Vit. B-12

Dit onderwerp bevat 37 reacties, heeft 21 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Vivianne 2 jaren, 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 38)
 • Auteur
  Berichten
 • #3415

  liesje
  Bijdrager

  Ik ben al lange tijd aan het zoeken wat de beste vit B 12 zou zijn om toe te voegen, maar vind het ingewikkeld. Adenosyl cobalamine (dibencozide) is aanwezig in celmitochindrien. Methyl cobalamine vooral in bloedplasma en celcytoplasma. Bij mij is uitgependeld dat ik B-12 dibencozide nodig zou hebben. Maar anderzijds weet ik dan niet of er een onbalans in het lichaam kan ontstaan en of dat uberhaupt een probleem zou kunnen geven. Of plas je dan een teveel gewoon uit? En dan: mag vit B-12 synthetisch zijn? Wie het weet mag het zeggen.

  #77645

  Anoniem

  Dag Liesje,

  Al overwogen om deze vitamine hoofdzakelijk uit je voeding te halen en met een supplement aan te vullen ?

  Vitamine B12 is vooral aanwezig in dierlijke producten zoals (rood) vlees, vis, gevogelte, melk en eieren. Foliumzuur is verder ook rijkelijk aanwezig in bladgroenten, citrusvruchten, bonen en peulvruchten.

  Uit de literatuur die ik ingelezen heb blijkt meerdere malen dat injecties minder effectief zijn dan de tabletvorm. Het meest effectief zijn de zuigtabletten. Wat je misschien

  Een goed supplement die op basis van dibencozidebasis is samengesteld, is volgende :

  http://www.bonusan.nl/vademecum/dibencozide_co_enzym_b12.html

  #77646

  Anoniem

  en niet te vergeten lever

  #77647

  mijnlijf
  Bijdrager

  Ik zelf spuit met hydrocobalamine .dit moet je in de spier spuiten waarna het in de lever omgezet wordt in metyl en weer voorzichtig teruggegeven wordt aan de bloedbaan .

  Het slikken van metyl is volkomen nutteloos want dat werkt maar even en verlaat je lichaam weer even snel omdat het niet opslaat in je lever .

  #77648

  liesje
  Bijdrager

  @aMijnlijf. Misschien is er bij U via een arts een B-12 probleem geconstateerd? Bij mij is B-12 uitgependeld, ik was jaren vegetarisch en ik heb een darm-operatie gehad. Via de huisarts heb ik het nooit laten controleren. Ik heb nog even gegoogeld http://www.home.kpn.nl/hindrik de jong en nog verschillende sites maar ik werd er niet veel wijzer van.

  #77649

  Na lang zorgvuldig onderzoek, slaagde arts Hans Reijnen erin het grote probleem van het Vitamine B12-tekort bij zijn patiënten op te lossen.

  En die oplossing bleek, zoals wel vaker, heel slim en simpel. En relatief goedkoop. Want na dagelijkse toediening van de twee juiste vormen van Vitamine B12 in zuigtabletvorm in een bepaalde volgorde konden vele (echt ernstige) gezondheidsklachten, zowel geestelijk als lichamelijk, van zijn patiënten in relatief korte tijd eindelijk, deels of zelfs in zijn geheel, worden opgelost.

  Want via die juiste, zorgvuldig geselecteerde, zeer effectieve vitamine B12-zuigtabletten in de mond, omzeil je dus in één klap dat lastige probleem van het niet kunnen omzetten van vitamine B12 via de dunne darm naar de bloedbaan. In de mond komt vitamine B12 direct via het mondslijmvlies in de bloedbaan. En dan kan het eindelijk weer zijn werk gaan doen.

  bron

  http://vitamineb12nu.nl/vitamineb12-onderzoek.php

  #77650

  Heb laatst laten prikken op B12.

  Volgens de uitslag was de waarden goed maar dat wil dus helemaal niets zeggen want als de b12 uiteindelijk niet opgenomen wordt in je lichaam dan weet je nog niets.

  Ik vind dat onderzoek en de therapy van Hans Reijen zeer verhelderend……….

  Door de juiste gedoseerde en in de juiste volgorde ingenomen vitamine B12 zuigtabletten, verdween na relatief korte tijd, bij de meerderheid van de onderzoeksgroep, namelijk zo’n 80% van de 540 personen, de ene na de andere ernstige chronische klacht, ziekte, afwijking, stoornis ten dele, voor een flink gedeelte. of zelfs in haar geheel!

  Voor velen onder ons die kampen met jarenlange gezondheidsklachten kan deze nieuwe specifieke Vitamine B12 zuigtablet- aanvulling het verlossende nieuws van “GETTING YOUR LIFE BACK!” betekenen.

  bron

  http://vitamineb12nu.nl/

  #77651

  Anoniem

  Heliodoro.

  Quote:
  Heb laatst laten prikken op B12.

  Volgens de uitslag was de waarden goed maar dat wil dus helemaal niets zeggen want als de b12 uiteindelijk niet opgenomen wordt in je lichaam dan weet je nog niets.

  dit snap ik niet echt, als je bloed onderzoek aan geeft dat je genoeg B12 hebt dan is het toch op genomen? als er iets opgenomen word dan praten we toch over:”door het bloed opgenomen? of is er nog iets anders dat de B12 nog uit het bloed moet opnemen.. de lever ofzo?

  #77652

  robinAlexander
  Bijdrager

  Probeer eerst je maagzuur te verhogen. geen maagzuur = geen B12 opnemen

  http://vitami.nl/product_info.php?cPath=525&products_id=2592&gclid=CKXox_ngsrwCFQ3JtAodDwoAGg Dit product raad ik je aan als je bijnieren nog niet sterk genoeg zijn om voldoende maagzuur te produceren.

  En geen chlorella of spirulina slikken dit gaat de opnamen van B12 tegen

  Wil je je lichaam van extra zuurstof voorzien gewoon H2o2 gebruiken.

  En keltischzeezout gebruiken.

  #77653

  melca
  Bijdrager
  Quote:
  dit snap ik niet echt, als je bloed onderzoek aan geeft dat je genoeg B12 hebt dan is het toch op genomen?

  B12 in je lichaam kan op verschillende manieren gemeten worden. Als je je b12 gewoon laat testen, dan meet je inderdaad de waarde in het bloed. Maar, daar heb je nog niets aan, je moet de waarde in je cellen weten. Hiervoor moet je je actief b12 laten testen, maar dat wordt bijna nooit gedaan. Daarnaast moet je ook je homocysteïne of … (Vergeten) laten testen.

  Het is een ingewikkeld verhaal, ik vergeet ook altijd hoe het precies zit. Dokteren zijn zelf ook slecht op de hoogte, mijn arts weigerde de eerste keer de goede testen te doen. De tweede keer gaf ze toe dat er ondertussen nieuwe inzichten waren en kreeg ik wel een de gevraagde testen.

  Die site van Hendrik de jong bevat alle informatie hierover, completer en juister dan mijn informatie hierboven.

  #77654

  Tanja
  Bijdrager

  Maarten, als iets in je bloed zit geeft dat nog geen garantie dat het in de cellen wordt opgenomen.

  #77655

  Wat is dan wel een goede methode om zoiets te meten? Een levende bloed analyse?

  Hier lees ik trouwens iets over de actieve B12 test: http://stichtingb12tekort.nl/wetenschap/stichting-b12-tekort-artikelen/actief-b12-een-nieuwe-test-om-vitamine-b12-te-bepalen/

  #77656

  Anoniem

  robinAlexander.

  ik zelf heb zover ik weet geen B12 tekort maar mijn vader had in april 2013 een actieve waarde van 26 en in juli dat jaar 28 (ik wist zelf niet dat dit gemeten was maar moederss hoorde dus van Ron fonteine nu pas dat het te laag was, moet minimaal 36 zijn)

  chlorella of spirulina nog nooit gehad, al adviseerde ron deze weer wel..

  keltischzeezout word veelvuldig gebruikt, in eten en solle.

  H202 ook niet, en heeft dit een bijdrage aan de B12 opname, of gewoon omdat je het goed spul vind.

  melca.

  ok, maar de actieve word ook uit het bloed gemeten toch? maar ik snap je punt, de niet actieve vorm word vaak naar gezocht, als de ‘gewone’ B12 goed is en de actieve te laag dan lijkt het probleem vooral in de omzetting te liggen, wat bij vitD ook het bekende probleem is geloof ik.. beide worden in de lever in een actieve vorm omgezet toch? is dit dan ook te verhalen bij niet optimale lever functie.. zo ee n idee.

  ik wil altijd graag weten hoe iets precies werkt.. maar bv vitD heb ikme pas wat is verdiept en dan komt er zóóó veel bij kijken.. veel verschillende soorten enzo, zal bij de B vitamines ook wel zo zijn 😆

  bedankt julie voor de rracties, ik ga de links/namen lezen/zoeken.

  oja robinAlexander, die supla van betaine HCL met de velen enzymen is wel een heel goed idee ja ik zal eens horen of hij dat wil proberen.

  #77657

  liesje
  Bijdrager

  Mijn B12 vit. zijn gecontroleerd (bloed afgenomen) en de uitslag is

  400 pmol/l ref.waarden 140 – 490.

  Mijn arts zei dat het aan de LAGE kant is maar volgens mij vergist hij zich.

  Als het laag is moet ik in de buurt van 140 zitten denk ik. Ik herken me ook niet echt in de genoemde klachten.

  Dus zou 400 pmol/l goed zijn toch?

  #77658

  organic
  Bijdrager

  Liesje,tussen 400 en 500 pmol/L is goed ,al zegt dat niet alles ,het gehalte actieve B12 in de cellen zegt meer ,als je je niet herkent in de symptomen is het goed

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 38)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.