Syrie

Dit onderwerp bevat 5,753 reacties, heeft 121 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 1 dag, 4 uur geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 5,754)
 • Auteur
  Berichten
 • #5494

  Webmaster
  Bijdrager
  #102906

  Anoniem

  Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

  #102907

  edwin
  Bijdrager

  Het conflict in Syrië lijkt verdacht veel op dat in Joegoslavië in de jaren 90.

  http://www.bol.com/nl/p/het-joegoslavie-tribunaal/1001004002859045/

  #102908

  Webmaster
  Bijdrager

  Er worden constant dezelfde propagandatrucs uitgehaald. Beetje toevallig, die gifgasaanval, vind je niet? Net toen de VN-inspecteurs daar waren!

  Mike

  #102909

  edwin
  Bijdrager

  Inderdaad. Ik geloof niet in zulke toeval.

  De door de westerse inlichtingendiensten gesteunde gewapende groeperingen hebben er meer baat bij dan de regering.

  Ik vraag me wel af of Rusland, Iran en China echt iets gaan doen als Amerika Syrië gaat aanvallen.

  #102910

  Anoniem
  Quote:
  Ik vraag me wel af of Rusland, Iran en China echt iets gaan doen als Amerika Syrië gaat aanvallen

  Rusland waarschijnlijk wel daarom is het ook zo idioot om zoiets te doen.

  Maar aan de andere kant misschien is dat ook wel de bedoeling.

  #102911

  Een ding is zeker, het ware verhaal krijgen wij via onze media echt niet te horen.

  #102912

  naief
  Bijdrager

  De planning is toch een 3e wereldoorlog in het midden Oosten? Moet Israel er dan niet bij zitten? En als elite zich niet aan landsgrenzen houden, is Rusland dan zuiver? Of is het een spelletje van bad cop, good cop? En is het om mensen bezig te houden, net als een goede goochelaar.

  1 Ding is zeker, heel veel mensen in mijn omgeving zijn stiekem (!) wel op een 1 of ander punt wakker, maar slapen verder nog vredig.

  Quote:
  Een ding is zeker, het ware verhaal krijgen wij via onze media echt niet te horen.

  Ik kan de interesse om koppen te snellen amper meer opwekken, meestal ga ik nu rechtstreeks naar de strips in de krant. Het journaal kijken deed ik al niet, maar als ik nu de koppen van de nieuwslezers zie, krijg ik direct afkeer. Het nadeel is dan wel dat je alles een beetje mist.

  #102913

  Tuna
  Bijdrager

  Dit ‘conflict’ is al jaren in de planning, oa door financiele steun aan de rebellen door Qatar (een staat met de 3e grootste gasreserves ter wereld). Zoals het bij Irak en Libie om olie draait, draait het bij dit ‘project’ om gas.

  #102914

  @naief

  WAT mis je precies?

  #102915

  naief
  Bijdrager

  @moondust,

  het is natuurlijk wel handig als je een beetje weet wat er gebeurt in de wereld, wat de elite uitspookt enz. Zodat je weet wat er op jouw pad kan komen. Maar ja, je moet alle berichten ook weer vertalen. Het gaat mij om de vertaalde info en het is ook niet onhandig als je weet wat bv de rest van jou familie geloofd. Ach ik denk dat ik via fb en dit forum de hoogtepunten ook wel mee krijg. Op dit moment boeit het reguliere nieuws me niet genoeg.

  #102916

  @naief

  Als het zwaar gekleurd ‘nieuws’ is dat je mist, dan mis je eigenlijk niets. En mijn ervaring is inmiddels ook dat het volgen van het alternatieve nieuws ook niet alles is. De grote filtermachine moet altijd op volle toeren draaien bij mij om de zin van de onzin te scheiden. Maar goed, als ik voor mezelf spreek dan ben ik nog nieuwsmoe. het is een constante stroom rommel met af en toe een pareltje. Het filteren kost veel tijd en energie en ik kan het steeds minder opbrengen om die te investeren. Ik merk ook dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt. Wat heb ik er nu concreet aan als ik het nieuws volg? Een enkele keer maak ik gebruik van het nieuws, maar in 9 van de 10 gevallen is dat ingegeven door angst, b.v. offerte voor zonnepanelen laten maken vanwege de dreigende importheffing voor panelen uit China. Ik voel steeds meer voor het volgen van mijn gevoel dat ik kan ontspannen en genieten van het leven en aandacht aan zaken geven waar ik een goed gevoel over heb. Nieuws volgen hoort daar niet bij in mijn geval. Ik ga liever lekker in het zonnetje een boekje lezen, daar heb ik veel meer plezier in. Nieuws volgen heeft echter een hoge verslavingsfactor. Mensen denken dat ze op de hoogte moeten blijven van wat er in de wereld gebeurt, maar feitelijk zitten ze gewoon in de tang van de mediamacht en draagt de opgedane ‘nieuws’kennis op geen enkele wijze bij aan hun dagelijks leven. Behalve misschien om op verjaardagen een beetje mee te kunnen blaten met de meute, maar dat getuigt enkel van onwetendheid. Nieuws draait mensen een rad voor ogen en ze tuinen er allemaal in. Mijn ouders zijn al decennia lang verslaafd. Ik kan niemand ervan redden behalve mezelf en e.e.a. meegeven aan mijn zoon, maar ook hij moet er zelf achterkomen en niet omdat ik het zeg.

  #102917

  edwin
  Bijdrager
  Quote:
  De planning is toch een 3e wereldoorlog in het midden Oosten? Moet Israel er dan niet bij zitten?

  http://sana.sy/eng/21/2013/08/26/499187.htm

  Quote:

  Q4 Interviewer: The Syrian government claims a strong link between Israel and the terrorists. How can you explain this? It is commonly perceived that the extremist Islamists loathe Israel and become hysterical upon hearing its name.

  President al-Assad: If this was the case, why is it then that when we strike the terrorists at the frontier, Israel strikes at our forces to alleviate the pressure off of them? Why, when we blockade them into an area does Israel let them through their barricades so they can come round and re-attack from another direction? Why has Israel carried out direct strikes against the Syrian Army on more than one occasion in recent months? So clearly this perception is inaccurate. It is Israel who has publically declared its cooperation with these terrorists and treated them in Israeli hospitals.

  If these terrorist groups were indeed hostile to Israel and hysterical even on the mention of the word as you mention, why have they fought the Soviet Union, Syria and Egypt, whilst never carrying out a single strike against Israel? Who originally created these terrorist groups? These groups were initially created in the early 80’s by the United States and the West, with Saudi funding, to fight the Soviet Union in Afghanistan. So logically speaking, how could such groups manufactured by the US and the West ever strike Israel!

  #102918

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  De planning is toch een 3e wereldoorlog in het midden Oosten? Moet Israel er dan niet bij zitten?

  http://www.prisonplanet.com/syria-well-strike-israel-if-us-attacks.html

  http://www.prisonplanet.com/demand-for-gas-masks-in-israel-soars-as-syria-attack-nears.html

  Het nieuwste geintje om olie op het vuur te gooien is dat er op VN-inspecteurs is geschoten:

  http://news.xinhuanet.com/english/world/2013-08/26/c_132664523.htm

  http://www.prisonplanet.com/syrian-rebels-behind-sniper-attack-on-un-inspectors.html

  Mike

  #102919

  Webmaster
  Bijdrager

  Herinner je je nog dat Amerika er absoluut zeker van was dat Sadam Hoessein massavernietigingswapens had? John Kerry van Buitenlandse Zaken is er nu ook ‘absoluut zeker’ van dat Assad chemische wapens heeft ingezet tegen zijn eigen volk. Achteraf gezien bleek er geen enkel bewijs te zijn voor de vermeende massavernietigingswapens van Hoessein, maar toen was men wel al zijn land binnengevallen en zijn naar schatting ergens tussen de 3 en de 5 miljoen Irakezen verdreven van huis en haard en zijn er bijna anderhalf miljoen Irakezen afgeslacht.

  Het hele verhaal begint weer van voren af aan. Gaat de wereld er opnieuw in trappen? Wie heeft het meeste baat bij ‘interventie’ in Syrie? Hoe dom is het van Assad om juist als er VN-inspecteurs in zijn land zijn gifgas in te zetten tegen de bevolking? Hoe dom is het om op VN-inspecteurs te schieten? Nogmaals, wie heeft hier het meeste baat bij? Qui bono? Who benefits? Het westen! Er is overtuigend bewijs dat niet Assad hier achter zit, maar de door westerse mogendheden gesteunde ‘rebellen’:

  http://www.wnd.com/2013/08/video-shows-rebels-launching-gas-attack-in-syria/

  En het is niet de eerste keer in de geschiedenis dat dit spelletje wordt gespeeld:

  http://www.storyleak.com/cia-files-us-aided-saddam-chemical-attacks/

  De oorlogsmachine is inmiddels in volle gang:

  http://www.zerohedge.com/news/2013-08-26/western-warplanes-begin-arriving-cyprus

  Maar de Amerikaanse bevolking heeft er zijn buik van vol:

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 5,754)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.