visolie is gif

Dit onderwerp bevat 11 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 4 jaren, 3 maanden geleden.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • #5215

  blumchen21
  Bijdrager

  ik zag op fb pgina van vaccinvrij een discussie over visoliecapsules. deze zouden gif zijn en ze bevatten kwik volgens Anneke Bleeker (schijfster van het boek Help, er zit een pastinaak in mijn soep). deze pillen zouden zelfs kankerverwekkend zijn. zelf neem ik levertraan van greenpastures en mijn 3 jarige zoon krijgt de vloeibare vaiant met kaneelsmaak en Minami Mor DHA Mini. ik lees goede verhalen over greenpastures en dit is het eerste negatieve stukje die ik lees. hoe denken jullie hier over?

  #100013

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik weet nog of we zo ver moeten gaan om ze als puur kankerverwekkend gif te bestempelen, maar de meeste visolie is goedkope, bewerkte rommel en dus zeker niet goed voor je. Jij hebt de enige juiste, die van Green Pasture (Blue Ice), dus wat zou je je dan nog druk maken om andere als je al de beste hebt?

  Mike

  #100014

  blumchen21
  Bijdrager

  ja maar volgens haar is de blue ice ook slecht

  #100015

  Is de Blue Ice ook slecht volgens Anneke? Waarom? Dat is ook geen visolie.

  #100016

  Anoniem

  de visolie van Minami Nutrition is afkomstig uit de wateren rond Antartica. Geen reden tot bezorgdheid dus.

  #100017

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  ja maar volgens haar is de blue ice ook slecht

  Dan is ze beinvloed door de ‘visolie is gif’-mythe die door Brian Peskin wordt verspreid. Ik vermoedde het al toen ik het woord ‘kanker’ voorbij zag komen.

  Quote:
  Peskin wijst terecht op het verschil tussen bewerkte en onbewerkte vetzuren. Ik wil zelfs nog meegaan in zijn bewering dat omega-6 onterecht een slechte naam heeft gekregen, omdat deze veelal in bewerkte vorm wordt geconsumeerd (iets wat Enig overigens ook schrijft, dus ook daarin is hij niet uniek). Maar zijn aversie tegen visolie, waarbij hij levertraan over 1 kam scheert met zwaar bewerkte, goedkope vormen van visolie, is m.i. absurd. Andreas Moritz noemt dierlijke eiwitten ‘gifstoffen’, Peskin noemt levertraan, zelfs onbewerkte, gefermenteerde levertraan (!), ‘gif’. Dergelijke oordelen rieken naar extremisme! De Noorse studie die hij aanhaalde naar levertraan raakt kant noch wal, want Noorse levertraan is BEWERKT en komt tot stand door het gewelddadig uitknijpen van vissen onder grote druk en verhitting om aan de olie te komen. Hij stelt terecht dat de markt voor visolie is ontstaan door een industrie die van ranzige, onverkoopbare vissen af wilde komen, maar daarmee komt nog niet alle visolie of levertraan per definitie op basis van dergelijke onethische en immorele motieven tot stand!

  Mike

  #100018

  blumchen21
  Bijdrager

  klopt mike ze radde mij het boek van peskin aan

  #100019

  ruud
  Bijdrager
  #100020

  Webmaster
  Bijdrager

  Gelukkig maakt Mercola gehakt van wat hij een ‘absurde studie’ noemt. Peskin slaat je in zijn boek om de oren met ‘studies’, maar ik ben niet onder de indruk, zoals je in mijn kritiek op hem kunt lezen:

  https://www.fatsforum.nl/topic/het-verzwegen-verhaal-over-kanker-brian-peskin

  Mike

  #100021

  En Solgar Norwegian Cod Liver Oil? Die gebruiken wij al heel lang. Ik hoop dat die ok is…

  #100022

  Alexandra
  Bijdrager

  Zover ik weet is de enige goede die blue ice.

  #100023

  Webmaster
  Bijdrager

  Die Noorse levertraan is bewerkte rommel.

  Mike

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.