Vlees tegen de datum…

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Vlees tegen de datum…

Dit onderwerp bevat 12 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 1 maand, 3 weken geleden.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
  • Auteur
    Berichten
  • #232102

    Jocoma
    Bijdrager

    Regelmatig koop ik vlees dat tegen de datum loopt omdat dit
    dan vaak wordt afgeprijst. Wanneer dit goed gebakken wordt
    gaan de bacterien toch dood ?
    Ik vroeg me af of dit vlees net zo gezond is als vers vlees.
    En , waarom is vers vlees wel/ niet gezonder ?
    Bijvoorbaat dank!

    #232198

    fatsnotbad
    Sleutelbeheerder

    Er is een reden waarom het nog afgeprijsd verkocht mag worden. De tht-datum heeft over het algemeen een veilige marge van zeker twee weken tot na het verstrijken van deze datum. Maak je dus geen zorgen en geniet van je afgeprijsde vlees, het leven is al duur genoeg (dankzij Rutte).

    Mike

    #232200

    Godsgeschenk
    Bijdrager

    Hoe lang is ingevroren vlees houdbaar.
    Ik koop steeds vlees in op een kinderboerderij en dat is in gevroren toestand. Nu heb ik zo een grote vriezer, en soms ligt daar vlees in wat toch al wel oud is en de datum kan ik niet meer lezen.

    Is hier iets over te zeggen?

    Dorothé

    #232231

    DeSouza
    Bijdrager

    Hoe zit het met de kleur ervan? Het word dan ook (soms) lichter/grijzer. Alsnog goed?

    #232233

    fatsnotbad
    Sleutelbeheerder

    Als er geen kleurzout aan wordt toegevoegd kleurt het idd wat grauwig, is geen probleem. Er kan ook melkzuurfermentatie plaatsvinden (natuurlijke rijping), dan kleurt het wat groenig. Is ook geen probleem.

    Mike

    #232234

    Godsgeschenk
    Bijdrager

    Okay, bedankt.

    Dan wordt dat nog lekker opgegeten.

    Dorothé

    #232585

    Janneke
    Bijdrager

    Als een mens of dier dood gaat, gaat het lichaam na verloop van tijd ontbinden, ontstaan er stoffen als lijkgif. Ook in gefermenteerde producten als kaas en zuurkool en bewerkt vlees ontstaan biogene aminen, als histamine, tyramine, putrescine en cadaverine. Vers vlees bevat de minste biogene aminen en is dus meer aan te raden. Varkensvlees en bewerkt vlees bevatten ook meer biogene aminen. Jaap Huibers heeft daar een boekje over geschreven: Voedsel, oorzaak van lichamelijke en psychische ontregelingen.

    #232587

    fatsnotbad
    Sleutelbeheerder

    Daar gaan we weer, de boosaardige biogene aminen. Precies het ‘argument’ dat is gebruikt om gefermenteerde levertraan van Green Pasture weg te zetten als ‘giftig’. Beste Janneke, natuurlijke rijping d.m.v. melkzuurfermentatie produceert AANTOONBAAR minimale aantallen aminen. Rotting, daarentegen, leidt wel tot hoge aantallen aminen. FERMENTATIE IS GEEN ROTTING! Zeg me na: FERMENTATIE IS GEEN ROTTING. Nog 1 keer: FERMENTATIE IS GEEN ROTTING.

    Mike

    #232602

    Binc
    Bijdrager

    Jaap Huibers heeft daar een boekje over geschreven: Voedsel, oorzaak van lichamelijke en psychische ontregelingen.

    Vermoedelijk ligt de oorzaak van de problemen die je hebt in jezelf iplv gefermenteerd voedsel. Misschien is het een idee om eerst je eigen boekje goed te kennen?

    #232718

    Janneke
    Bijdrager

    Bij fermentatie en rotting ontstaan,door afbraak van aminozuren, biogene aminen als histamine en tyramine. Fermentatie is dus gecontroleerde rotting. Bij gefermenteerde levertraan en thee betreft het niet de aminozuren die worden omgezet.

    #232719

    Binc
    Bijdrager

    Hallo Janneke

    Leuk dat je hier op het forum bent beland en je inzichten wilt delen met ons.
    Het zou wel zo beleefd zijn om jezelf voor te stellen in het voorsteltopic.
    Misschien heb je deze gemist? Bij deze de link

    Bij fermentatie en rotting ontstaan,door afbraak van aminozuren, biogene aminen als histamine en tyramine. Fermentatie is dus gecontroleerde rotting.

    Wanneer je niet tegen gefermenteerd voedsel kan is het echt niet de schuld van de voeding.
    Wel van je eigen lichaam.

    Wat wil je hiermee nu suggereren? Dat men geferementeerd voedsel zou moeten vermijden?

    #233728

    DeSouza
    Bijdrager

    Ik heb zojuist een gerookte runderworst opgegeten die 2 dagen over datum is. Ruikt en smaakte prima, maar brengt dit een schade mee?

    #233730

    fatsnotbad
    Sleutelbeheerder

    Je geeft zelf al het antwoord:

    Ruikt en smaakte prima

    Hoe denk je dat we dit deden voor al die warenwetten? Vroeger had je geen THT-datum, men gebruikte simpelweg hun zintuigen zoals jij nu ook hebt gedaan!

    Mike

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.