tijdbesteding aan het forum

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid tijdbesteding aan het forum

Dit onderwerp bevat 41 reacties, heeft 24 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  ruud 3 jaren, 2 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 42)
 • Auteur
  Berichten
 • #4417

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  Hallo,

  Ik zie dat er nogal wat forum leden zijn die regelmatig op verschillende topics reageren. Hoeveel tijd besteden jullie zoal aan dit forum , het lezen van boeken mbt voeding , op zoek naar informatie op het web?

  Hebben jullie de antwoorden/reacties mbt de vragen op dit forum direct klaar(goed geheugen)of wordt er veel opgezogd?

  ad

  #90319

  ruud
  Bijdrager

  Ad Ligtvoet: ik geef het toe, ik ben forum- en boekenleesverslaafd.

  Uiteraard allemaal in het teken van mijn gezondheid die nog te wensen overlaat en me niet heel veel energie geeft voor een actief buitenleven op het moment.

  Ik ben sinds een tijd niet meer wie ik was qua gezondheid en sindsdien ben ik als een razende roeland nog meer info aan het zoeken (wat echt loont).

  Internet is een geweldige encyclopedie, ook om boeken te downloaden.

  De ervaringen van mensen zijn goud waard, die vind je dan weer onterecht vaak niet snel genoeg terug in boeken of in een encyclopedie.

  Hippokrates zei: je bent een dwaas als je niet voor je veertigste je eigen dokter geworden bent al.

  Ik ben misschien net iets te laat, maar wel hard bezig met een inhaalslag.

  Geen idee hoeveel tijd ik stop in boeken en internet, maar je zou kunnen zeggen: bijna al mijn vrije tijd.

  #90320

  Ik heb een kantoorfunctie en zit de hele dag achter de pc.

  Wat me boeit(Weston Price forum) daar vind ik tussendoor wel tijd voor.

  Op heel veel dingen kan ik nog geen antwoord op geven, maar natuurlijk

  wel op de meeste voedingsvragen.

  Ook ben ik aan 4 boeken begonnen wat betrekking heeft op dit forum,

  maar hier lezen en forummen gaat me beter af.

  #90321

  Alexandra
  Bijdrager

  Heel veel tijd. En mijn geheugen is echt niet altijd even goed, maar ik weet wel ongeveer waar ik info terug kan vinden dankzij google. En ik geef meestal advies vanuit mijn eigen ervaringen, dus die kennis heb ik altijd paraat 😀

  Voorheen ging er veel tijd zitten in zinloos zappen voor de tv. Tegenwoordig zoek ik bewust informatie op en kijk wat dat voor mij persoonlijk kan betekenen. En als ik zie hoeveel onderwerpen er hier besproken worden waar ik totaal nog geen idee van heb, dan ben ik voorlopig nog niet klaar met leren, onderzoeken en ervaren.

  #90322

  Tanja
  Bijdrager

  Ad, daar wil ik eigenlijk helemaal niet over nadenken! 😉

  Veel tijd dat wel. Er lopen hier 2 kinderen rond en ik doe een opleiding gezondheidstherapeut, tussen de bedrijven door kijk ik dan nogal eens en reageer, meestal met parate kennis. Daarnaast lees ik als de computer uitgaat boeken en studieboeken/materiaal. Heel veel van mijn tijd (naast de kinderen, huishouden en praktijkje) besteed ik of aan het kopen, bereiden of opeten van voeding of aan het vergaren van kennis over voeding, gezondheid of andere meestal gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Uiteraard heb ik ook nog een sociaal leven en andere activiteiten. Gelukkig barst ik eigenlijk altijd van de energie.

  #90323

  ad ligtvoet
  Bijdrager

  @ Alexandra,

  Zinloos zappen doe ik gelukkig al jaren niet meer(kijken ook niet,je kunt zappen wat je wilt ,99% is toch zinloos!).Ik merk wel dat ik “op zoek naar informatie” teveel “zap” op het web. Daarom ben ik weer meer boeken gaan lezen en vooral blijven nadenken en verbanden opsporen tussen de informatie.

  @ Tanja,

  Ben zelf nog bezig met een opleiding tot orthomoluculair voedingsspecialist en dat vergt veel tijd naast mijn fulltime job en de personal training.Vergt natuurlijk ook de medewerking van vrouw en zoon. Ik probeer natuurlijk wel om de tijd zo goed mogelijk te verdelen. Ook ik heb voldoende energie maar ik merkte dat ik op het web teveel dezelfde informatie verkreeg en er te lang op rond bleef hangen. Nu gebruik ik mijn tijd en energie gestructureerder.

  Dit gezegd hebbende vindt ik dit forum een zeer goede bron die tot denken aanzet.

  ad

  #90324

  zizou789
  Bijdrager

  Zoveel boeken, zoals mike of andere forumleden lezen over gezondheid, daar heb ik geen geduld voor! Dit komt denk ik ook, omdat ik op dit moment geen ziekte of klachten heb, en me helemaal top voel op het wapf lifestyle; daarom is het voor mij ook niet noodzakelijk om andere boeken te lezen!

  Ik heb wel het boek van weston price, en hou daarnaast een aantal websites goed in de gaten.

  Ik lees dan vaak korte artikelen, die op goede websites staan. Verder luister ik elke dinsdag

  naar gezondheidsradio. Aan bod komen dan meestal ron fonteine; juglen zwaan, en mike donkers.

  Dit zijn mensen die enorm veel energie en tijd, in voeding en gezondheid steken, en vaak met

  nuttige tips, en info komen; al ben ik niet met alles eens, in de grote lijnen, denk ik dat ze vaak

  wel bij het goede eind hebben. Goede websites voor mij zijn o.a.: ahealthylife.nl; hoezithetnuecht.nl; uitdaging.net; naturalnews.com, leefbewust.com; kijkbewust.com, en dit forum natuurlijk!

  zizou789

  #90325

  Spal
  Bijdrager

  Ik lees regelmatig op het forum. Ik ben niet zo erg van de reacties maar ik slurp informatie op als een spons. Ik vind het fijn ervaringen te lezen van anderen en zodoende voor mijzelf de puzzelstukjes bij elkaar te verzamelen en passend te maken. Alles wat te maken heeft met voeding, gezondheid, bewustzijn, psychologie boeit mij, voedt mij en inspireert mij. Ik lees wel gericht op feiten.

  #90326

  charade
  Lid

  De zoektocht naar het reine leven vind ik interessant en dus een zoektocht naar je eigen geluk. Als je het hebt gevonden dan is het leven een stuk gemakkelijker ongeacht wat er om je heen gebeurt. Ik ben geintereseert in de bewegingsvormen van het leven.

  Ik lees graag over de kunst van het leven. Voeding is een onderdeel van het leven en heeft invloed op wie we zijn daarom lees ik dit forum. Andere forums zijn leuk maar zijn niet op westonprice gebaseerd. Ik kan niet tegen suiker dus kwam ik hier op uit.

  #90327

  Ik besteed veel te veel tijd aan internet. Eerst was ik super verslaafd aan Ron Fonteine. Die heb ik ingeruild voor Weston Price. Maar nu ik ook nog zelf blog is de bok helemáál vet!!!

  Ik merk aan mezelf dat de straling mij geen goed doet en toch kan ik het niet laten, ben wellicht verslaafd.

  Nu zeg ik steeds tegen mezelf, als het mooie weer begint ga ik stoppen…… maar het mooie weer komt(ik ben bijna geneigd te zeggen gelukkig)niet 😉

  Nee, zonder gekheid, het loopt de spuigaten uit.

  Als ik eens een dagje niet vóór dat ding zit, voel ik me lichamelijk veel beter.

  Ik zit er dicht tegen aan om helemaal met alles te stoppen. Niet bang zijn, ik loop niet met zelfmoordgedachten,maar ik verlang soms wel terug naar die tijd vóór de PC.

  #90328

  Anoniem

  @Food en Mood, hier de bril, waar ik het laatst over had, om je melatonine productie in de avond niet te laten ontregelen door laat op de dag nog lang naar een beeldscherm te staren.

  Of het werkt weet ik niet maar het klinkt logisch.

  Quote:
  In 2001 it was discovered that it is only the blue component in ordinary white light that causes melatonin suppression. Melatonin is the hormone that promotes sleep and is a powerful cancer fighter. This book traces the story of how research with animals and humans has demonstrated the health benefits of long periods of darkness that maximize melatonin. By blocking just the blue light a condition of “virtual darkness” allows enjoyment of normal evening activities while maximizing melatonin flow. The benefits go far beyond better sleep and reducing cancer risk. They include helping to avoid postpartum depression, improving symptoms of ADHD, and helping to stabilize mood in patients with bipolar disorder

  http://www.amazon.com/Great-Sleep-Reduced-Cancer-Scientific/dp/1419690388/ref=pd_bxgy_hi_img_z

  http://www.amazon.com/Uvex-S1933X-Eyewear-SCT-Orange-Anti-Fog/dp/B000USRG90/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1369340115&sr=8-1&keywords=melatonin+glasses

  #90329

  Gadsie
  Bijdrager

  Ik heb die bril. Het heeft m’n leven gered 😀 ik kan eindelijk weer slapen.

  #90330

  Anoniem

  Oke, dat is mooi Gadsie dan ga ik deze denk ik ook maar eens kopen. Je hebt ook echt dit type of een ander?

  #90331

  Bedankt voor de tip. En nu ga ik er snel weer vanaf. Trusten….

  #90332

  liesje
  Bijdrager

  Ik zit ook teveel naar mijn zin achter de computer. Ik lees liever van papier. Mijn laptop heb ik op schoot, wordt veel te warm, is waarschijnlijk ook niet gezond. Ik trek af en toe de stekker eruit, totdat ik weer moet opladen. Ik heb vandaag een muziekstandaard genomen, kan op schoot met de laptop erop. Even afwachten of dit prettiger is. Meestal heb ik ook TV aan.

  Nu het buiten koud is heb ik uiteindelijk mijn muziek-instrum. weer gepakt, dan taal ik niet naar laptop.

  Vandaag in de Bib woontijdschriften zitten kijken, daarna wil ik meestal wat info na-zoeken. Ach ja, zo blijf je bezig.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 42)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.