vet gezond blog online

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid vet gezond blog online

Dit onderwerp bevat 10 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 4 jaren, 9 maanden geleden.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #3257

  Anoniem

  Ik ben deze week begonnen met het opzetten van een Blog! Eigenlijk leek het mij altijd al leuk om een eigen blog bij te houden, maar het is er nooit eerder van gekomen.

  Doel van mijn blog is vooral om op deze manier meer te weten te komen over voeding en de WAPF gedachte. Ook al ben ik al een paar jaar actief bezig met het zoeken naar het perfecte voedingspatroon, ik ben nog steeds een leek! Ook hoop ik familie en vrienden door mijn enthousiaste en verschillende verhalen bekend te maken met deze manier van eten. Er staat op dit moment nog niet zo gek veel op het blog. Ik ben begonnen met het schrijven van mijn eigen verhaal ( ik heb met mijn 23 lentes jong al veel medische tegenslagen gehad ), maar ik beschrijf ook in een artikel waarom ik de argumenten tegen de consumptie van rauwe melk achterhaalt en niet stevig vind.

  Ik zal aanstaande dinsdag een lezing van Mike Donkers bij wonen over Basen en Zuren. Ook hier wil ik graag een leuke samenvatting over schrijven! ( als mike dit ook OK vindt uiteraard).

  Kortom, een leuk blog voor de geïnteresseerde in wapf en paleo voeding, en ik zal mijn uiterste best doen het spannend te houden. Op Facebook is een pagina van mijn blog te vinden, waarmee ik iedereen op de hoogte houd van mijn artikelen.

  Ik hoop hier op het forum en op het blog reacties en commentaren te ontvangen op mijn blog. Graag jullie reactie, en ook links naar andere blogs zijn van harte welkom ( ik kan deze ook aanbevelen op mijn eigen blog )

  http://www.vetgezond.wordpress.com

  http://www.facebook.com/vetgezond

  #76362

  ruud
  Bijdrager

  Hoi Jeff, bedankt voor de link!

  Ik heb je eigen verhaal maar alvast gelezen.

  Dank daarvoor & je hebt al een hele weg afgelegd.

  #76363

  Anoniem

  dank voor je reactie lievergezond! en voor je like!

  #76364

  Tanja
  Bijdrager

  Hi Jeff,

  heb je blog ook bekeken en gelezen, je hebt al een goed begin gemaakt. Ik kwam er door het lezen van jou blog wel op dat mensen dus niet de enige zoogdieren zijn die kreeften, oesters en slakken eten. Heb hierover al een opmerking op het topic rauwe melk geplaatst.

  #76365

  Anoniem

  Hè Tanja!

  Dank voor je reactie, tof dat je hier meer over kunt vertellen! Is het mogelijk de link met jouw reactie naar mij door te sturen? Of kun je jouw reactie hier quoten ?

  #76366

  Tanja
  Bijdrager
  Quote:
  Over het fenomeen dat mensen als enige zoogdier melk drinkt van andere dieren. Ik heb al heel vaak het argument voorbij zien komen dat de mens ook het enig zoogdier zou zijn dat krab, slakken en kreeften zou eten. Dat klopt niet. Otters, wasberen en egels zijn zoogdieren en otters eten ook oesters en rivierkreeften. Wasberen eten slakken en kreeften, egels eten slakken. Als je dus de melkconsumptie wil verdedigen, moeten er wel argumenten gebruikt worden die standhouden lijkt mij.

  Ik moest ineens denken aan een natuurfilmpje waarin otters met stenen op oesters zitten te hameren om ze open te maken.

  http://www.youtube.com/watch?v=fayMPdcZo40

  in dit geval en mossel trouwens

  #76367

  Anoniem

  Tanja,

  Goed om dit te weten! De beargumentering moet inderdaad wel standhouden. Ik zal een mooi alternatief zoeken voor dit stuk.

  Dank voor je reactie! Heeft iemand anders misschien een mooi argument, of een verhaal dat mooi op het blog zou kunnen?

  #76368

  Poekie
  Moderator

  Hoi Jeff,

  Een leuk initiatief, ik hoop dat je veel mensen zo bereikt en dat ze na gaan denken over wat ze allemaal in hun mond stoppen.

  Leuk dat je mijn site hebt genoemd, ik heb jouw blog op mijn site in de links gezet (onderaan).

  Lia

  #76369

  Dit is een vet leuke blog. Ik heb hem ook doorgestuurd naar mijn zoon. Lijkt me inspirerend voor hem.

  Vooral het feit dat je op 19 jarige leeftijd totaal ongezond bezig was en nu het roer toch hebt omgegooid.

  Op welke leeftijd kwam voor jou de omslag?

  #76370

  Hoi Jeff. Goed van je, dit blog! Ik hoop dat je er veel mensen, en vooral jongeren, mee kunt bereiken! Weg met de drank. redbull, McDonalds en sigaretten. Oh nu word ik wel heel enthousiast. In ieder geval veel succes gewenst.

  Groetjes San

  #76371

  Anoniem

  @ Poekie: Dank voor het doorlinken naar mijn blog. Of ik veel mensen trek of niet is hier namelijk voor een groot deel afhankelijk van.

  @Food en Mood: Leuk om zo een reactie te krijgen. Tussen mijn 20ste en 21ste ging ik voor mijn gevoel het juiste pad volgen ( beginnend bij de Hormoonfactor, en laten High fat, low carb 😉 ). Ik hoop dat je zoon iets aan mijn blog heeft, en ik zal nog wel meer artikelen schrijven die betrekking hebben tot een gezonde lifestyle, in combinatie met jong zijn en en de dingen doen die hierbij horen. Als je zoon vragen heeft is hij ook altijd welkom!

  @ San: Het stoppen met drank, redbull, fastfood en tabak komt mij maar al te bekend voor! Ik hoop jongeren aan te spreken, maar ook iedereen die zich weer jong wilt voelen, of van hart nog jong is. Voor mij is een geboortedatum nog altijd iets anders dan een leeftijd! Ik word ook vrolijk van jouw enthousiastme, en laten we hopen via dit forum, en andere blogs en websites steeds meer mensen bewust te maken.

  Dank jullie wel voor de berichten!

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.