"Veestapel weg door kweekvlees"

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid "Veestapel weg door kweekvlees"

Dit onderwerp bevat 32 reacties, heeft 14 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 4 jaren, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)
 • Auteur
  Berichten
 • #5256

  Asaya
  Lid

  De allereerste hamburger van echt vlees waar geen dier voor hoefde te worden geslacht; hij bestaat en wordt vandaag gepresenteerd én geproefd in Londen.

  http://nos.nl/artikel/536816-veestapel-weg-door-kweekvlees.html

  #100339

  I-lady
  Bijdrager

  Dit kan nooit gezond zijn volgens mij..ik vindt het heel triest dat dieren moeten sterven omdat wij ze opeten. {al heb ik meer problemen met de leefomstandigheden}

  Maar het is wel natuurlijk..

  #100340

  Is ook niet gezond, ik wil het niet eens proeven, brrr.

  Ik word wel verdrietig van hoe dieren momenteel vaak sterven, en vooral van hoe ze leven. Als ik wist dat alle dieren een prettig, vrij en diervriendelijk leven hadden, en vervolgens zo pijnloos mogelijk geslacht werden, zou ik er geen moeite mee hebben. Wij zouden ook opgegeten worden als het moest (soms moet ik nog wel even slikken als ik denk aan doorgezaagde knieen wanneer ik botten kook, maar ik weet waar die botten vandaan komen en dat maakt het dan wel weer goed).

  #100341

  I-lady
  Bijdrager

  Ja een goed leven is het allerbelangrijkste! maar goed..wat kun je er aan doen behalve zelf biologisch vlees kopen..

  #100342

  Heel weinig 🙁

  #100343

  ikke
  Bijdrager

  Op de radio hoorde ik zojuist dat een journalist en voedselwetenschapper het vet missen. Dat vind ik dan toch wel weer een giller. Best lekker, maar niet vet genoeg.

  Overigens zou ik never nooit gekweekt vlees gaan eten. Ik ga nog liever meteen dood of ik word vegetariër.

  #100344

  Webmaster
  Bijdrager

  Hierover is trouwens al eerder een topic geweest:

  https://www.fatsforum.nl/topic/hamburger-zonder-koe

  Mike

  #100345

  Poekie
  Moderator

  Wij waren het weekend bij vrienden die voorheen veel dieren hadden: geiten, kippen, cavia’s, konijnen….

  1x per week kwamen er Marokkanen en die slachten dan bijvoorbeeld een geit. Ze liepen naar het dier toe, dat bleef heel rustig staan. Dan legden ze hun hand in de nek van de geit en leidde het naar de slootkant. Daar werd met een snelle haal de hals doorgesneden. Het dier bleef totaal rustig, dit is toch geweldig. Het dier bleef rustig, kende geen stress, dus het vlees blijft dan ook heel mooi.

  De vrouw van het echtpaar had gevraagd of ze bij de slacht aanwezig mocht zijn. Dat is niet gebruikelijk bij Marokkanen, er werd overleg gepleegd waarna het akkoord werd bevonden. Anders was er geen slachterij, zo simpel was het ook weer.

  Ze was erg onder de indruk hoe het allemaal ging en het vlees smaakte heerlijk.

  Zo kan het dus ook.

  Lia

  #100346

  Webmaster
  Bijdrager

  Er wordt ineens volop ingezet op nepvlees, niet alleen in ons land:

  http://www.naturalnews.com/041513_stem_cell_beef_Skynet_factories_future_tech.html

  Mike

  #100347

  Asaya
  Lid

  Fijn, nog even en je bord ligt vol met wat gekweekte stamcellen, sausje gmo en iets wat in de verte nog wat weg heeft van groente. Nepvlees, nepkaas, nepeieren, nepgroente. Zo word je wel steeds verder afgesneden van je ware natuur.

  Kunnen we de koeien en kippen als huisdier gaan houden zodat ze niet uitsterven als soort anders zie ik het somber voor ze in…

  #100348

  ikke
  Bijdrager

  Juist niet. Als we dan toch geen echte producten meer eten, sterven we als mensen vanzelf uit en hebben de dieren de aarde weer voor zichzelf. En dat gun ik ze.

  #100349

  Gezien de enorme mediaaandacht en bewondering voor dit kunstvlees zie ik het over niet al te lange tijd wel in de supermarkt liggen. Misleiding is overal en dit is weer het zoveelste geval. De massa zal er ongetwijfeld weer helemaal intuinen. Of gedraag ik me nu als een zwartkijker? 😉

  #100350

  Nou, als iemand mij dat vlees voorzet, word ik spontaan weer vegetarier!

  #100351

  Asaya
  Lid

  Ik denk dat dat inderdaad zo gaat gebeuren. Diegene die vlees eten word een schuldgevoel aangepraat. Beter voor het milieu, teveel mensen die gevoed moeten worden, dierenmishandeling enz enz..

  Ik zie wederom de zoveelste poging de mens verder af te brengen van zijn natuur. Alles bestaat uit een aantal moleculen die je in een lab kan nabouwen volgens sommigen. Newtoniaans wereldbeeld.

  #100352

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  Deze hele situatie zou door de experts op het gebied van wapf/paleo etc. gebruikt moeten worden om de feiten op tafel te leggen in de media en zo de meer mainstream te bereiken mbt echt eten.Ze moeten gebruik maken van de aandacht die er nu geschonken wordt aan vlees/eten.

  ad

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.