Traditionele gezonde Nederlandse voeding

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Traditionele gezonde Nederlandse voeding

Dit onderwerp bevat 24 reacties, heeft 12 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 5 jaren, 8 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 25)
 • Auteur
  Berichten
 • #1343

  ongelovigethomaz
  Bijdrager

  Het haring seizoen is net begonnen en de eerste vissen zijn heerlijk!

  Ik las net op een Amerikaanse real-food website een reisverslag over Nederland. Hierin werd met bewondering over haring als ‘streetfood’ geschreven. Toen bedacht ik dat we in Nederland geluk hebben dat deze rauwe/gefermenteerde vette vis overal verkrijgbaar is. Als ik aan het winkelen ben en ik krijg honger, ga ik het liefste naar een viswinkel om haring te eten. Je ziet trouwens rijen voor de viskramen, dus haring blijft gewild.

  Toen Ancel Keys in de jaren ’50 de correlatie tussen hartaanvallen en verzadigd vet beschreef, liet hij niet voor niets Nederland buiten beschouwing. Ik ben totaal niet nationalistisch (meer het tegenovergestelde), maar soms is het wel goed te beseffen dat ik het zo slecht niet heb.

  Welke andere traditionele Nederlandse voeding is ook zo gezond en lekker?

  #49734

  Anoniem

  Haring….en dat was het dan 😀

  Ik denk dat in Europa Nederlanders wel koplopers zijn met alles moet snel gemakkelijk en niet te duur namelijk.

  #49735

  Webmaster
  Bijdrager

  Onze haring gaat ons vandaag de dag niet meer redden. We eten en drinken teveel rotzooi daarnaast. De helft van de bevolking krijgt nu kanker. Bij vrouwen is de meest voorkomende kankersoort borstkanker, bij mannen prostaatkanker. Het Nederland uit de tijd dat Ancel Keys zijn ‘onderzoek’ deed is een ander Nederland dan het huidige. Nu voldoet ons land juist eerder aan de onzintheorie van Keys.

  Mike

  #49736

  Anoniem

  Er schijnt een hele grote directe relatie te bestaan met elektromagnetische velden en borst en prostaatkanker. Volgens hetzelfde principe dat als je in ene te lichte kamer slaapt `s nachts of in de nachtelijke uutrjes werkt. Het doet iets met de melatonine spiegels.

  Er is daar een engelstalige website van en tal van wetenschappelijke studies die ik nu zo snel even niet kan vinden

  #49737

  ongelovigethomaz
  Bijdrager

  De haring redt mensen inderdaad niet meer, we leven niet meer in de jaren ’50. Ik ben erg goed in het klagen over Nederland, maar soms is het goed om te beseffen dat er ook positieve dingen zijn.

  #49738

  Anoniem

  True 🙂

  Ik ben ook blij dat als ik ergens winkel je bijn a overal een lekker harinkie kunt halen!

  #49739

  ongelovigethomaz
  Bijdrager

  We hebben het altijd over voeding en gezondheid hier, maar een negatieve (of angstige) levenshouding vergroot ook de kans op kanker en andere ziektes. Daarom wil ik het positieve blijven zien, ook al is het soms niet makkelijk. 8)

  #49740

  Anoniem

  Louise, volgens mij krijgen veel mensen die zich in het begin hiermee bezig houden wel een beetje angst. Op een gegeven moment zet je het om in kracht.

  Ik denk ook dat er opzettelijk veel complot=-theorieeen verspreid worden om mensen uit hun kracht te trekken.

  Mike, waar is dat eigenlijk op gebaseerd dat 1 op de 2 mensen kanker krijgt?

  Ik hoor die uitspraak vaak maar waar is dat iop gebaseerd?

  #49741

  ongelovigethomaz
  Bijdrager

  Je hebt helemaal gelijk Debsy. Angst en daarna (hopelijk) kracht. Het ook nogal wat om te ontdekken als het nieuw is allemaal.

  #49742

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Mike, waar is dat eigenlijk op gebaseerd dat 1 op de 2 mensen kanker krijgt?

  Ik hoor die uitspraak vaak maar waar is dat iop gebaseerd?

  De officiele cijfers van het KWF spreken over 40% kankergevallen van de Nederlandse bevolking. Het is realistischer om te veronderstellen dat dit wel eens 50% of misschien zelfs hoger zou kunnen zijn. Als je de kans krijgt moet je maar eens met oncologen praten. Zij zijn van mening dat we dicht bij het punt zitten waar de gezondheidszorg het stijgende aantal kankerpatienten niet meer aankan, omdat de ziekenhuiscapaciteit het niet meer toelaat!

  Quote:
  Ik denk ook dat er opzettelijk veel complot=-theorieeen verspreid worden om mensen uit hun kracht te trekken.

  Nu mis je de essentie. Het gaat om waarheidsvinding. Complotten bestaan, ze hebben altijd al bestaan. Wat men opzettelijk doet is het woord ‘complot’ koppelen aan het woord ‘theorie’. Hierdoor krijg je onbewust mee dat het om onbewezen meningen gaat, terwijl er, als je de juiste sites checkt, al menige ‘theorie’ een complotFEIT is, bewezen en wel! De strategie van de powers-that-be is dat naarmate men dichter bij de waarheid komt er bewust verwarring wordt gezaaid. Veel mensen haken dan af omdat er ‘zoveel tegenstrijdige meningen zijn’. Dat gebeurt ook op het gebied van voeding en daar hebben we allemaal ervaring mee. De truc is om door de bomen wel degelijk het bos te blijven zien en daarom bied ik iedereen hier een beter uitzicht op het bos! 😉

  Mike

  #49743

  autumn
  Bijdrager
  Quote:
  Wat men opzettelijk doet is het woord ‘complot’ koppelen aan het woord ‘theorie’.

  Nooit gerealiseerd ja… 💡

  #49744

  Anoniem

  Vanmiddag een emmertje nieuwe haring gehaald, het hele gezin is blij. Ik vooral met het vlees de kippen, poes en de hond met de organen, kop en staart. Heb ze zelf schoongemaakt vandaar. Ze smaken erg goed nu ze zo vers zijn.

  #49745

  naief
  Bijdrager

  Jammer dat ik in mijn jeugd nooit echt vis heb leren eten. Wat is het met vis dat je wel of niet lekker vindt? Ik vind een viskraam verschrikkelijk stinken. Een lekkerbekkie gaat er wel in, maar voor de meeste vissoorten is denk ik mijn ‘socialisatieperiode’ voorbij.

  #49746

  Ik heb wel vis leren eten in mn jeugd, maar ik lust gewoon niet alle vis.

  Maar waarom niet gewoon weer eens proberen? Smaken veranderen immers om de 7 jaar.

  Daarom ga ik dit weekend haring proeven, wie weet!

  #49747

  Anoniem

  tis een kwestie van oefenen Naief,

  ik heb haring leren eten toen wij trouwden, er stond een heerlijke schaal met nieuwe haring en uitjes en zag er lekker uit en ik had het nooit gelust.

  Daarna wel 😀

  Handig is om te oefenen misschien met een witte broodje, veel boter, haring en ui.

  Lekkerrrrrrrrrr…

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 25)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.