Stress

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Elkedageenei 3 weken, 5 dagen geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #246461

  henkie
  Bijdrager

  Ik ben geen expert hoe dit forum werkt maar met het zoekwoord “Stress” kreeg ik na drie pagina’s geen specifiek onderwerp hierover. Dit terwijl mijn inziens stress de hoofdzaak is van vele gebreken, ziektes en gewoon, … welzijn.

  #246462

  Tanja
  Bijdrager

  Ja Henk de zoekfunctie was nooit de sterkste kant. Google je fatsforum en stress, dan kom je wel meer tegen:

  #246463

  henkie
  Bijdrager

  Emotionele stress veroorzaakt kanker en leidt tot eerdere sterfgevallen

  Er zijn nogal wat onderzoekers en artsen die vinden dat kanker begint met stress en emotionele schokken. Voor cellen maakt het niet uit waar de stress vandaan komt. Intensieve traumatische gebeurtenissen kunnen het immuunsysteem gemakkelijk verzwakken, waardoor het vatbaarder wordt voor infecties en zelfs kanker. In veel gevallen van ernstige ziekte is een kernprobleem verbergen of is er een onopgelost conflict dat zich steeds weer herhaalt in het leven van een persoon. (Cellulaire stress is het gevolg van toxines, bestraling en voedingstekorten.)

  Dr. Nalini Chilkov schrijft: “Het risico op kanker neemt toe wanneer het immuunsysteem wordt aangetast door stress, verlies van slaap, depressie, onvermogen om te eten en slechte voeding. Wanneer een vrouw wordt getraumatiseerd door seksueel geweld en seksuele mishandeling, vooral als het werd gepleegd door iemand die zij vertrouwde, zoals haar partner of een familielid, zal haar immuunsysteem worden aangetast en zal haar risico op vele ziekten, waaronder kanker, toenemen. “

  Ziekte wordt vaak veroorzaakt door een shockervaring zoals verkrachting, oorlogstrauma of de plotselinge dood van een geliefde. Dergelijke schokken treden niet alleen op in de psyche, maar gelijktijdig in de hersenen en op het orgaan niveau. Lichamelijke symptomen worden beïnvloed door psychologische factoren. Psychosomatische geneeskunde gaat over stress en emotioneel trauma, net als psychologen. Stress is een maat voor storingen tussen verschillende niveaus van ons wezen. Emoties en mentale stoornissen beïnvloeden verschillende delen van de hersenen, die gecommuniceerd worden met overeenkomstige organen in het lichaam.

  #246563

  Elkedageenei
  Sleutelbeheerder

  Helemaal eens Henk. Stress veroorzaakt of verergert elke klacht die een mens kan hebben.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.