Voorstellen Enjoy

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Enjoy

Dit onderwerp bevat 52 reacties, heeft 14 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 7 jaren, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 53)
 • Auteur
  Berichten
 • #318

  mappas
  Bijdrager

  Hoi ik ben Joke. Ik weet niet of jullie me hier willen hebben want ik ben heel gezond, slaap alleen slecht (lees: zonder melatonine bijna niét), heb ondanks m’n 47 jaar last van acné (wat ik redelijk onder controle houd met “middeltjes”) en heb last van haaruitval/afbrekend haar (waar ik met wisselend succes ook weer iets voor gebruik).

  Dus eigenlijk ben ik helemaal niet zo gezond 😉

  Onder andere door Mike ben ik gaan begrijpen dat suiker eigenlijk hartstikke slecht voor je is, en zelfs oergezond fruit niet zo gezond is als ik dacht 😥

  Ik heb vroeger anorexia gehad en griezel uit dien hoofde van vet als volle yoghurt, slagroom, reuzel, vet vlees, vette suzen……..brrrr!! 😡

  Maar ik ben al wel jaren met (wat ik denk) gezonde voeding bezig, heb een gezond gewicht (BMI van 28,5), gebruik diverse supplementen, weinig suiker, elke dag m’n green smoothie, ik kan ook weer genieten van (met mate!!!) kaas, pindakaas, noten, roomboter en vette vis. Maar aan jullie vette voeding moet ik nog HÉÉL ÉRG wennen 😯

  Als ik wat teveel vet binnenkrijg gaan automatisch alle alarmbellen bij me rinkelen en spring ik weer even in de correctie-mode.

  Ik was erg gefascineerd door wat ik las over H2O2 en heb dat maar meteen besteld. Zo ook de zapper.

  Maar daar kom ik nog wel op terug in de betreffende topics.

  Dus graag tot ziens!

  #23514

  Dirtsa
  Bijdrager

  Hallo enjoy,

  Leuk dat je met ons deelt op dit forum! Stom toeval of niet, maar gek genoeg ben je de derde hier met een eetstoornis achtergrond… Ook ik heb een verleden met An, en ben nog steeds bezig op uit het diepste dalletje omhoog te klimmen. Het eten gaat redelijk, heb ook moeten wennen aan de hoeveelheid vetten. Een angst die ontzettend groot was en helemaal tegen mijn gevoel in!

  Nu ben ik er niet meer bang voor, sterker nog.. ik gebruik liters kokosvet en ghlee! Het doet niets met me (angst is weg, heb nog steeds ondergwicht)… Ik moet wel eerlijk zeggen dat de koolhydraten nu wat angst bij me oproepen (iets wat ik voorheen alleen maar at, zoals droog brood/crackers en bergen fruit!)

  Maar.. ik ben op de goede weg en vind het erg fijn om dit hier te delen. Ik heb al veel van Mike en Gerrit en de anderen mogen leren!

  welkom!

  ikke

  #23515

  corneliahz
  Bijdrager

  Voel je vooral van harte welkom Enjoy! Hoe je ook over je gezondheid denkt.

  We kunnen in ieder geval informatie delen en hopelijk van elkaars ervaringen leren.

  Ik kan nog een voorbeeld aan je nemen, ben al een tijdje aangemeld op dit forum, maar heb me nog niet eens voorgesteld….

  Marianne

  #23516

  eeli
  Bijdrager

  Hallo Enjoy

  ook van mij, van harte welkom op dit leerzame forum 🙂

  #23517

  mappas
  Bijdrager

  Ik ben niet verbaasd dat hier meerdere mensen met een eet-stoornis verleden zitten Ikke. Dat soort mensen zijn namelijk met name geïnteresseerd in gezonde voeding.

  Al is “gezond” natuurlijk een heel breed begrip. Toen ik anorexia had dacht ik dat het heel gezond was om alle vet uit m’n voeding te schrappen, en heel veel light producten te gebruiken 😳

  Wat ik aan positiefs heb overgehouden uit m’n anorexia-periode is dat ik niet zomaar alles naar binnen schuif. Over alles wat ik eet denk ik na en eet ik heel bewust. Het moet óf goed zijn voor me, óf ik moet er op dat moment vreselijk van genieten. Dat laatste behoeft uitleg. Ik kan namelijk bewust wat ongezonds eten (chocola, appeltaart, een koekje) maar dan neem ik dat met mate en geniet er intens van. Dat maakt het niet minder ongezond, maar het heeft me ook iets goeds opgeleverd. Natuurlijk doe ik dat niet te vaak, want dan gaan die alarmbellen weer af. Een gezonde voeding kan dus volgens mij best af en toe iets ongezonds bevatten, het gaat om het totale patroon van je voeding. Alles met mate.

  Maar misschien ga ik daar anders over denken als ik langer met jullie omga 😉

  #23518

  mappas
  Bijdrager
  Quote:
  Lady Marian schreef: Ik kan nog een voorbeeld aan je nemen, ben al een tijdje aangemeld op dit forum, maar heb me nog niet eens voorgesteld….

  Nou, wat let je Marian? 😉

  #23519

  Kia Ora
  Bijdrager

  Hoi Joke,

  Weest welkom hier! Uit ervaring weet ik dat je hier prima terecht kan met allerlei vragen en kwesties, dus leef je uit.

  Fijne dag!

  Heleen

  #23520

  Rapunzel
  Bijdrager

  Hoi Joke,

  Van harte welkom in ons midden. Eet maar gerust naar hartelust vet want vet eten maakt niet vet! Ik schuif ook liters ghee, olijfolie, reuzel, boterolie,levertraan, kokos- en rode palmolie en eigelen naar binnen. Een hele schok misschien maar je komt er nog wel achter!

  #23521

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Hoi Joke, natuurlijk zijn we blij met jou, met iedereen die ons wat kan leren (en andersom), gezond of niet. Hopelijk blijf je ook gezond 🙂

  #23522

  autumn
  Bijdrager

  Hallo Joke

  Ook namens mij welkom op dit vette forum. 🙂

  Ik zou zeggen, forceer jezelf vooral niet. Eten mag in de eerste plaats leuk blijven en in het ideale geval voel je je vrij en gelukkig bij je dieet. Toen ik de wereld van de vetten leerde ontdekken diende zich stuk voor stuk weer nieuwe mogelijkheden aan. Wat ik nu pas echt ontdek en leer waarderen, daar moesten ze een jaar geleden misschien nog niet mee aan komen zetten. Er zit vast wel iets bij wat je ziet zitten en wat niet meteen vreemde of vervelende associaties oproept. Kies een gemakkelijk ingang om stapje voor stapje nader kennis te maken. Ik zie het als een proefavontuur om steeds weer nieuwe dingen uit te proberen en praktisch te leren toepassen.

  DenniS

  #23523

  Poekie
  Moderator

  Hallo Joke,

  Welkom in ons midden.

  Wees niet bang voor vet.

  Na onze rawfood periode woog ik nog maar 50 kg. Ik ben 50 jaar en ben 1.73mtr lang.

  Toen we van rawfood overgegaan zijn naar ‘gewone’ voeding (maar dan biologisch) met veel vetten ben ik gegroeid naar 62kg.

  Wij eten roomboter, kokosolie, olijfolie, creme-fraiche, slagroom, rauwe/gekookte/gebakken eieren, vette vis, vlees met vetranden (yummi). En je bent lange tijd verzadigd en hebt niet de neiging om te ‘zondigen’.

  Nu weeg ik al weer een hele tijd rond de 60kg, mijn bmi is 23,5.

  Maar ik vind dat getal eigenlijk niet zo belangrijk, het is belangrijker hoe ik me voel.

  En dat gevoel is prima. Ik zie mezelf graag (en dat is niet om op te scheppen). Ook mijn man is bijzonder trots op mij.

  Hij zegt vaak: daar kan menige vrouw van 50 jaar een voorbeeld aan nemen. (bloos, bloos)

  Maar als je jezelf graag mag is dat al een hele grote stap naar het accepteren hoe je bent en dat je er mag zijn.

  Dat je werkelijk kunt zeggen: ALLES IS OK!

  #23524

  mappas
  Bijdrager

  Oh oei, dat was een foutje hoor! 😳 . Ik schreef in m’n openingspost dat ik een BMI van 28,5 heb…..zou niet zo gezond zijn haha, het moet zijn 18,5 (1,82 mtr bij 64 kg).

  Maar verder, bedankt voor jullie leuke welkomsreacties! Ik blijf voorlopig wel even bang voor teveel vet, en vooral voor dierlijk vet, maar daar zal ik niet teveel over zeuren want dan kan ik beter een ander forum opzoeken. Ik ben hier juist om van jullie ervaringen te leren, en misschien af en toe een kritische vraag te stellen. Want zoals ik al schreef vind ik dat je gematigd en gevarieerd moet eten, dus niet doorslaan naar vetloos, maar ook niet naar koolhydraatloos en met bergen vet. Want hoe zit het met het aantal calorieën als jullie ” liters ghee, olijfolie, reuzel, boterolie,levertraan, kokos- en rode palmolie en eigelen” eten? 😯 Een vrouw moet gemiddeld 2000 calorieën per dag hebben……met zoveel vet zit je daar wel heel snel aan!

  Anderzijds kan ik misschien wel het meest van al m’n maaltijden genieten van m’n ontbijt in de trein naar m’n werk: drie sneeën Pain de Boulogne. Weliswaar met roomboter, twee met oude geitenkaas en één met pindakaas, maar tóch…….. 😉

  En dat vind ik belangrijk: me kunnen verheugen op m’n ontbijt!

  Maar ik sluit dus niet uit dat ik nog eens tot andere inzichten kom. En dat kom ik al een beetje: ik had vanavond niet zo heel veel gegeten en m’n maag rammelde zojuist (23:00 ‘s avonds). Normaal zou ik dan nog een knäckebrödje of zo pakken, maar nu heb ik (zonder schuldgevoelens) een stuk geitenkaas genomen 😀

  #23525

  zirus
  Bijdrager

  Joke welkom kijk rustig rond en enjoy 🙂

  #23526

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Weet je enjoy…een vrouw moet helemaal niets, en zeker geen calorieen tellen. leren vertrouwen op je gevoel, dat is het fijnste. maar dit gaat echt stapje voor stapje hoor. En vooral het leren loslaten van wat ons jarenlang is voorgekauwd. ook al ging dat regelmatig tegen in ieder geval mijn gevoel in.

  Dat vind ik het mooie van dit forum, maar vooral van de richtlijnen van westonprice, ik had vrijwel meteen een gevoel van “thuiskomen”. Dit is herkenbaar, dit is wat ik voel, en waar ik dus wat mee kan.

  Bij al het andere wat ik leerde/of dat nu eliminatiedieet was en de lekkende darm of dan wel weer melk/dan weer juist niet/wel granen of juist niet. Overal had ik vraagtekens bij: hoe kan het dat iedereen alles kan eten in mijn omgeving en ik voor van alles en nog wat intolerant ben? Waarom zou margarine beter zijn voor ons dan roomboter? waarom geen vlees?

  En wat ik nu doe voelt gewoon goed, mentaal gezien. Nu mijn lichaam nog, maar dat heeft vast heel veel tijd nodig. Maar stukje bij beetje zijn er verbeteringen.

  #23527

  corneliahz
  Bijdrager
  Quote:
  Nu mijn lichaam nog, maar dat heeft vast heel veel tijd nodig.

  Dirtsa, ook dat is een overtuiging…… Jij geeft jouw lichaam met deze gedachte de boodschap en opdracht mee heel veel tijd nodig te hebben.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 53)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.