezeten, wil ze het al niet meer. Ze wil geen vlees omdat ze geen dieren wil eten. Dat begon al op haar 5e. Ze vond kippepootjes toen heel lekker, maar vond het toch wel zielig en vroeg of ze kippen niet konden laten leven en “gewoon” een pootje eraf konden halen :-). Ik wil haar een keer meenemen naar een lezing van Mike en proberen of hij haar kan overtuigen toch weer vlees te eten. Als iemand dat kan, is hij het denk ik.

  Rauwe yoghurt, melk en kefir krijgt ze ook. Maar ik durf haar daar niet te veel van te geven, omdat ik het idee heb dat ze daar van groeit als ze teveel krijgt.

  Tineke

  #62478

  Anoniem

  Ik heb ongeveer 24 jaar de diane pil geslikt voor o.a. mijn huid problemen. Wel eens tussendoor gestopt om te kijken of het al eens minder werd, maar nee, dan kwam het direct weer opzetten. Ik slik nu ruim een jaar geen pil meer en heb nu geen huid problemen meer. Ook was ik altijd te dik.

  Ik drink nu elke dag een liter kefir en een liter melk. Daarbij eet ik ook ruim vlees, eieren en vis, maar neem zo min mogelijk fruit en koolhydraten tot me. Honger heb ik absoluut niet wel eens lekkere trek maar neem dan kaas, worst of een glas melk. Ik blijf nu heel stabiel in me gewicht ondanks dat ik zo vet eet.

  #62479

  Anoniem

  Dudink,

  Ben je afgevallen doordat je met de pil stopte of door het WAPF-eten? Wij eten ook minder fruit en koolhydraten, maar zoals ik al zei is het voor een studerend kind heel lastig om het zonder brood te doen.

  #62480

  Poekie
  Moderator

  Tineke,

  Quote:
  Haar BMR-prik heeft ze inderdaad ook gehad op haar 11e, dat zou ook een oorzaak kunnen zijn, daar had ik nog niet aan gedacht.

  .

  Bingo, is dan mijn gedachte. Bij BMR gaan er bij mij alarmbelletjes af.

  BMR zou zomaar mede een oorzaak kunnen zijn.

  Dit zou je kunnen laten ontstoren bij een goede homeopaath die ook cease-therapie in zijn/haar pakket heeft.

  Kijk eens op http://www.cease-therapie.nl.

  Het kan helpen haar lichaam een zetje in de goede richting te geven. Je kunt in ieder geval eens je licht opsteken.

  Bij cease-therapie passen ze isotherapie toe: er wordt dan een zeer sterke verdunning gegeven van het BMR vaccin. Hierdoor onstoor je het lichaam van het vaccin. Zou zo maar eens heel veel problemen op kunnen lossen.

  Daarna kan het lichaam het zelf weer aan.

  Lia

  #62481

  Poekie
  Moderator

  Tineke,

  Mike komt zondagmiddag 18 november bij ons in Noord-Holland, in De Goorn. Dat is in de buurt van Hoorn.

  Het rijdt heel gemakkelijk aan, het is 2,5 km. vanaf de A7.

  Misschien iets voor jou en je dochter?

  Lia

  #62482

  Anoniem

  Tineke, ik ben door cambride afgevallen kijk even op mijn voorstel topic. Maar dit moet je zeker niet willen. Ik blijf stabiel sinds ik wapf eet, en misschien ook wel doordat ik met de pil gestopt ben. Ik was een zeer grote brood en pasta eter, nu maal ik er niet meer naar om en vind mijn bekers kefir en melk wat ik meeneem naar me werk vele malen lekkerder en vooral ik ervaar geen honger meer. En niet onbelangrijk met een gaaf gezicht.

  Ik zou niet op je dochter haar gewicht te veel aandringen dit komt vanzelf wel goed als ze goed gaat eten. En wie weet gaat ze zelf de voordelen hiervan inzien en taalt ze ook niet meer naar de suikers en koolhydraten.

  Ik ben ook aanwezig op deze dag.

  #62483

  Anoniem

  Wat betreft acne en de pil kan ik wel iets bijdragen. Ik ben meer dan een jaar van de pil af en sinds een paar maanden acnevrij. Pas na een half jaar begon ik te merken dat mijn lichaam de overtollige hormonen eruit begon te werken en probeerde in balans te komen. Ik kreeg last van hormoonschommelingen, wisselende stemmingen en acne. Ik lette al op mijn voeding en begon toen ook meer op huidverzorging te letten. De meeste acneproducten zijn veel te agressief voor de huid (lees: verwijderen/verstoren de beschermingslaag) en verergeren het probleem. Ook bepaalde ingrediënten in make-up zijn niet gunstig. Daarvan zijn goede Engelstalige overzichten te vinden op het internet. Het is heel belangrijk dat de huid niet onnodig geïrriteerd raakt tijdens het reinigen (nadeppen met handdoek i.p.v wrijven). Exfoliëren is goed, maar met mate. Dit kan je beter met zuren (bijv. glycolzuur, salicylzuur) doen in een lotion dan met korrels in een scrub, omdat het te huid minder irriteert. Welk product geschikt is voor de acne van uw dochter is persoonlijk. Belangrijk is de PH waarde van een product. Een PH waarde van 5,5 is ideaal. Bij de apotheek zijn zulke producten te krijgen. Natuurlijke middeltjes zoals yoghurt, honing en biologische appelazijn kunnen ook wonderen doen. Op acne.org wordt heel veel kostbare informatie gedeeld. Less is more. Voor de rest is het belangrijk dat de suikerspiegel stabiel blijft, want bloedsuikerschommelingen triggeren hormonen die acne veroorzaken. De snellere koolhydraten moeten daarom altijd gecombineerd worden met een gezonde vetten. Dit voorkomt dergelijke schommelingen. Tekorten (bijvoorbeeld B vitamines of zink) kunnen ook een rol spelen. Is in de zoektocht PCOS al eens ter sprake gekomen? Ik opper maar wat hoor.

  #62484

  Anoniem

  Lia,

  Ik zal die cease-therapie eens bekijken, interessant, dankjewel.

  En 18 november is zeker een optie, ik zal het met Nikki overleggen. Ook leuk om jou en andere leden van dit forum te ontmoeten.

  Dudink,

  Nee, we gaan zeker geen vreemde diëten doen. En ze eet eigenlijk al heel goed, vandaar dat ik haar verhaal hier op heb gezet, ik weet niet zo goed wat we nu nog kunnen doen.

  Kokosmeisje,

  Dat klopt inderdaad van die agressieve producten, ook met producten van de apotheek heeft ze geen goede resultaten. Ze doet er nu heel weinig aan,’s avonds een kombucha-creme en ‘s ochtends kokosolie, dat werkt eigenlijk het beste. PCOS daar lijkt het inderdaad ook op, daar heb ik me ook al in verdiept, maar volgens de gynaecologe had ze toen geen cystes. En misschien is PCOS een gevolg van oestrogeendominantie. Ik hoop dat het niet zo ver hoeft te komen.

  #62485

  Anoniem

  PCOS heb je in verschillende mate en het is niet altijd te zien tijdens een standaard inwendig onderzoek. Dat heug ik mij tenminste van wat ik gelezen heb. PCOS klachten hoeven nog niet ernstig te zijn om wel last te hebben van dergelijke symptomen. Het schijnt dat heel veel vrouwen er tegenwoordig in meer of mindere mate last van hebben. Het kan daarom ook nooit kwaad een “dieet” te volgen dat de symptomen voorkomt. Dat verschilt namelijk niets van een leefwijze die voor iedereen geldt. Weinig suikers/snelle koolhydraten en veel gezonde vetten en genoeg eiwitten. Ik denk dat dat zeker een rol heeft gespeeld bij de vermindering van mijn klachten. Ik dacht aan PCOS omdat u vertelde over de combinatie van overbeharing, overgewicht en hormooninbalans, maar het hoeft natuurlijk niet zo te zijn.

  #62486

  Anoniem

  Kokosmeisje,

  Zeg maar gewoon je hoor. Ik denk dat de klachten van oestrogeendominantie en PCOS voor een groot gedeelte overeenkomen, vrouwen met PCOS hebben ook oestrogeendominantie, en dat het voor beide goed is om weinig snelle koolhydraten en veel gezonde vetten en eiwitten te eten, zoals het eigenlijk voor iedereen goed zou zijn. Dat doen we dan ook al een tijdje en het gaat zeker ook beter. De puistjes zijn minder en ze is afgevallen, ze blijft alleen al een tijdje steken. Het zou fijn zijn als ze met de pil kon stoppen, maar dat durft ze niet omdat ze nog steeds een beetje last heeft van puistjes en er al littekens van heeft.

  Ze heeft ook veel tekenen van een trage schildklier, ze heeft het bijv. vaak koud. Daar is ze ook wel op geprikt, maar daar komt niets uit.

  #62487

  Anoniem

  Je kunt je helemaal suf kan eten aan pillen en al je geld uitgeven aan allerlei dure therapeuten en onderzoeken…. maar…. ze wil geen dieren eten! Hallo! Vitamine B12 gebrek? Hoezo ze mist de intrinsieke factor, whatever that is. Vit. B12 zit uitsluitend in dierlijke producten! En die eet ze niet! Natuurlijk krijg je dan een gebrek.

  Er zijn 2 brandstoffen: vet of koolhydraten. Wanneer je geen vet eet omdat je geen dieren eet, worden dat dus automatisch koolhydraten. En waar word je dik van? Juist, koolhydraten. Als je daar nu ook nog mee stopt, gaat je kacheltje uit en krijg je het koud, Nogal logisch. En het gewichtsverlies bestaat dan uit afbraak van eiwitten uit je eigen lichaam. Acne, wat is de hoofdoorzaak? koolhydraten en suikers. Waaruit worden al je hormonen gemaakt? uit vet en cholesterol.

  Ik denk dat jouw dochter een flinke wake up call nodig heeft anders blijft ze de rest van haar leven tobben. She’s heading for disaster, ik kan het niet anders zeggen.

  Overigens, vit. B12 is o.a. van levensbelang voor de myeline laag om je zenuwen. Wanneer je daar tekort van hebt, kan dat ontaarden in ontstekingen oftewel, MS. Wat dat met je doet hebben we vandaag hier allemaal mogen ervaren.

  Ze moet sowieso rauwe melk gaan gebruiken, veel, en room en boter voor het vet, en kokosolie,

  dat zal helpen. En uiteraard levertraan voor de vetoplosbare vitamines. Het zal allemaal helpen voor de hormoonhuishouding.

  #62488

  Anoniem

  Hoho Bastiaan,

  Ze eet iedere dag rauwe eieren, rauwe melk en yoghurt, roomboter, kokosolie en levertraan, alleen geen vlees en vis.

  Ik weet dat vlees belangrijk is en ik probeer haar ook om te turnen, maar het is nu ook weer niet zo dat alle vegetariërs dik en kouwelijk zijn toch? Ik denk dat veganisten, die helemaal geen dierlijke producten eten, eerder mager worden en er heel grauw uit gaan zien.

  #62489

  Anoniem

  Excuses, Tineke ik ging een beetje te hard. En ook tegen mijn stijl in.

  Jullie zijn dan al behoorlijk goed bezig. Wat ik eigenlijk met zoveel woorden wil zeggen is dat de meeste klachten die je beschrijft, ook te wijten kunnen zijn aan een langdurig vegetarisch eetpatroon. Tel daar ook nog eens bij de tekorten die mineraalgewijs zijn ontstaan (geen bottensoepen, wel granen)… Die moeten wel aangevuld worden en dat zal ook niet in een paar dagen zijn gebeurd.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 105)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.