Vloeibaar dieet – genoeg voedingsstoffen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Vloeibaar dieet – genoeg voedingsstoffen?

Dit onderwerp bevat 13 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Alexandra 4 jaren, 4 maanden geleden.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #4875

  Gadsie
  Bijdrager

  Ik wil tijdelijk een vloeibaar dieet uitproberen.

  Ik bedacht me 1 liter rauwe melk, 3 liter yoghurt, een beker slagroom, 8 rauwe eieren en levertraan.

  Krijg ik op deze manier gewoon voldoende vitaminen en mineralen?

  #95938

  Anoniem

  ik zou daar zeker keltisch zeezout in doen.

  #95939

  Gadsie
  Bijdrager

  Dat is een goeie 🙂

  #95940

  E123
  Bijdrager

  Je zou ook kefir kunnen gebruiken voor nog meer voedingsstoffen, of een combi van kefir en rauwe melk als je toch wat meer koolhydraten wilt. Volgens mij kom je al een heel eind op deze manier.

  Volgens mij kun je kokosolie, rode palmolie en andere vetten ook prima onder vloeibaar rekenen, al zijn ze in de kast nog niet 100% vloeibaar, in je mond zijn ze dat wel. Bijv een eetlepel rode palmolie voor de vit e en een eetlepel/theelepel kokosolie voor de middellange vetketens en meer mineralen en voedingsstoffen.

  Jodium blijft een lastige, ik weet niet of je voldoende binnenkrijgt met levertraan, rauwe melk en Keltisch zeezout. Maar dit zit ook in kokosolie volgens mij.

  #95941

  robinAlexander
  Bijdrager

  Een bottenbouillon is een must 😀 Vloeibaar dieet

  #95942

  edwin
  Bijdrager

  Bottenbouillon is bij mij niet vloeibaar hoor. Het is zo dik dat een lepel rechtop kan staan 🙂

  #95943

  Alexandra
  Bijdrager

  3 liter yoghurt op 1 dag? En een liter melk? Ik denk dat je meer dan voldaan zal zijn aan het einde van de dag, als je het allemaal op krijgt tenminste. Sta er niet van te kijken als je minder “eet”. Zeker niet als je al die tips erbij gaat nemen.

  #95944

  Tanja
  Bijdrager

  Alexandra je bent de 8 rauwe eieren vergeten ha ha dat is inderdaad een behoorlijke hoeveelheid, Gadsie ik denk dat je wel voldoende binnenkrijgt. Ik weet niet hoe lang je het van plan bent te gaan doen? Volgend mij kun je goed van melk, yoghurt en eieren leven, met bouillon erbij al helemaal.

  #95945

  Gadsie
  Bijdrager

  Ja het is veel. Maar ik doe krachttraining (ja ik weet dat sommigen hier “tegen” zijn) dus wil wel aankomen, en bedankt voor jullie tips 🙂

  #95946

  Gadsie
  Bijdrager

  Ik heb nu vakantie dus wilde morgen beginnen aan m’n vloeibaar dieet. Ik vroeg me 1 ding af. Mag ik zachtgekookte groente met wat (lichtelijk) gesmolten kaas erover heen eten? Ik zit namelijk nog met remeker kaas die ik natuurlijk niet ga weggooien 🙂

  #95947

  Anoniem

  @gadsie

  Je zegt het al “aan m’n vloeibaar dieet”, het is jouw vloeibaar dieet dus dan kan jij dat gewoon doen… dus waarom zou je iets ‘moeten’ weggooien vanwege een eigen protocol?! gewoon lekker eten man 😉 ik zou bottenbouillon er zeker bij doen…

  #95948
  edwin wrote:
  Bottenbouillon is bij mij niet vloeibaar hoor. Het is zo dik dat een lepel rechtop kan staan [:-)

  Ook als je het opgewarmd hebt?

  #95949

  Gadsie
  Bijdrager

  Ja snap ik 🙂 maar ik doe het omdat ik vermoed dat mijn spijsvertering niet helemaal in orde dus wil ik het wel even goed doen.

  #95950

  Alexandra
  Bijdrager

  Begin je toch een dag later en eet je eerst lekker de kaas op? Niet te streng zijn hoor Gadsie, het is vakantie, beetje relaxed doen 😀

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.