Verborgen reflux/koemelkallergie bij baby

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Verborgen reflux/koemelkallergie bij baby

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Jp 4 maanden, 2 weken geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #176229

  NewMamma
  Bijdrager

  Ik ben nieuw op dit forum en zou graag wat advies krijgen over het volgende. Sinds 6 weken ben ik moeder geworden van mijn eerste kindje. De bevalling was erg pijnlijk en uiteindelijk toch gekozen voor een ruggenprik, waarna zij met de vacuümpomp en de knip geboren werd. Ze is binnen een uur aangelegd aan de borst. Helaas heb ik al vrij snel moeten bijvoeden met kunstvoeding omdat mijn productie niet op gang kwam en uiteindelijk helemaal overgestapt naar kunstvoeding. Ik zit hier trouwens nog steeds mee, iedere keer wanneer ik een borstvoedende vrouw zie krijg ik tranen in mijn ogen.

  Mijn dochter weegt intussen 4,95 kilo en heeft last van (extreme) darmkrampen en verborgen reflux. Ik volg alle leefregels op (kleine voedingen per dag, rechtop voeden, boertje laten, omhooghouden na voeden, bedje schuin etc), jihannesbroodpitmeel geprobeerd maar daar raakte ze verstopt van en daarna voeding tegen krampjes en spugen (Friso comfort) wmaar daar raakte ze niet verzadigd van. De huisarts gaf medicatie: 2x1ml ranitidine (idd een maagzuurrremmer..) en uiteindelijk een doorverwijzing naar de kinderarts en die wil eerst 2 weken de medicatie verhogen naar 2×1,5ml en daarna met Nutrilon pepti aanzien of er een koemelkallergie is.

  Zelf heb ik altijd last gehad van maagzuur en hiervoor gebruikte ik betaine hcl van now, tijdens mijn zwangerschap had ik hier vreemd genoeg geen last van en na de bevalling weer wel. Zelf heb ik bewust geen maagzuurremmers gebruikt en ik zit er best mee dat ik mijn kleine nu maagzuurremmers geef maar anders heeft ze gewoon zo last van de refluxklachten. Ze zeggen dat dit heel normaal is bij baby’s omdat het maagklepje nog niet goed werkt bij baby’s en ze veel op hun rug liggen, maar zij heeft er wel echt last van. Ik vermoed zelf ook een koemelkeiwitallergie mede vanwege de krampen gedurende de hele dag, de scheten die maar blijven komen, ontstoken traanbuisje, rochelgeluiden na de voedi en onrustige huid. Maar kinderarts wil dus éérst de medicatie ophogen, voordat we kijken naar eventuele allergieën. Ben trouwens al 2 keer naar de osteopaat geweest en met haar nekwervels is alles goed. Wel wordt ze behandeld voor spanning die verband houdt met de krampjes.

  Ik hoor graag jullie mening hierover! Alle tips en adviezen zijn welkom (behalve dat ik toch maar borstvoeding moet geven want dat is helaas helaas geen optie)

  #176236

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik heb hier inmiddels ervaring mee, omdat dit ook gebeurt bij een van mijn kleinkinderen. Zelfde scenario: moeizame bevalling (rugprik), geen borstvoeding, formule met johannesbroodpitmeel, rochelgeluiden na voeding en algehele spijsverteringsproblematiek. Mijn theorie is dat het geen ‘koemelkallergie’ is maar een allergie tegen ONNATUURLIJKE FLESVOEDING. Ik raad je aan om alle ingredienten in huis te halen voor de WAPF-formule en deze zelf te maken. Als rauwe koemelk nog steeds een probleem is, dan is er ook een lever-variant.

  Mike

  #176333

  Vivianne
  Bijdrager

  Dag Newmamma,

  Misschien een idee om contact op te nemen met Claudia van De Groeisprong.

  Bijgaand aanvullende informatie :

  Voedselintolerantie

  #176450

  Jp
  Bijdrager

  Osteopaat is prima (als het een goeie is) maar als alles goed zit is het verder symptoombestrijding. Een beetje verlichting is natuurlijk fijn.

  Ranitidine (liever niet)
  https://en.wikipedia.org/wiki/Ranitidine

  Gaviscon heeft (had) een variant die niet zo slecht is, in de meeste zit o.a. aluminium, die dus niet.
  Ook dit is symptoombestrijding, maar je zal wel moeten want zonder is ook geen optie zolang je de oorzaak niet hebt aangepakt.
  (deze variant is eventueel zelf te maken)

  @vivianne: Wat mist er op dat plaatje?
  Op de korte termijn is rust in de maag en darmen het belangrijkste, maar op de langere termijn mist daar o.a. goed verzadigd dierlijk vet en de vitamines die daarbij horen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.