Forum › Forums › Vragen over voeding en gezondheid › Voeding en fysieke degeneratie
Tags: nep voedsel
- Dit onderwerp bevat 388 reacties, 39 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 2 weken, 5 dagen geleden door Godsgeschenk.
-
AuteurBerichten
-
juni 5, 2020 om 8:05 pm #293457GodsgeschenkBijdrager
Ja, ik bedoel met plantaardig alleen olijfolie, voor de rest boter en ghee.
Maar het gaat om die gietijzeren pan.
Kan dat kwaad ivm. ijzer?
Als olijfolie ook niet zo goed is als dierlijk, dan gaat dat vanaf nu niet meer gebeuren, wel moeilijk met een Italiaan.
Dorothé
juni 6, 2020 om 2:54 pm #293604fatsnotbadSleutelbeheerderJuglen heeft ongelijk. Er is niets mis met gietijzeren pannen en er is ook niets mis met het gebruik van EXTRA VERGINE olijfolie (dus niet de inferieure ‘bakolijfolie’) in gietijzeren pannen. Een goed idee is ofwel een verzadigd vet (boter of andere verzadigde vetten) toe te voegen aan de olijfolie in je gietzijzeren pan of simpelweg een beetje water. Dit voorkomt dat de SEMI-VERZADIGDE olijfolie verbrandt en beschermd wordt hetzij door water, hetzij door stabielere (verzadigde) vetten. Dat moet dus goedkomen met je Italiaanse vriend, want je kunt zowel de olijfolie als de gietijzeren pan blijven gebruiken!
Mike
juni 6, 2020 om 8:06 pm #293641GodsgeschenkBijdragerDank je.
Gelukkig dat het goed komt met de gietijzeren pan met olijfolie 🙂
Nee grapje, natuurlijk ook met mijn vriend.
Dorothé
juli 6, 2020 om 12:42 pm #298988DeSouzaBijdragerRauwe melk = rechtstreeks uit het tap en drinken? OF.. tot een bepaalde temperatuur verhitten?
Ik koop altijd DEMETER Zuiver Zuivel Volle Melk. Is dit juist? Mag je bij deze ook x glazen drinken?
Ik kom er even niet uit met de verwoording van “rauwe melk”.
juli 6, 2020 om 11:29 pm #299063MarijanBijdragerrauwe melk is niet verhit, gewoon zo uit de koe. Kefir wordt gemaakt bij kamertemperatuur, is nog steeds rauw, na 38 graden gaan enzymen stuk in de melk en is het niet meer rauw. Rauwmelkse yoghurt maakte ik regelmatig en ga tot 38 graden.
Demeter is volgens mij altijd minimaal gepasteuriseerd 72 tot 76 graden
oktober 24, 2020 om 12:19 pm #320193AnoniemInactiefOnze wetenschap dient alleen eigen belang. Zij zijn er niet voor de belangen van de mens. Zij dienen een farmaceutische industrie waar miljoenen in om gaan terwijl de mens in staat is om met biologisch voedsel in staat kan zijn een beroep op de farmaceutische industrie te voorkomen of te vertragen. Helaas, omdat het niet bewezen is (lees verborgen word gehouden) is bij mensen het zaadje van ongeloof gezaaid dat ze het niet geloven. Daarvoor is eerst nog een bewustwording nodig van politieke en wetenschappelijke corruptie. Goed dat dit nu ook naar buiten komt.
oktober 27, 2020 om 9:49 am #320514MarijanBijdragerfebruari 12, 2021 om 1:25 pm #335074AnoniemInactiefArtsen doen de link tussen suiker en kanker al jaren af als onzin, maar nu is het toch echt bewezen: een tumor groeit door suiker. Uit negen jaar onderzoek van wetenschappers van het Vlaamse Instituut voor Biotechnologie (VIB), de KULeuven en de VUB blijkt dat tumoren zich voeden met suiker.
februari 19, 2021 om 10:46 am #335816JohnnyBijdragerIemand nog goeie voedingsexperts of wetenschappers die iets zinnigs over onze huidige voeding te zeggen hebben? Goed onderwerp voor een volgende podcast.
— Jorn Luka (@JornLuka) February 17, 2021
februari 24, 2021 om 7:24 pm #336132RomagiBijdragerGaat iemand wel eens naar Mc Donalds in corona tijd?
of zijn ze gesloten.
Zo niet, waarom zij niet gesloten en de andere restaurants wel.
maart 7, 2021 om 9:14 pm #336640AnoniemInactiefWaarom staat dit document nog niet op dit forum? Zeer waardevol.
https://ecoboerderij-dehaan.nl/images/Tekstbestanden/Voedzame_Tradities_-_Sally_Fallon_v2008.pdf
maart 22, 2021 om 4:22 pm #337879GodsgeschenkBijdragerIk heb voor de eerste keer in mijn keven amaranth gekocht. Moet het ’s nachts eerst weken en dan afgespoeld worden of hoeft dat niet? Ik lees dat het geen fytinezuur heeft en geen saponine (geloof ik). Maar ik kom er niet echt wijs uit omdat websites zich tegenspreken.
Weet iemand het antwoord op mijn vraag?
Dorothé
maart 22, 2021 om 9:17 pm #337897jeroenvzBijdragerIk lees dat amaranth een zaad is dus bevat het net zoals alle andere zaden fytinezuur en oxaalzuur, dus het lijkt me raadzaam om het wel te weken om de fytinezuur en oxaalzuur een beetje af te breken.
maart 23, 2021 om 1:12 am #337901GodsgeschenkBijdragerGoed, dan zal ik het eerst weken en dan afspoelen.
Dank je.
Dorothé
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.