Vleeseters zijn hufters

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Vleeseters zijn hufters

Dit onderwerp bevat 15 reacties, heeft 11 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 4 jaren, 6 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • #4360

  ManonG
  Lid

  Beetje jammer dat de HAVO eindexamenleerlingen een tekst te verwerken kregen over de hufterigheid die ontstaat wanneer je vlees eet. Hopelijk kijken ze verder dan alleen de titel van de tekst.

  #89753

  Staat dat echt in het examen????? BELACHELIJK. Des te meer een bewijs dat je op school niks leert, maar compleet verkeerd wordt geinformeerd..

  #89754

  Daarom is het een heel goed aandachtspunt, opdat dat we onze kinderen blijven vertellen dat wat ze over voeding leren op school, ONJUIST is!

  #89755

  Klacht indienen bij het LAKS (dat heet zo toch)?

  #89756

  Gerard
  Bijdrager

  Op school wordt je geleerd niet zelf na te denken. Het is de voorbereiding op het slaafschap dat geld in de kas van de staat moet brengen.

  #89757

  Anoniem

  mijn zoon kreeg op school paar jaar geleden ook zo’n zogenaamde vragenlijst wat ze weten over gezonde voeding enz.

  Mam, alles wat ik invulde was fout. (volgens de juffrouw dan)

  Hij had het super goed gedaan.

  1 vraag was natuurlijk over welke boter je moet gebruiken.

  In het antwoord stond geen roomboter 👿

  Laatst had ik een gesprek met een nichtje die in Noord-Holland woont en les geeft op middelbaar onderwijs over o.a.voeding (is dat zorg en welzijn?), gaf aan dat zij wel verzadigde vetten adviseerde.

  Dus het gaat ook weleens goed.

  Jammer genoeg niet lang met haar kunnen spreken, dan hadden we nog wat kunnen uitwisselen.

  #89758

  eli
  Bijdrager

  pffff…. echt heel erg dit ja!!!!

  soms vraag je je echt af welke kant het op gaat met de mensheid als kinderen van jongs af aan al de verkeerde dingen leren!

  #89759

  ikke
  Bijdrager

  Hoo even mensen, voor we losgaan op scholen, exameninstituten en de wetenschap.

  Dat is een artikel van Diederik Stapel (jullie hebben toch hoop ik wel meegekregen dat hij ergens in de top 10 van wetenschapsfraudeurs ter wereld staat en op nummer 1 in Nederland?). Dit artikel is gebaseerd op valse data en dat is destijds heel breed uitgemeten in de pers. Dus het is de meeste mensen inmiddels wel duidelijk dat de stelling “vleeseters zijn hufters” absoluut niet onderzocht blijkt – en dus ook niet als zodanig te stellen is.

  Of je dat als examentekst wilt aanbieden is iets anders, maar iedereen die ook maar een beetje nieuws heeft gevolgd sinds 2010 (ik mag hopen dat dat voor de havisten ook geldt), weet hoe hij of zij deze tekst op waarde moet schatten.

  #89760

  ruud
  Bijdrager
  Quote:
  Of je dat als examentekst wilt aanbieden is iets anders

  Daar gaat het nu toch juist om Pinklady?

  #89761

  Anoniem

  Ik heb gelezen dat dit examen artikel van de hand van Roos Vonk komt.

  Stapel’s collega.

  http://www.foodlog.nl/artikel/stapel-hangt-vonk-ontsnapt/

  Quote:
  Of je dat als examentekst wilt aanbieden is iets anders, maar iedereen die ook maar een beetje nieuws heeft gevolgd sinds 2010 (ik mag hopen dat dat voor de havisten ook geldt), weet hoe hij of zij deze tekst op waarde moet schatten.

  Ja het is BS en hoort niet thuis in een examen tekst waar er wordt gedaan alsof het wetenschappelijke ‘waarheid’ is.

  #89762

  Webmaster
  Bijdrager

  En dat terwijl ik meer hufterigheid zie onder planteneters!

  Mike

  #89763

  Anoniem

  De tekst is van Roos Vonk, uit de Volkskrant. Hij staat ook op het internet:

  http://www.examenblad.nl/9336000/1/j9vvhinitagymgn_m7mvi7dmy3fq6u9/vhi1n4dt1aya

  Niet de bovenste maar de tweede link brengt je op de tekst.

  Een bijzonder slechte tekst. Bij drogredenen leren leerlingen ‘het ontduiken van de bewijslast’: het is zo want het is wel duidelijk dat dat zo is.

  Deze tekst is daar een voorbeeld van: “Het is immers inmiddels wel duidelijk dat we met onze vleesconsumptie ‘de tak afzagen waarop we zitten’. Het ene woord ‘lekker’ is voldoende om dierenwelzijn, milieu, klimaat en derde wereld in één klap weg te vegen.”

  De argumenten die de schrijfster noemt gaan over de bio-industrie, en niet meer dan dat. Niets over geschiedenis van vleescomsumptie.

  Roos Vonk klinkt als een dogmatische veganist. Niet echt het type dat lekker schrijft waarna je de leesvaardigheid van leerlingen wilt testen.

  Lees de tekst zelf en beoordeel of het gepresenteerd wordt als wetenschappelijke waarheid. Probeer de vragen te maken, en kijk of je gedwongen wordt dit aan te nemen als waarheid om het antwoord goed te hebben. Ik ga dat van het weekend doen.

  Het is eerder gebeurd dat een examenvraag Nederlands (vwo) niet werd meegeteld. Leerlingen moesten toen een politieke stelling innemen om een vraag goed te kunnen beantwoorden.

  #89764

  ikke
  Bijdrager

  Lievergezond, daar gaat het óók om. Maar het wordt hier in het topic direct aangegrepen om te laten zien wat (voor onzin) je op school zou leren. Mensen nemen veel dingen aan, maar om er nou direct van uit te gaan dat examenleerlingen van de havo helemaal nergens doorheen kunnen kijken op het moment dat ze er iets voor Nederlands mee moeten doen…

  Dat vertrouwen heb ik nog wel in mijn medemens, hoor.

  #89765

  Webmaster
  Bijdrager

  Dan heb je meer vertrouwen dan ik. Ik zie dit als een poging om op slinkse wijze anti-vlees-propaganda onder de aandacht te brengen van scholieren die onder hoogspanning staan (examenstress) en daardoor juist minder goed na kunnen denken en dus zeer manipuleerbaar zijn.

  Mike

  #89766

  Gerard
  Bijdrager

  OP school leren kinderen nog steeds fabeltjes, o.a. over lemmingen, die zouden soms massaal zelfmoord plegen (heb je ook vast wel eens gehoord). Het verhaal is de wereld in gebracht door de filmploeg die een oude draaitafel buiten het beeld had opgesteld en 1 voor 1 de lemmingen die ze hadden verzameld op die manier afschoten de zee in.

  Ik heb een keer het ministerie van onderwijs hierover aangeschreven en netje een ontwijkend antwoord gekregen. Leugens zijn blijkbaar geen bezwaar in het onderwijs. Nou ja, het heet niet voor niets ONDER wijs.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.