spiraaltje

Tags: 

Dit onderwerp bevat 28 reacties, heeft 15 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  marianu 2 jaren, 10 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)
 • Auteur
  Berichten
 • #5246

  Anoniem

  Ik overweeg een spiraal maar alleen als het geen kwaad kan. Ik hoorde dat een koperspiraal geen hormonen afgeeft. Zijn er argumenten om geen koperspiraal te nemen? Vroeger heb ik een wenkbrauwpiercing gehad die mijn lichaam tot 2x toe eruit stootte. Kan zoiets ook met een spiraal of is koper veilig?

  #100304

  Anoniem

  Tja ik kan je alleen mijn eigen ervaring geven en die is 100% positief. Een koperspiraaltje geeft inderdaad geen hormonen af, wat de reden was dat ik er voor koos. Het inbrengen was 2 seconden heel vervelend, maar verder heb ik nergens last van. En volgens de dokter die het spiraaltje plaatste gaat het eruithalen zeer gemakkelijk en hoef ik daar geen pijn te verwachten.

  #100305

  Alexandra
  Bijdrager

  Argumenten weet ik niet. Gevoelsmatig klopt het niet, iets in mijn lichaam laten stoppen. Lijkt me dat het spiraaltje ook koper afgeeft in kleine hoeveelheden. In hoeverre krijg je dat weer uit je lijf?

  #100306

  Tanja
  Bijdrager

  Geen ervaring, maar kwam dit tegen:

  http://www.paleoforwomen.com/the-birth-control-series-vi-the-iud/

  Bij mij geen vreemde objecten in mijn lijf. Als koper zaadcellen ‘vermoord’ dan kan het niet gezond zijn dat in mijn edelste deel te laten vertoeven.

  #100307

  Ik heb gehoord dat het lichaam het spiraaltje wel kan afstoten. Ook kan hij voor de man voelbaar zijn, maar dat geldt niet voor elke man natuurlijk 😉 Ik heb zelf de Mirena-spiraal gehad, en kon absoluut niet tegen de hormonen. Mijn toenmalige vriend voelde de draadjes, en de eerste dagen na het plaatsen heb ik enorm buikpijn gehad en ben zelfs flauwgevallen bij de dokter. Niet eens van de pijn, het licht ging gewoon uit. Is misschien wel anders als je bevallen bent?

  #100308

  ikke
  Bijdrager

  Spiraaltje zou ik niet zo snel doen. Geen stuk metaal in het deel van mijn lijf waar vele hormonale processen geregeld worden. Ik zou nog eerder voor een bio-identieke hormonenpil gaan en misschien zelfs nog wel voor en gewone anticonceptiepil (met vele leverreinigingen om schade te beperken voor zover mogelijk). Allemaal rommel, maar soms misschien wel een verstandigere keuze dan een kind.

  Wat doen de andere dames hier op het forum eigenlijk?

  #100309

  Tanja
  Bijdrager

  Ik gebruik niks, de man mag een condoom aantrekken als hij geen kind wil.

  #100310

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik ben geheelonthouder 😉 En inderdaad, anders condooms. Geen rommel in mijn lijf. Niet oraal of vaginaal.

  #100311

  Anoniem

  Heb je geen man Alexandra?

  #100312

  mappas
  Bijdrager

  Ja hoor, mijn lichaam heeft het spiraaltje tot twee keer toe afgestoten. Ik kreeg klachten van de pil en wilde geen hormonen meer in mijn lichaam, vandaar het koperhoudende spiraaltje. Menstruaties waren pijnlijker en heviger met den spiraaltje, maar dat moest dan maar. Na twee jaar werd het spiraaltje echter afgestoten. De huisarts stuurde me naar de gyneacoloog voor foto’s omdat hij dacht dat ik een vleesboom zou hebben. Maar die werd niet geconstateerd. De gyneacoloog zette een nieuw spiraaltje. Werd ook weer afgestoten en ik raakte zwanger (zo ontdekten we dat het spiraaltje niet meer op de juiste plek zat, maar lager). Ik was al over de veertig en wilde toch geen kinderen meer, dus in combinatie met de abortus gelijk laten steriliseren.

  Waarom mijn baarmoeder dat ding nou opeens ging afstoten is me nooit duidelijk geworden. Zal slechts bij een enkeling gebeuren denk ik hoor.

  #100313

  liesje
  Bijdrager

  Geboorte-beperking is altijd lastig. Toen ik 3 kinderen had en zeker wist dat ik er niet nog meer wilde heb ik definitief de pil laten staan en eierstokken laten afbinden. Ook nooit erbij stilgestaan wat de consequenties daarvan waren. Als ik maar van de pil af was. Ook geen spijt gehad. Een bio-identieke hormonenpil ken ik niet. Was die er al 20 jaar geleden? Wel interessant voor mijn dochter. Ik kan jullie wel vertellen dat ik erg vruchtbaar was. Een spiraaltje ging 3x fout. Dus dat kan ook nog. De man kan er ook nog wat aan laten doen. Staan de mannen ook niet om te springen denk ik.

  #100314

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik heb geen man Debsy, en geen kinderen. Gezien de struggels die de meeste forumleden tegenkomen in hun weg naar gezondheid en partners/kinderen vindt ik dat ook helemaal niet erg!

  #100315

  mappas
  Bijdrager

  Als ik jong was en ik zou het over mogen doen…………….zou ik echt niet weten welk voorbehoedsmiddel te gebruiken 😯 🙄

  Het lijkt een keus uit alleen maar kwaden 🙁

  #100316

  liesje
  Bijdrager

  Ik heb even snel gezocht naar bio-identieke hormoonterapie. Kwam terecht bij Linuspaulingkliniek. Heel veel info, dat wel, moet ik nog lezen. Uurtarief 250,- euro.

  #100317

  ikke
  Bijdrager

  Ik kan me inderdaad voorstellen dat je op een gegeven moment denkt: “oke, ik heb wel of niet de kinderen die ik ook wel of niet wilde, dus ik laat me steriliseren”. Maar als je nog niet aan die keuze toe bent en in een later stadium verwacht nog wel kinderen te willen, maar nu nog geen kind wilt… Ik weet niet wat ik dan zou kiezen. Er zijn allerlei natuurlijk methodes, die ik toch niet helemaal vertrouw. Er zijn condooms, die relatief onschadelijk zijn, maar toch ook wel een zeker risico op zwangerschap met zich meebrengen. En dan heb je nog alle producten die meer zekerheid bieden, maar wel je lijf op z’n kop zetten. Ik zou het werkelijk waar niet weten. Geen partner (en ook geen scharrels) is dan het meest eenvoudig 🙂

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.