Tandarts, 3 kleine gaatjes…

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Tandarts, 3 kleine gaatjes…

Dit onderwerp bevat 55 reacties, heeft 20 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  naief 4 jaren, 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 56)
 • Auteur
  Berichten
 • #2193

  Anoniem

  Mijn vriend heeft 3 kleine gaatjes en heeft nu een afspraak gemaakt om ze te laten vullen. Hij is licht verontwaardigd omdat hij nu veel gezonder eet dan voorheen, veel meer en beter zijn tanden poetst dan mij. (hij eet wel meer suikers) en hij gaat sinds een jaar steeds meer mee met mijn eetgewoontes. Hij gebruikt gefermenteerde levertraan, rauwe melk, de fruitsmoothies met olijolie en kokosolie, ook egnruikt hij kokosolie apart soms een eetleel.

  Wat is wijsheid, ik las dat de Blue Ice royal,(wij hebben nu de levertraan zonder boterolie met kaneel) honing en rauwe grasboter kunnen helpen genezen.

  Ook las ik over een tandarts in Sneek die ozon gebruikt. Iemand daar ervaring mee en kun je daar gewoon een afspraak maken?

  #61596

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  hij eet wel meer suikers

  Ziedaar je gaatjes. Zolang hij dit niet verandert, zal zijn veranderde eetpatroon op niet veel meer neerkomen dan schadebeperking.

  Mike

  #61597

  Anoniem

  En wat kan hij nu t beste doen? Want de gaatjes zittern er?

  #61598

  ruud
  Bijdrager

  @ Debsy: ik zou in elk geval kijken welke andere opties er zijn dan door de tandarts de gaatjes uit te laten boren, zogenaamd omdat dat per se nodig is voor een nieuwe vulling.

  Neem nu de tijd om je te verdiepen. Mogelijk kunnen de gaatjes zichzelf herstellen als je vriend zich nog meer verdiept in wat nu wijsheid is en meer dingen doet als bijv. vlees/vette dingen tegen zijn gaatjestanden aanhoudt. En goed mineraliseren. Heb je een ozonmachientje? Dat slangetje kun je ertegenaan houden om de boel goed steriel te houden ook. Dan niet inhaleren! (want dan is je vriend de sjaak) Is er geen andere mogelijkheid dan vullen, wat ik me toch altijd afvraag, kies dan de optie: niet boren voor een vulling. Mineraliseren van binnenuit kan soms/vaak ook goed zijn: voetenbadjes of in bad keltisch zeezout doen en bijv. ook dat bad ozoneren. In de zon lopen, sungazen…

  #61599

  Anoniem

  Wij hebben geen ozonmachine. Wat gebeurd er dan als je dat inhaleert?

  En wat bedoel je dan met niet boren voor de vulling? Moet je dan zeggen..ik wil hem vullen maar niet laten boren? En kan dat uberhaupt?

  Wat doen biologische tandartsen eigenlijk? Gaan die wel boren maar vullen ze met ander materiaal?

  #61600

  ruud
  Bijdrager

  Als je inhaleert krijg je pijn aan de longen: ik las dat Janse dat eens heeft uitgeprobeerd: je moet dan wel wat langer inhaleren om echt die pijn te voelen.

  Een vulling zonder te boren: er zijn mogelijkheden om dat te laten doen, maar niet bij een gemiddelde tandarts.

  #61601

  Anoniem

  Gebruikt hij de gewone levertraan of met boterolie? Het is belangrijk om de levertraan met de high vitamin boterolie te nemen.

  Sarah, the healthy home economist (artikel) had bij haar oudste zoon een tandgaatje opgemerkt ondanks haar kinderen zelf hoofdzakelijk WP voeding tot zich nemen, maar het is ook weer vanzelf opgevuld geraakt door bepaalde WP richtlijnen strenger op te volgen. Haar zoon at bijvoorbeeld ook levertraan, maar ze was niet altijd zo streng om tegelijk de boterolie in te nemen en toen ze dat wel deden en ook zijn tahini die hij ‘s morgens at op zijn toast verving door rauwe boter was zijn gaatje weg zonder de tussenkomst van de tandarts.

  #61602

  Anoniem

  is de boterolie nu zo belangrijk om tegelijk te nemen?

  Wat ik nu bv. doe is de levertraan wegspoelen met een glas rauwe melk.. is dat niet hetzelfde??

  #61603

  Webmaster
  Bijdrager

  Je kunt de levertraan met elk kwalitatief hoogwaardig verzadigd vet innemen, dus ook bijv. met kokosolie. Het gaat om de combi omega-3/verzadigd vet, deze werkt synergetisch. De boterolie is vooral interessant omdat het specifieke boter betreft van koeien die snelgroeiend, jong graangras eten. Dit bevat zeer veel ‘Activator X’, oftewel vitamine K2.

  Mike

  #61604

  Anoniem

  Ik zou de boterolie niet vervangen door een ander vet als kokosolie, want die vitamine K2 (naast de vit A&D) is nu juist zo belangrijk voor je beenderen en tanden. (en wat is het belang van omega3 in deze context dan wel?)

  Vitamine K2 oftewel Activator X (Ik denk dat Price die vitamine ook de *activator* X noemde omdat het als een katalysator werkt voor vitamine A&D..) werkt volgens Price ook synergetisch met vitamine A & D en helpt om mineralen te absorberen en is ook nodig om bepaalde proteïnes te activeren die wederom instaan voor mineralen metabolisme.

  Weston Price established the importance of the MK-4 isoform of vitamin K2 (hereafter, K2) with a series of interesting experiments. He showed in chickens that blood levels of calcium and phosphorus depended both on vitamin A and K2, and that the two had synergistic effects on mineral absorption. He also showed that chickens preferred eating butter that was rich in K2 over butter low in K2, even when the investigators couldn’t distinguish between them. Young turkeys fed K2-containing butter oil along with cod liver oil (A and D) also grew at a much faster rate than turkeys fed cod liver oil alone.

  He hypothesized that vitamin A, vitamin D and vitamin K2 were synergistic and essential for proper growth and subsequent health. He particularly felt that the combination was important for proper mineral absorption and metabolism. He used a combination of high-vitamin cod liver oil and high-vitamin butter oil to heal cavities, reduce oral bacteria counts, and cure numerous other afflictions in his patients. He also showed that the healthy non-industrial groups he studied had a much higher intake of these fat-soluble, animal-derived vitamins than more modern cultures.

  The synergism Weston Price observed between vitamins A, D and K2 now has a solid mechanism. In a nutshell, vitamins A and D signal the production of some very important proteins, and K2 is required to activate them once they are made. Many of these proteins are involved in mineral metabolism, thus the effects Price saw in his experiments and observations in non-industrialized cultures. For example, osteocalcin is a protein that organizes calcium and phosphorus deposition in the bones and teeth. It’s produced by cells in response to vitamins A and D, but requires K2 to perform its function. This suggests that the effects of vitamin D on bone health could be amplified greatly if it were administered along with K2. By itself, K2 is already highly protective against fractures in the elderly. It works out perfectly, since K2 also protects against vitamin D toxicity.

  #61605

  ruud
  Bijdrager

  Debsy die tandarts waar je het over hebt daar kun je zo een afspraak mee maken en die kan ook vullen zonder te boren (als het uberhaupt nodig is bij je vriend!).

  #61606

  Anoniem

  Beste Debsy,

  Weet je dat tandartsen soms gaatjes zien die nog niet echt gevuld hoeven te worden? Beginnende cariës kan zich herstellen en daar kun je zelf een handje bij helpen. Mijn dochter had bij een tandarts in Amsterdam 16 gaatjes, terwijl een andere deskundige tandarts slechts 3 gaatjes vond. De ene tandarts interpreteert een donker vlekje op een foto sneller als een gaatje als de ander…

  Wist je dat spoelen met kokosolie beginnende cariës kan herstellen? Lees er op mijn onderstaande blog meer over:

  http://www.natuvitaal.nl/caries-natuurlijk-genezen/

  #61607

  Anoniem

  Bedankt allemaal nog!

  Hij is bijde ozon behandelaar geweest. Ze hebben besloten een kuur te doen. Dwz je betaald een prijs en dan wordt je hele gebit 3x helemaal onder handen genomen.

  Er is wel een nadeel.. Zijn kiespijn was al best wel erg, en hij loopt nu al ruim een week met flinke kiespijn. Omdat de pijn niet te harden slikt hij behoorlijk wat paracetamol en pijnstillers. Hij slaapt ook amper want in zijn normale slaaphouding is de pijn veel heviger.

  #61608

  Anoniem
  Quote:
  Debsy die tandarts waar je het over hebt daar kun je zo een afspraak mee maken en die kan ook vullen zonder te boren (als het uberhaupt nodig is bij je vriend!).

  Hij boort niet hij maakt de tanden steriel met ozon.

  #61609

  Anoniem

  Iemand? Hij vergaat van de kiespijn..

  Volgens de behandelaar had de pijn nu wel echt weg moeten zijn. Hij voelt een druk en af en toe enorme steken. Is er niemand anders met ervaringen want op het internet zijn niet heel veel goede berichten hierover te vinden.

  Hij eet alleen maar rundvlees en neemt veel slagroom tot zich en bouillon.

  Hij gebruikte al gefermenteerde levertraan, en heb nu maar de blue ice treaeutics besteld in capsules.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 56)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.