Voorstellen Edwin

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Edwin

Dit onderwerp bevat 27 reacties, heeft 12 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  edwin 3 jaren, 8 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 28)
 • Auteur
  Berichten
 • #4805

  edwin
  Bijdrager

  Ik lees het forum al enige tijd, maar had me nog niet voorgesteld.

  Ik ben Edwin, 31 jaar oud.

  Sinds een paar jaar eet ik voornamelijk biologisch. Op dat moment kwam het besef dat al die toevoegingen en bestrijdingsmiddelen in ‘normale voeding/vulling)’ nutteloos zijn en het lichaam alleen maar verzwakken.

  Ik had bijna elke dag buikpijn en ontlasting kwam maar moeizaam, mijn neusholtes waren constant verstopt (eigenlijk altijd verkouden), huidklachten kwamen regelmatig voor, astma-achtige klachten waar ik ventolin en flixotide voor gebruikte en snel moe.

  Sinds 3 jaar eet ik geen gluten meer, nadat uit een test bleek dat ik hier intolerant voor ben. Dat zorgde al voor een vermindering van de klachten. Ook heb ik een behandeling gehad bij een speciaal opgeleide osteopaat (behandeling heet Methode Gesret), dat de astma klachten drastisch heeft verminderd. Ventolin had ik niet meer nodig (nu na 3 jaar nog steeds niet), terwijl ik voorheen geen dag zonder kon. Deze behandeling heeft invloed op het zenuwstelsel. Over het zenuwstelsel is pas geleden een topic geweest op dit forum. De wervelkolom wordt gemanipuleerd met een manuele therapie, waardoor blokkades worden verholpen en het zenuwstelsel (en dus ook de bezenuwing van de longen) beter gaat functioneren. Dit heeft mij enorm geholpen. Het probleem wat ik nog wel heb is dat mijn slijmvliezen (of iets anders in mijn lichaam?) erg gevoelig blijven voor stoffen in de lucht: schoonmaakmiddelen, rook, deodorant, enz. Waarschijnlijk speelt een bijnieruitputting een grote rol.

  Vroeger heb ik vaak antibiotica gekregen (van 1 t/m 6 jaar).

  Tot ongeveer 1,5 jaar geleden at ik 1 tot 2 keer per week pasta (glutenvrij). Daar ben ik mee gestopt en tegelijkertijd ben ik gestopt met het eten van nachtschaden. Toen heb ik ongeveer 1,5 jaar macrobiotisch gegeten. Dat gaf toch niet het resultaat wat ik had gehoopt. In het begin kreeg ik er veel energie van, maar later verminderde dit weer. Met WAPF hoop ik weer wat verder te komen.

  Wat ik op een dag eet en drink:

  – Sole van keltisch zeezout

  – h2o2

  – Bottenbouillon gemaakt van mergpijpen en schenkel.

  – Eieren (rauw, gekookt of gebakken).

  – Griekse yoghurt, Bulgaarse yoghurt of volle kwark en regelmatig met slagroom.

  – Rauwe melk (A2, van het koeienras Fleckvieh).

  – Wilde zalm of kabeljauw

  – Groente (voornamelijk broccoli).

  – Supplement: adrenal en Betaine HCL. Betaine helpt op dit moment beter dan appelazijn tegen het tekort aan maagzuur. Dit hoop ik natuurlijk wel af te kunnen bouwen.

  Binnenkort ga ik op zoek naar een goede plek voor vlees. De boerderij waar ik rauwe melk koop heeft dat ook, ik weet alleen niet precies wat er in het assortiment zit. Dat ga ik navragen.

  Koken en bakken doe ik in RVS pannen zonder chemische anti-aanbaklaag. Bakken doe ik in kokosolie of ghee.

  Wat ik niet eet:

  – Suiker

  – E-nummers

  – Nachtschaden

  – Brood, pasta

  – Bewerkte vulling

  Wat ik al enige tijd niet meer heb gegeten:

  – Noten

  – Volle granen

  Voor mij is een ding vrij makkelijk: als ik weet dat iets niet goed is voor mijn lichaam eet ik het niet. Hoe lekker ik het ook vind.

  Er zijn wel eens mensen die vragen wanneer ik ‘normaal’ ga eten. Met andere woorden de schijf van 5. Dat gaat dus niet gebeuren.

  Ik hoop dat ik zo op de goede weg ben.

  Edwin

  #95355

  Webmaster
  Bijdrager

  Goed bezig, Edwin, welkom!

  Mike

  #95356

  Jur
  Lid

  Ik zie dat mensen zich hier voorstellen. Doe ik dat ook even. Mijn naam is Jurjen en ben 32 jaar. Mijn interesse in voeding is de laatste tijd nogal wat aangewakkerd omdat ik het niet normaal waarom zoveel mensen kanker krijgen. Ik heb mijn moeder er aan verloren (borstkanker en later zat het in de rugwervels) een vriend met strottehoofdkanker en later ook botkanker en vader en moeders van vrienden en een tante. Overal is een oorzaak voor lijkt mij, wou dat ik hier eerder wat meer van geweten had, maar goed dat is nou eenmaal zo. Via mijn zusje en mijn nicht hoorde ik wat over het eten van volle melkproducten en later van een vriend over Mike wat ook weer over over ditzelfde onderwerp. Ongeveer een jaar geleden is het allemaal wat begonnen toen er in de krant een artikel stond over Rineke Dijkinga. Ik heb haar ontbijtmix nu een klein jaar en eet het met yogurt, ben nooit een grote broodeter geweest dus dat voldeed mij wel. Ben toen ook gestopt met alles waar suiker in zit. Vooral hetgene wat ze schreef wat eten in het lichaam doet, i.p.v alleen maar naar te kijken we moeten zoveel mg van dat hebben en zoveel mg van dat en zoveel % van dagelijk aanbevolen hoeveelheid. Dat boeide me wel. Maar langzaam kom je wat meer te weten. Heb eigenlijk zelf niet zoveel gezondheidsklachten, ook niet gehad. Misschien komt het omdat ik altijd thee drink met 1/3 melk erin. Dat is een traditie van mijn vader die ik van kleins af aan overgenomen heb. Drink dat alleen thuis trouwens want anders wordt er al gauw gezegd dat je baby thee drinkt. Altijd gek geweest op vla en yogurt. Maar heb de vla eruit gekieperd door toegevoegde suiker. Koffie heb ik nooit gedronken, ik heb er nooit goed over gekund. kortademig, maagzuur, eerder gestrestst.

  Momenteel opgehouden met brood, de ontbijtmix was laatst op en een tijdje spelt brood geprobeerd maar beviel me slecht, maar eet als lunch nog wel eens 1 stukje. Ook nog wel eens een stukje roggebrood trouwens. Eet meer eieren, kaas, droge worst. “s avonds vlees, groente en teruggegaan naar 1 aardappel, en dan flink bord yogurt. Vind het alleen jammer dat er nog wel vla in huis staat, kan het soms niet laten om er toch een klein topje vla op te doen als het al op tafel staat. Verder tussendoor melk, water, karnemelk en 1 glas kefir van rauwe geitenmelk. De melk komt nog uit de winkel maar daar wil ik volgende week mee ophouden, heb net een yogurt machine binnen en rauwe melk kan ik eigenlijk bij goede kennis op 1km afstand wel halen. Is ook nog bio. Verder vind ik olijven nogal lekker, dat eet ik tussendoor. Heeft dit ook nog voor en nadelen?

  Verder gestart met sole en appelazijn en H2O2. Denk ook dat ik te weinig maagzuur heb omdat ze bij biofotonen meten dat B12 suplement goed voor me is. Wil het alleen uit voeding halen ipv zo’n spuitflesje. proeft chemisch. En ze zegt dat mijn onderlip te groot is t.o.v bovenlip. Zou met dikke darm te maken hebben. en de eerste keer meete die dikke darm ook niet goed. Vind het super techniek, meende dat het de oorzaak opzocht, maar nu hier veel gelezen te hebben denk ik dat dit niet helemaal waar is. Dat mijn dikke darm niet helemaal goed is kan wel komen omdat mijn voedsel in de maag niet goed verteerd omdat ik te weinig maagzuur heb. Dat halen ze er daar niet uit.

  Goed, tot zover. Ik lees tegenwoordig regelmatig op het forum

  #95357

  Jur
  Lid

  Sorry, laatste stukje beetje rommelig getypt.

  Bio fotonen prachtige techniek om negatieve trilling op te heffen. Maar wanneer je niet goed eet of maagzuur niet op juiste niveau is dan komt dat weer terug.

  #95358

  Tanja
  Bijdrager

  Hoi Edwin, welkom.

  Er valt weinig meer aan te merken op je voeding, zeker op de goede weg.

  Jur, nu heb je Edwin zijn voorstel topic gekaapt. De bedoeling is eigenlijk dat je zelf een voorsteltopic begint, Misschien toch nog even knippen en plakken? Dan kunnen mensen daar op je verhaal reageren.

  #95359

  Anoniem

  2 voor de prijs van 1 Tanja 🙂

  #95360

  Jur
  Lid

  Sorry Edwin,

  Ik dacht zo belangrijk ben ik nu ook weer niet voor eigen topic. Maar een ander zijn topic kapen wil ik ook niet.

  #95361

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  @jur,

  Het fundament van iemands leven is dat die zichzelf belangrijk vindt 😉

  ad

  #95362

  edwin
  Bijdrager

  Hallo Jurjen,

  Geen probleem hoor. 🙂

  #95363

  Anoniem

  Hallo @edwin welkom op het form en veel leesplezier 🙂

  #95364

  edwin
  Bijdrager

  Sinds een paar dagen heb ik buikklachten die ik nog niet eerder heb gehad. Zowel de linker als de rechter zij is gevoelig, net iets boven de crista iliaca. In mijn buik voel ik lichte steken, ik denk in de darmen. Het is misschien wel een teken van iets dat mis is. Maar wat?

  Daarbij heb ik ook een opgezette buik en heb ik na een paar happen eten al genoeg. Maar na een half uur heb ik weer een ‘knorrende maag’.

  Ook lichte kortademigheid.

  Herkent iemand dit?

  #95365

  mayk
  Bijdrager

  Hoi Edwin,

  Misschien door die vele parasieten? Mijn zoon B heeft ook parasieten en is altijd misselijk.

  Wat geweldig dat je die speciale osteopaat hebt gevonden, die jou zo goed heeft kunnen helpen.

  #95366

  edwin
  Bijdrager

  Hoi Mayk,

  Bedankt voor je bericht. De pijn was 7 maanden geleden en is gelukkig allang weg.

  #95367

  mayk
  Bijdrager

  Heel goed Edwin.

  #95368

  yessy
  Lid

  Hallo Edwin,

  Een groot deel van je verhaal herken ik.

  Wat betreft de allergieën en het verhaal van de osteopaat.

  Alleen bij mij uitten zich de allergieën zich pas vooral sinds een week of 4.

  Ik eet nu biologisch etc maar wel pasta en brood (ik heb andere voedselallergieen, een heel uitgebreide lijst).

  Ik ben in deze korte tijd al veel afgevallen, ben nog zoekende naar een juist voedingspatroon.

  Maar nu ik jouw voedingsstijl zie vraag ik me af of je zo op gewicht blijft?

  Want ik zou dan denk ik blijven afvallen. Of praat je over enorme porties?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 28)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.