vlees beginnen te eten nadat je het compleet ontwend bent

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid vlees beginnen te eten nadat je het compleet ontwend bent

Dit onderwerp bevat 132 reacties, heeft 26 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 4 jaren, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 133)
 • Auteur
  Berichten
 • #3623

  clara
  Lid

  Hallo allemaal,

  Ik ben er dankzij dit forum achter dat ik waarschijnlijk een ‘verplichte vegetariër :wink:’ ben, maar ook dat het toch eigenlijk wel heel goed voor je gezondheid is om veel te eten. Aangezien ik op dat gebied wel wat hulp kan gebruiken, ben ik biologisch grasgevoerd vlees aan het overwegen. Probleem is alleen dat ik letterlijk en figuurlijk over mijn nek ga van de gedachte dat ik het moet eten. (zie daar: de verplichte vegetariër!). Ik weet dat er hier nog meer mensen zijn die weer begonnen zijn met vlees eten na een periode zonder.

  Ik ben benieuwd hoe dat is verlopen? Hoe smaakte het, kreeg je het weg? Hoe heb je het weer opgebouwd, welke gevolgen had dat? Waar ben je mee begonnen, hoeveel en hoe vaak? Kortom, hoe laat je je lichaam weer langzaam wennen aan het eten van vlees?

  Ik ben erg benieuwd naar jullie tips en ervaringen!!

  #79434

  miek
  Bijdrager

  Hallo Clara,

  Twee maand geleden ben ik weer vlees gaan eten, na 35 jr. zonder vlees en 25 jaar zonder vis. Dus de laatste 10 jr eet ik weer vis, misschien dat daardoor de vleesconsumptie makkelijker is.

  Vlees staat me niet tegen en ik merk (en dat vond ik best grappig), dat ik het wel weer lekker vind. Ik ben begonnen met kleine porties, 35 gram en zeker niet iedere dag. Inmiddels kan ik iets meer eten. Biefstuk spreekt me (nog) niet aan, maar gehakt runderlever en verse worst is aangenaam naar binnen gegleden.

  Ik merk wel dat het nog niet in ‘mijn systeem’ zit, want soms vergeet ik het gewoon een paar dagen….en ineens denk ik dan weer, ‘oja ik zou weer vlees gaan eten’.

  Misschien helpt het jou om eens op de site van poekie de recepten te lezen en te beginnen met beestenbottenbouillon. http://www.voedingisgezondheid.nl

  Succes en vooral …eet smakelijk… 😉 😛

  Miek.

  #79435

  Anoniem

  “verplichte vegetariër” houdt in dat je geen vlees meer kan verteren, maar ik zie een (mislukte) 😉 staan.

  Is het bij jou kunnen of zit het vooral in je hoofd?

  Als je vlees niet kan verteren dan zou ik dat aanpakken.

  o.a. met kefir en zeezout (daar is genoeg over geschreven, niet echt mijn gebied, vlees is een van de weinige dingen waar ik geen problemen mee heb gehad) 🙂

  #79436

  clara
  Lid

  Ik denk allebei, JP.

  In mijn lijf omdat ik het ooit geprobeerd heb en mijn maag en darmen helemaal op tilt sloegen. In mijn hoofd omdat ik nu misselijk wordt bij de gedachte, er weerstand tegen voel en het niet wil proeven.

  Volgens Mike zijn dit allebei tekenen van verplicht vegetarisme. Je lijf is er niet klaar voor eiwitten te verteren en stuurt daarom dit signaal naar je hersenen “niet lekker eet dit niet”. Als ik het goed begrijp. Ik wil nu beginnen met kippenbouillion.

  Miek, het in mijn systeem krijgen zal inderdaad ook nog lastig worden.

  #79437

  Poekie
  Moderator

  Om het beter te kunnen verteren:

  Drink elke ochtend 2 glazen water met sole en appelazijn. Het zout en de appelazijn zorgen voor meer maagzuur, meer maagzuur zorgt voor een betere vertering van de eiwitten in het vlees.

  En inderdaad met kleine porties beginnen. Ook de leverworst is niet te versmaden en eigenlijk min of meer ‘voor verteert’.

  Je zou ook kunnen beginnen met kleine beetjes gehakt, rul bakken en je groentes wokken, dan door elkaar mengen, kom je niet alleen vlees tegen. Een mengsel is misschien beter weg te krijgen.

  Lia

  #79438

  Tanja
  Bijdrager

  Ik ben na 10 jaar vega begonnen met salami worstjes. Die vond ik als kind altijd lekker, niet die supermarkt salami, maar de ambachtelijke luchtgedroogde worstjes zoals je die in Zuid-Europa krijgt. Ik heb toen geen last gehad van mijn spijsvertering of misselijkheid, ik heb ervan gesmuld. Wat ik hiermee wil zeggen is kies iets uit wat je vroeger lekker vond of nog goede herinneringen aan hebt, iets waar het water je bij in de mond loopt. Als iets je niet smaakt/tegenstaat worden er geen spijsverteringsenzymen aangemaakt.

  Mijn kinderen eten ook niet zo graag vlees maar lusten bijvoorbeeld wel gehaktballetjes en spekjes of gehakt door de saus. Kippenbouillon is wel een veilige keus als je er echt weerzin tegen hebt.

  #79439

  Webmaster
  Bijdrager

  Toen ikzelf in 2009 na 19 jaar vegetarier te zijn geweest het roer omgooide, gooide ik meteen moddervet rundergehakt in de pan. Dit leidde tot 2 dagen verstopping! Toen heb ik een andere strategie gevolgd: ik ben hele dunne plakjes magere rosbief gaan eten op Menno-brood. Dit ‘pakte’ gelukkig wel, uitstekend zelfs! Door dit een tijdje vol te houden, ging ineens dat moddervette gehakt er wel prima in en sindsdien kan ik letterlijk alles verteren!

  Mike

  #79440

  robinAlexander
  Bijdrager

  Ben jij 19 jaar Vegetarier geweest mike 😯 ??

  #79441

  Webmaster
  Bijdrager

  Yep. Kan er niets meer of minder van maken…

  Mike

  #79442

  zotteke
  Lid
  Quote:
  Yep. Kan er niets meer of minder van maken…

  😯 Wow…

  #79443

  zotteke
  Lid

  Ik ben maar 1 jaar vegetarier geweest. Gelukkig heb ik het licht nu gezien.

  #79444

  autumn
  Bijdrager

  Misschien kan je het beste beginnen met vlees dat op nepvlees lijkt: van vega-burger naar hamburger, van soja-worstjes naar echte knakworstjes, van quornstukjes naar kipfilet, van nierbonen naar echt nieren… :mrgreen:

  Ik grap er nu een beetje mee, maar misschien kan je beginnen met kleine beetjes gehakt (helemaal uit elkaar roeren) of kipfilet heel fijn snijden of fijnhakken. Ik heb een tekst geschreven die je misschien wat vooruit kan helpen in het verteren van vlees:

  Het verbeteren van de spijsvertering

  #79445

  robinAlexander
  Bijdrager

  Wouuu mike, dan had je zeker ook veel galstenen of niet ? na die 19jaar.?

  En mike in de 5 maanden dat jij de lever galblaas zuiveringen deed

  at je toen ook tussen door gewoon vlees,vet,rauwe melk ????

  #79446

  Webmaster
  Bijdrager

  Toen (2008) was ik nog vegetarier. Vegetarisme is een recept voor galstenen. Ikzelf heb dat jaar maar liefst drie (!) galkolieken gehad, die me 20 helse minuten op de WC opleverden, waar ik lijkwit uitkwam. Wat er uiteindelijk uitkwam, was zwartgroene galslijk die de boel had versperd. En ik mag nog van geluk spreken dat het eruit kwam, anders was ik linea recta met de ambulance vertrokken naar het ziekenhuis en hadden ze zonder pardon mijn galblaas eruit gesneden!

  Mike

  #79447

  robinAlexander
  Bijdrager

  Oke mike ,maar raad je mensen niet aan om in de periode van de levergalblaas zuiveringen alkalisch (basisch) voedsel te eten zoon 5 maanden???

  want ik ben nu ook al zoon 4 maanden bezig met zuiveringen maar merk dat ik nog wel verstopt zit met galstenen en eet tussen door alleen maar wapf ???

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 133)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.