Voetschimmel? en h202

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Voetschimmel? en h202

Dit onderwerp bevat 20 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Simmentaler 3 jaren, 8 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 21)
 • Auteur
  Berichten
 • #4348

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Ik heb vermoedelijk weer voetschimmel. Ik heb er vorig jaar een schimmelzalf opgesmeerd. Nu is het weer warmer weer. Ik loop al zoveel mogelijk zonder schoenen en toch krijg ik weer rode vlekken op mijn voeten, die wat verdikt zijn en jeuken. Moet ik nu die zalf smeren (die ongetwijfeld rommel is) of weet iemand anders een oplossing?

  Ik heb laatst mijn mond gespoeld met h2o2 (3%) en daar ging mijn mond van schuimen. Is dat normaal? Ik voelde ook een lichte pij bij mijn kiezen.

  #89542

  Gerard
  Bijdrager

  Dat schuimen is normaal, het is de zuurstof die vrij komt in het speeksel en die combinatie schuimt volop (uitdrukking ontleend aan de dreft-reclame).

  Voor voetschimmel kan je H2O2 gebruiken, azijn kan ook goed helpen en ascorbinezuur ook.

  Huidproblemen wijzen op niet goed functioneren van het organisme. De echte oplossing moet dus uit een andere hoek komen dan het bestrijden van de verschijnselen.

  #89543

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Maar is voetschimmel niet een soort van overdraagbare aandoening? Of kan het ook te maken hebben met een vorm van candida, nu ik ook kalknagels heb?

  #89544

  Gerard
  Bijdrager

  Was ik nog vergeten: het pijnlijke tandvlees: dit is ook normaal, dat wil zeggen: een beetje pijn kan wel. Als het goed is gaat het binnen enkele minuten weer weg. Als het tandenpoetsen te pijnlijk is, dan afwisselen met kokosolie

  Elke schimmel of bacterie is overdraagbaar, maar of je ook de verschijnselen krijgt hangt van het organisme af. Ziekte is niet zozeer een kwestie van geïnfecteerd worden, maar van het organisme zelf, of de weerstand voldoende is. Onze omgeving zit vol met micro-organismen, wij hebben het leven zelf daaraan te danken, ze maken deel uit van de oneindig intelligente natuur. Ook de mens hoort in de kringloop thuis van eten en gegeten worden. Een goede gezondheid kan het gegeten worden een tijdje uitstellen 😉

  #89545

  Anoniem

  Wat je ook eens kan proberen en goed werkt bij schimmels is Spilanthes

  Bijvoorbeeld hier te koop

  http://anniesheilzamekruiden.nl/webshop/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=spilanthes

  of van Vogel.

  Er is wel info te vinden hoe je dan het beste kan doen. Ikzelf gebruik het alleen bij beginnen keelpijn en helpt perfect.

  En daarnaast het “binnenklimaat”van je lichaam veranderen, meer vit A en E binnen krijgen en meer maagzuur.

  #89546

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Wat is een goede bron van vitamine e en a?

  #89547

  Gerard
  Bijdrager

  Levertraan voor A,D en K, o.a. tarwekiemolie voor E

  #89548

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Ik heb nog even nagedacht wat ik anders heb gegeten dan anders. Ik heb gesmokkeld. Ik heb namelijk de laatste weken een paar keer een banaan gehad en jus d’orange. Dat is natuurlijk een ware suikerexplosie. Ik heb eerder fruit moeten laten staan van een natuurarts omdat ik daardoor eczeem kreeg rond mijn ogen. Ik weet het niet zeker, maar misschien heb ik door die zoete vruchten een milieu gecreerd waar die voetschimmel goed op kan gedijen. Vorig jaar had ik verschrikkelijk veel klachten op mijn voeten. In die tijd at ik mago’s bananen aan de lopende band. Sinds ik daar mee gestopt ben dankzij wapf was de rust wedergekeerd. Ook minder jeukbultjes op mijn lichaam en flauwtes. Tot zover mijn analyse.

  #89549

  Anoniem

  Lever, dierlijke vetten, levertraan, ei, kiwi, kokosolie enz

  Groentes

  #89550

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Henk slaat deze laatste post op wat ik moet eten om mijn huid rustig te houden.

  Ik kan wel schrijven dat ik goed bezig ben. Ik maak leverworst (met dank aan het recept van Poekie), ik drink bottenboillon, melk en kefir, eet eieren van eigen kippen. Maar af en toe smokkel ik nog (toch een kopje koffie, toch een glas jus dórange, toch een banaan).

  #89551

  Anoniem

  één ding is duidelijk: de buitenkant van je lichaam zegt iets over de binnenkant

  Of je ontgiftigt niet goed, of zit nog te vol troep, de huid is ook een ontgiftigingsorgaan, volgens mij als laatste middel.

  Of je komt nog voedingsstoffen tekort, of oude troep moet er nog uit.

  Leverreiniging zou ook goed voor je doen.

  Het kan nooit allemaal binnen een week gebeuren, overhaast het ook niet, rustige stapjes/stappen is beter voordat je lichaam in de stress schiet.

  En zorgen voor meer maagzuur.

  #89552

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Henk, heb je een goede link waar staat beschreven wat de relevantie is van maagzuur en hoe ik dit kan verbeteren.

  #89553

  Anoniem
  #89554

  Anoniem

  kokosolie hielp bij mijn man perfect bij schimmel op voeten.

  #89555

  Anoniem

  @ kaasmeisje

  Een belangrijke bron van vitamine E was ik vergeten te vermelden, dat is rode palmolie, tevens ook een bron van omega 6.

  @ Marijan,

  Kokosolie helpt inderdaad ook goed, kokosolie bevat caprylzuur en daar zijn schimmels niet zo dol op.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 21)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.