Vaccinatie grote twijfels, schuldgevoel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Vaccinatie grote twijfels, schuldgevoel

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Cholesteroliscool 1 jaar, 1 maand geleden.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #195586

  Babywapf
  Bijdrager

  Hoi allemaal, allereerst excuses voor mn aantal nieuwe topics, maar ik heb tijdelijk geen pc/computer en zit door de mastitis thuis.

  deze week heb ik een controle bij het cb (dochter is 16 mnd). Ze heeft tot en met 4 mnd alle vaccinaties gehad daarna nooit meer. Steeds uitgesteld vanwege mn twijfels. Oma’s zijn ernstig bezorgd, ikzelf ook, kan mezelf ook niet overtuigen, triest eigenlijk.

  Bijv deze tekst:
  De meeste bacteriën en virussen waartegen gevaccineerd wordt, komen nauwelijks meer voor in Nederland. Dit geldt niet voor kinkhoest, pneumokokkenziekte en hib-ziekten. Juist deze ziekten kunnen heel ernstig verlopen bij zuigelingen. Zij kunnen ernstige complicaties krijgen en zelfs overlijden. De DKTP-hib-hepB en pneumokokken -inenting

  Dit wil ik gewoon niet op mijn geweten hebben, maar al het slechts dat ik lees over vaccinaties ook niet. Maar de dood weegt wel zwaarder. Pfff ik kom er gewoon niet uit. Wil ook niet als een alu hoedje alles weigeren, het moet wel gegrond zijn maar dat lukt me niet. Er zijn veel negatieve ervaringsverhalen, heb er wel veel over gelezen, maar het lukt me niet een keuze te maken.

  Stel dat ze op vakantie besmet raakt en de dood is de afloop… dat kan ik mezelf nooit vergeven.

  De prikken van 11 en 14 mnd heeft ze dus nog niet gehad..

  #195588

  Romagi
  Bijdrager

  Helaas worden “we” bang gemaakt. Hoe realistisch zijn die ziekten? en een kind dat goed gezond is heeft zowiezo veel weerstand tegen ziektes. Maar wat als je laat inenten en je kind wordt autistisch? dan heb je ook een probleem. Ik begrijp je bezorgdheid.
  Zoek eens hoeveel kinderen die ziektes krijgen en in welke landen?
  Als mensen ondervoed zijn zijn ze vatbaar

  #195589

  tandenkiezen
  Bijdrager

  Bij twijfels ben ja al op de goede weg, er klopt iets niet. Je kan alleen een keuze maken wanneer je inzicht hebt, misschien brengt het boek vaccin vrij je inzicht, er is ook een website van. Ik heb zelf het boek niet gelezen, maar wel van mensen gehoord die daarna besloten hebben om niet te vaccineren. Als je weet hoe het lichaam werkt en weet hoe de farmacie werkt ben je al een heel eind, zodat je een juiste beslissing kan nemen waar je achter staat.

  #195590

  Elkedageenei
  Sleutelbeheerder

  Zoals Liesje zegt: het hele systeem van vaccineren rust op bangmakerij. Angst is een slechte raadgever zoals je weet.
  Hier vind je veel info over vaccinaties:

  En als je op fb zit, word lid van hun groep, deze heet ook vaccinvrij.

  #195592

  Babywapf
  Bijdrager

  Hoi liesje, ookal is de kans klein, dat is voor mij dan weer geen reden om te vaccineren, snap je? Ik vraag me af of er een eerlijk onderzoek is onder niet gevaccineerde en wel gevaccineerde kinderen. Weerstand, tja ze is wel eens ziek geweest en als dat net de ene verkeerde ziekte is… autisme is ook heel erg inderdaad, maar een dodelijke ziekte nog erger 🙁

  Tandenkiezen, ik ken die site/boek en verhalen idd maar ik vraag me af wat het effext op lange termijn is?

  Elkedageenei bij mij hebben ze de angst goed gewekt!

  #195600

  Romagi
  Bijdrager

  Bij twijfel, niet doen.
  Als ik jou was zou ik de vaccinatie in ieder geval uitstellen. Uitstel is geen afstel. In die tussentijd krijg je hopelijk cijfers boven water over de hoeveelheid kinderen die ziek zijn geworden. Ziek zijn betekent niet dat je dood gaat. Van een griepje kun je ook dood gaan, hoofdzakelijk als je conditie al niet goed is dan kan een griepje al de druppel zijn. Denk maar niet dat vaccinatie dan nog helpt.
  Maakt vaccinatie het immuunsysteem sterker? ik dacht het niet.
  Denk realistisch.

  #195667

  Een overzicht van vaccins en mogelijke gevolgen.
  http://www.whale.to/c/12419111_10153396083802747_4873306128855806098_o.jpg

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.