Stinkende ontlasting

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Stinkende ontlasting

Dit onderwerp bevat 40 reacties, heeft 12 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  charade 4 jaren, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 41)
 • Auteur
  Berichten
 • #5327

  Louisa
  Lid

  ik weet niet of het al eerder is geweest… ik vond niks… wel over de vorm van ontlasting en volgens GAPS zit ik op 2, 3, 4… wisselt… dus wel goed, niet keihard, en ook geen diarree…

  Maar sinds ik gezond ben gaan eten, natuurlijk, zonder e-nummers, enz enz, ben ik enorm gaan stinken! Ik was altijd zo trots op mijn geurloze stoelgang en durfde zonder schamen overal naar de WC te gaan. Een dame die niet stinkt 🙂

  Nu echter, als ik ben geweest is het een stank. Ik heb er zelf geen last van, maar opvallend dat andere familieleden dat duidelijk opmerken, vooral mijn man.

  Is dit nu goed of niet? Wat is het bij jullie? Stinken of niet? Ik ben benieuwd…

  #101483

  Poekie
  Moderator

  Mijn ontlasting ruikt alleen als ik een zoutflush doe of een klysma. Dan komt het van verder weg, zeg maar.

  Maar mijn normale ontlasting ruikt niet.

  Lia

  #101484

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik blijf me verbazen over de vele vragen over ontlasting die op dit forum al lang en breed zijn beantwoord. Ik wijt dit niet aan een gebrek aan zoeken over dit onderwerp, maar aan de verbijstering die menigeen hier ervaart als hij/zij nu de waarheid ervaart omtrent de werkelijke toxische staat waarin men zich bevindt. Het lijkt wel alsof velen hier niet kunnen geloven dat er zoveel rottigheid uit hen kan komen! Ik kan niet anders dan concluderen dat velen van jullie zichzelf enorm voor de gek houden als het gaat om het stapeleffect van rotzooivoedsel, dat al die tijd opgeslagen lag in weefsels en nu eindelijk loskomt.

  Vanwaar die verbazing? Wat loskomt stinkt, is zuur en heeft alle kleuren van de regenboog. Ik noem dit ‘supermens-syndroom’. Kennelijk is het nogal een schok om te ervaren dat je niet zo zuiver en schoon bent als je graag had gewenst. Ontlasting is het laatste taboe dat we kennen op gezondheidsgebied, terwijl het juist het eerste is waar je naar moet kijken. Deal with it! Beter eruit dan erin!

  Mike

  #101485

  I-lady
  Bijdrager

  Ja maar ontlasting blijft een “lastig” onderwerp denk ik omdat je er altijd zoveel tegenstrijdige berichten over hoort. Je hebt de artsen die er echt niks vanaf weten..en de sites over hoe het “zou moeten” zijn en dan merk je veranderingen erin op door je voedselveranderingen en dat maakt je soms onzeker..tenminste zo werkt het bij mij.

  En ik geloof dat ik verschrikkelijk veel rotzooi in mn lijf heb..vindt dat gewoon een beetje eng zelfs.Maar het goede nieuws is dat het er allemaal aan het uitkomen is..

  #101486

  eli
  Bijdrager

  Bij mij stinkt het alleen als ik bitterzout heb genomen. Dan spoel ik ook redelijk leeg en is mijn ontlasting diarree/waterigachtig.

  #101487

  Louisa
  Lid

  Ik las in een boek van Hans van Waning (natuurarts) Detoxen tot in de kern dat hij beweert dat stinkende ontlasting wijst op gisting in de darmen en dat dat wijst op slechte darmflora? Een goede darmflora hoort niet te stinken en dus na een detox zoals hij dat aangeeft, zul je niet stinken en ook geen stinkwinden. Hij heeft zich gespecialiseerd in darmflora en detoxen. Hij heeft gelijk dat de darmen belangrijk zijn voor je gezondheid. Hijzelf is btw overtuigd vegetarier.

  #101488

  Alexandra
  Bijdrager

  En de meesten van ons hebben een slechte darmflora, dus het stinkt. Zolang ik veel vetten eet stinkt mijn ontlasting niet. Behalve tijdens de grote leverzuivering, dan stinkt het wel. Maar dat kan kloppen, want dan detox je.

  #101489

  eli
  Bijdrager

  werkt het trouwens ook zo dat stel je neemt bitterzout nadat je iets ‘ongezonden’ hebt gegeten dit er ook direct weer uitkomt? of wordt het toch al heel snel opgeslagen. En als je detoxet, dan lijkt het mij eerder last in first out, dan first in first out…. hetgeen er het langste zit (en er dus als eerst in is gekomen) lijkt mij niet zo makkelijk te detoxen….

  #101490

  Alexandra
  Bijdrager

  Je lichaam kan heel veel rotzooi vast houden en het is een lang proces om dit eruit te werken. Een keer verkeerd eten is het probleem niet. Het probleem is dat ik dit ruim 35 jaar heb gedaan. Door onwetendheid. Dan kan je je weinig meer permitteren “voor een keertje”. Als je Mike zijn posten leest als tie weer eens een kuurtje bica ofzo doet, dan komt ook nog steeds een heleboel oude rotzooi uit.

  Trouwens, bitterzout nemen nadat je “verkeerd” gegeten hebt klinkt wel als een eetstoornis. Je kan beter gewoon goed eten!

  #101491

  Louisa
  Lid

  Maar toen ik slecht at, stonk ik dus niet en zou ik volgens Van Waning moeten aannemen dat het goed zat in mn darmen – geen gistingen… en daar geloof ik niks van. Nu ik juist gezond eet al ruim een jaar, stink ik opeens heel erg en dan zit het opeens fout in mijn darmen… terwijl ik het zie als goed teken, ontgiften … gaat dus niet helemaal op niet stinken = geen gisting

  #101492

  Louisa
  Lid

  En ik kan nog zoveel vetten eten, het blijft stinken, gaat bij mij niet op…

  #101493

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Hijzelf is btw overtuigd vegetarier.

  Dus: steek je vingers in je oren als hij begint te praten! Jouw eigen ervaring geeft al aan dat het bij lange na niet zo simplistisch is als hij stelt.

  Mike

  #101494

  eli
  Bijdrager

  ja, alexandra, dacht al dat je dat op zou merken;) het is echter niet mijn gewoonte hoor, vroeg het mij alleen af.

  soms denk ik namelijk: ben nu zo goed bezig met ontgiften/gezonder eten, en dan wil ik niet dat ik mij van boven weer vergiftig… maar ja, je (ik in ieder geval) kan mij gewoon niet altijd aan mijn eigen ‘dieet’ houden, moet soms gewoon meedoen met eten.

  louisa, goed nagedacht!

  #101495

  Alexandra
  Bijdrager

  Dan zit je naar mijn idee nog niet goed genoeg in je vetten of neem je te veel koolhydraten. Want als je voeding in balans is en je zorgt dat je verzadigd bent, dan wil je het niet eens.

  Ik herken de gedachte wel hoor, (niet dat ik daarna ga laxeren… dat veerzin ik dan weer niet 😉 ) en wil er soms ook wel naar handelen, maar het lukt me dan niet om het te kopen. Ziet er dan toch echt niet aantrekkelijk uit!

  Alleen als ik uit eten ga ga ik de mist in. Want dan wil ik een toetje, en friet…. Dus ik ga zelden uit eten. Verder neem ik altijd een eigen potje mee. Overal.

  #101496

  eli
  Bijdrager

  als eten met liefde bereid mij wordt aangeboden blijf ik het lastig vinden om a te zeggen, niet omdat ik er zin in heb, maar omdat ik die mensen geen verdriet wil doen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 41)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.