Voeding en fysieke degeneratie

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Voeding en fysieke degeneratie

Tags: ,

Dit onderwerp bevat 274 reacties, heeft 34 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 2 dagen, 11 uur geleden.

15 berichten aan het bekijken - 241 tot 255 (van in totaal 275)
  • Auteur
    Berichten
  • #233455

    fatsnotbad
    Sleutelbeheerder

    Wat ik er destijds mee bedoelde is dat de koolhydraten in brood makkelijker opneembaar worden omdat ze meer worden gedenaturaliseerd door de verhitting.

    Mike

    #233456

    Godsgeschenk
    Bijdrager

    Heeft het met de glycemische waarde te maken?

    Dorothé

    #233457

    Godsgeschenk
    Bijdrager

    Onze reacties hebben zich gekruist.

    Dus verhitting kan ook zijn als tosti, als oud brood in de oven, als brood in de pan met kaas erop…
    Geldt dit ook voor beschuit (is natuurlijk wel niet zuurdesem). Als je dat klopt met eieren en in de pan bakt, heeft dat hetzelfde resultaat? (mijn moeder maakte dat vroeger wel eens voor mij).

    Gewoon even om te weten. Niet dat ik dat dan dagelijks ga doen. Maar nu eet ik best wel graag eens zuurdesembrood, maar als dat met roosteren beter is, dan is dat nog lekkerder ook.

    Dorothé

    #233458

    fatsnotbad
    Sleutelbeheerder

    Dat van die acrylamide en kanker komt steevast terug. Ik zou me er niet druk over maken:

    Taken on its own, I won’t be losing too much sleep over acrylamide. Animal studies showing a link with cancer involved levels 1,000 to 100,000 higher than those in the human diet. The Food Standards Agency certainly isn’t suggesting that the odd roast potato contains enough acrylamide to do any harm on its own.

    In fact, you’d have to have a serious chip habit to put yourself in harm’s way. Most humans take in 0.3 to 0.8 micrograms/kg of body weight daily – while the European Food Standards Agency suggests risk starts with daily intake levels of 170 micrograms/kg body weight.

    I’d far rather my patients gave up smoking (cigarette smoke contains acrylamide, in case you’re wondering) than deprive themselves of the odd piece of crunchy toast.

    https://patient.info/health/cancer/features/can-burnt-toast-really-cause-cancer

    Mike

    #233459

    fatsnotbad
    Sleutelbeheerder

    Beschuit is ook prima. Denk ook aan knackebrot.

    Mike

    #233460

    Godsgeschenk
    Bijdrager

    Zo kan men dan ook eens met zuurdesembrood een wentelteefje maken, zonder te bestrooien met suiker, wel met goede kaneel.

    Of is dit geen goed idee?

    Dorothé

    #233461

    complotdenker
    Bijdrager

    Mmmm ik vermoord graag brood, tussen de grill met kaas, ham en boter en reuzel 🙂

    (geloven ze op mijn werk niet omdat ik geen 100 kilo weeg, zelfs nu ik zwanger ben kom ik netjes het minimale gewicht aan.)

    Ben nog steeds super blij dat ik jaren geleden naar een kennis avond van Mike ben gekomen. Door het Weston Price verhaal viel alles op zijn plek. Nooit meer met een schuld gevoel Bourgondisch eten :D!!

    Complotdenker

    #233472

    Godsgeschenk
    Bijdrager

    Goh, ik heb 2x geprobeerd iets te plaatsen, maar het lukt niet.

    Dorothé

    #233474

    Godsgeschenk
    Bijdrager

    Nogmaals:
    Brood kun je dus ook in de pan roosteren en op vele andere manieren.
    •Als je geen broodrooster of toasteroven hebt, dan kun je een koekenpan gebruiken. Probeer een middelhoge tot iets hogere stand. Je zult de toast halverwege moeten omdraaien om de andere kant te roosteren. Een simpele gietijzeren of stalen koekenpan is het beste.
    De link die ik wilde plaatsen pakt hij niet, dus laat ik maar.
    Ook gaven ze als tip:
    •Bak een paar repen bacon uit in een koekenpan, waarbij je het bakvet bewaart. Haal de bacon eruit en neem een boterham, bedek dat met de bacon.
    •Leg de sandwich in zijn geheel terug in de koekenpan waar het vet in zit, en bak hem gelijkmatig aan beide kanten. Wanneer het brood er getoast en goudbruin uitziet, dan is het klaar om gegeten te worden. Gebruik wel een servet.

    Dorothé

    #233483

    DeSouza
    Bijdrager

    Desembrood word geadviseerd in Weston Price dieet?

    #233485

    Binc
    Bijdrager

    Zuurdesem brood kan idd gegeten worden Desouza.

    #233597

    Godsgeschenk
    Bijdrager

    Normaal gesproken wordt bloemkool gekookt in een pan met water en dan zijn de goïtrogenen wel verminderd. Hoe zit het als men bloemkool en andere groenten in de pan met vet bakt, misschien daarna met nog wat water/bouillon erbij totdat het gaar is.

    Zijn dan de gifstoffen ook verdwenen?

    Dorothé

    #233607

    fatsnotbad
    Sleutelbeheerder

    Er zijn genoeg gevallen bekend van vrouwen die schildklierklachten gekregen door het veelvuldig eten van gekookte bloemkool, broccoli en andere kruisbloemigen. Je raakt de goitrogenen dus nooit volledig kwijt, wat je ook doet. Je enige bescherming is deze gewoon niet te vaak eten en veel te varieren met groenten.

    Mike

    #233612

    Godsgeschenk
    Bijdrager

    Dank je Mike.

    Nog even verder hierover. Is bakken in de pan (verhitting) net zo effectief als koken met water of is dit minder?

    Dorothé

    #233613

    fatsnotbad
    Sleutelbeheerder

    Verhitting is verhitting, dus dat ontloopt elkaar niet zo veel. Hoe langer je verhit, hoe meer de groente wordt gedenaturaliseerd. Maar alle gifstoffen eruit halen, dat is een illusie. Je beste bescherming is jodium, aldus de WAPF:

    Fermentation does not neutralize the goitrogens in crucifers. When foods like sauerkraut are consumed as condiments, however, the small amount of goitrogens within them is not harmful if one’s diet is adequate in iodine.

    An increased dietary intake of iodine compensates for the consumption of moderate amounts of crucifers but cannot reverse the effects of large amounts of crucifers.

    Paradoxically, the goitrogens found in crucifers may offer some protection against cancer. The jury is still out on whether or not this is true.

    The use of sauerkraut as a condiment and several servings of steamed crucifers per week is probably beneficial. People who consume more than this amount, especially lactating mothers, should be sure to obtain extra iodine in their diet from seafood. People who make liberal use of crucifers on a daily basis should boil a portion of them to avoid excessive exposure to goitrogens.

    https://www.westonaprice.org/health-topics/vegetarianism-and-plant-foods/bearers-of-the-cross-crucifers-in-the-context-of-traditional-diets-and-modern-science/

    Mike

15 berichten aan het bekijken - 241 tot 255 (van in totaal 275)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.