verkrampte spieren

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid verkrampte spieren

Dit onderwerp bevat 38 reacties, heeft 16 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 4 jaren, 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 39)
 • Auteur
  Berichten
 • #4927

  I-lady
  Bijdrager

  Weer even een vraag van mij..

  Sinds een aantal jaren {sinds dat ik darmproblemen kreeg} heb ik last van verkrampte spieren en knopen in de spieren.

  Het wordt erger door vermoeidheid en beter door rust..ook heb ik last van een slechte doorbloeding en verzuurde spieren.

  Nu weet ik wel dat ik slecht gegeten heb een hele poos in de zin van,weinig tot geen vet.Maar ik vraag me af of er nog andere oorzaken van kunnen zijn? het neigt naar fybromyalgie denk ik.

  Ik neem nu jodium voor mijn schildklier {net begonnen},druppels H202 3% {ook net begonnen},veel bottenboullion..eet zo min mogelijk nachtschades.En neem adrenal..1 per dag anders wordt ik te rusteloos.

  Herkent iemand die spierproblemen?

  #96307

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  Nu weet ik wel dat ik slecht gegeten heb een hele poos in de zin van,weinig tot geen vet.Maar ik vraag me af of er nog andere oorzaken van kunnen zijn? het neigt naar fybromyalgie denk ik.

  Draai er niet omheen I-Lady.Zorg dat je continu je voeding op orde hebt en kijk dan in hoeverre de problemen nog voorhanden zijn.waarom zou je eerst een aparte oplossing uitzoeken wanneer door het slechte eten een kluster aan klachten kan ontstaan?

  ad

  #96308

  Webmaster
  Bijdrager

  Goed punt, Ad! Dit constateerde ik een maand geleden ook al:

  https://www.fatsforum.nl/topic/even-voorstellen-11#post-52443

  Mike

  #96309

  Bambi
  Lid

  Candida. Het begon duidelijk in je darmen en breidde zich uit naar je spieren.

  Ik heb in je voorsteltopic gelezen , dat je jaren aan de pil bent geweest en dat je darmklachten door voedingsmiddelen die de candida voeden erger werden.

  Niets meer eten wat de candida voedt en candida-dodende middelen gebruiken.

  #96310

  I-lady
  Bijdrager

  Dankje Bambi daar heb ik wat aan!

  Ad:ik eet nu goed..maar ik doelde meer op de jaren hiervoor toen ik nog niet van wapf afwist.Ik snap wel dat het even duurt voordat ik verbeteringen merk omdat je jarenlange slechte voeding niet zomaar ongedaan maakt.

  Melkkefir doodt candida toch? en koolhydraten voeden de candida?

  #96311

  Tanja
  Bijdrager
  #96312

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  @ I-Lady,

  Ok.Hoe lang eet je dan wapf?

  De nachtschades zou ik niet minderen maar helemaal niet meer eten.Denk aan de binding van mineralen door fytinezuur.

  Daarnaast natuurlijk het anti-candida eetpatroon aanhouden.De candida kan zelfs je behoefte aan koolhydraten manipuleren.

  Zorg ook voor een betere doorbloeding van de spieren. laat de triggerpoints middels massage behandelen,ga iedere dag wandelen,ontspannen.Normaal in deze tijd van het jaar zou de zon voldoende krachtig moeten schijnen en zou je vitamine D niveau omhoog zijn gegaan (mits je buiten komt).Nu zou ik dus vitamine D3 innemen danwel voldoende producten eten waar dit inzit.

  De nadelen van jarenlang slecht eten verdwijnen niet van vandaag op morgen.Blijf wapf eten en time is on your side.

  #96313

  I-lady
  Bijdrager

  Dankje! ik eet nog heel kort wapf een maand ofzoiets,vitamine d zit toch ook in de levertraan? die moet ik nog aanschaffen..heb zowiezo minder last als de zon schijnt.Maar ik ga even meer kijken naa het anti-candida eetpatroon want ik denk dat de candida idd mn behoefte aan koolhydraten manipuleert..

  Ik heb trouwens in mijn tienerjaren zowel een aantal antibiotica als coistericen injecties en neusspray’s gehad..dus dat komt wel overeen met het ontstaan van de candida.

  Nachtschades ga ik verbannen..

  #96314

  Anoniem

  Ik weet niet of het al genoemd is maar extra magnesium helpt ook.

  #96315

  I-lady
  Bijdrager

  Dankje! nee dat was nog niet genoemd.

  #96316

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Nu zou ik dus vitamine D3 innemen danwel voldoende producten eten waar dit inzit.

  Ad, ik vind je adviezen over het algemeen midden in de roos, maar ik heb je nu al meerdere keren zien verkondigen dat mensen geisoleerde D3 moeten innemen. Vit. A en D werken in synergie met elkaar. Inname van geisoleerde D3 kan dan aantoonbaar het vit. D-gehalte in het bloed verhogen, maar wat de bloeduitslagen niet laten zien is dat het vit. A-gehalte hierdoor daalt! Vit. A en D horen in een verhouding van 10:1 te staan, oftewel: tien eenheden A tot 1 eenheid D. Drie keer raden waar dit van nature in zit? Juist ja, dierlijk vet van dieren die hun natuurlijke voer eten! Levertraan is dus verreweg te verkiezen boven D3-druppels!

  Mike

  #96317

  I-lady
  Bijdrager

  Levertraan wordt het volgende supplement waar ik voor spaar..had al eens gelezen dat de combi d en a zo belangrijk is.Heb ooit een vitamine d supplement geslikt maar dat deedt volgens mij niks voor me.

  #96318

  Zonne
  Bijdrager

  Magnesiumolie smeren helpt vaak echt heel goed tegen spierkrampen.

  #96319

  I-lady
  Bijdrager

  Ja heb ik een tijd geprobeerd maar ik heb geen krampen maar echt een verkramping zeg maar..{ben een beetje spastisch geloof ik}

  #96320

  Iklustvet
  Bijdrager

  Magnesiumtekort. Ik bijt al jaren op mijn tanden, hou mijn tanden ook altijd strak op elkaar. Is al heel veel beter sinds ik magnesium neem. Ik las in een ander topic dat je zo mager bent, dan heb je overal een te kort aan. Als je zo mager bent eet je lichaam je spieren op, natuurlijk raken die dan verkrampt. Hup aan een slagroom en boter infuus jij! 😉

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 39)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.