Jeanny , even voorstellen

Forum Forums Stel jezelf even voor Jeanny , even voorstellen

Dit onderwerp bevat 23 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Tanja 4 jaren, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)
 • Auteur
  Berichten
 • #4324

  Jeanny
  Lid

  Hallo,

  Heb net een vraag gesteld op dit forum maar zal me even voorstellen. Ik ben Jeanny 37 jaar en zo’n 2.5 jaar diagnose reuma.Door mijn zoektocht kwam ik ook op deze site terecht. Heb als medicatie al mtx gehad en de specialist wil door met arava. Overal kom ik het medicijn ldn tegen en dat het een goed alternatief is met weinig bijwerkingen in tegenstelling van de andere medicatie. Op dit moment gebruik ik geen medicijnen omdat ze me tegenstaan. Helaas ben ik op het punt beland dat ik medicijnen moet gaan gebruiken om beschadigingen aan kraakbeen te voorkomen. Vandaar mijn vraag of en iemand ervaring heeft met dit medicijn. Groetjes Jeanny

  #89323

  Anoniem

  Jeanny, zou je wat meer over jezelf kunnen vertellen.

  Met name je voedingspatroon zijn we in geinteresseerd en of je rookt bv.

  Hier zijn we geen voorstanders van medicijnen en proberen de oorzaak aan te pakken. Voeding helpt daar enorm bij en evt. aangevuld met bepaald soort supplemten,

  Je zou je kunnen verdiepen in de website van Poekie, http://www.voedingisgezondheid.nl. Hier staat overzichtelijk de onderwerpen die belangrijk zijn op dit forum.

  en het alleen lezen forum hier geeft veel informatie.

  Mijn advies van granen en nachtschades laten staan, staat nog steeds.

  Succes met je zoektocht en ik hoop voor jou verlichting van je klachten.

  #89324

  Jeanny
  Lid

  Ik rook niet ,hou wel van een glaasje wijn. Verder gebruik ik zoveel mogelijk verse groente, heel af en toe is een potje handig maar dit zijn er geen 1 per week.. Ben minder vlees gaan eten en gebruik vleesvervangers,vis en kip. Ook kaas probeer ik kaas zoveel mogelijk te vermijden en eet dit nu hoogstens een keer bij een wijntje. Eieren die ik eet zijn van eigen kippen. Aardappelen/friet eten we niet veel daarentegen wel weer pasta en rijst. Ik koop ook geen maaltijdpakjes zoals knorr of zo, wel af en toe een zakje groente saus. Melk producten zou ik moeten mijden dus eet ik af en toe een kwark of yoghurt maar drink geen melk of zo. De tip van de nachtschade ga ik zeker gebruiken,alleen de lijst met groentes die ondernachtschade vallen willen nog wel eens anders zijn dus wat er nu precies allemaal onder valt is me nog niet helemaal duidelijk. Ga de spinazie die voor vanavond op het menu staat maar vervangen door iets anders :-).

  #89325

  Tanja
  Bijdrager

  Nachtschade: Tomaten, aubergine, paprika, aardappelen, rode pepers, gojibessen.

  spinazie is geen nachtschade maar bevat oxaalzuur die je kunt reduceren door het te verwarmen bakken/koken.

  De website van Poekie zeker doorlezen, zodat je zult zien dat er hier veel mensen zijn die anders denken over voeding dan het reguliere en/of alternatieve.

  Vleesvervangers zijn geen voeding, maar industrieel zwaar bewerkte producten gemaakt van plantaardige en dus onvolwaardige eiwitten vaak uit soja of tarwe, twee voedingsmiddelen die we hier allemaal zoveel mogelijk vermijden. Daarnaast bevatten ze vaak geharde vetten (transvetten) en smaakversterkers (MSG E621) en andere rommel, daar doe je je lichaam geen plezier mee.

  Veel leesplezier

  #89326

  Anoniem

  hoi Jeanny,

  heb nu niet zoveel tijd maar spinazie is geen nachtschade,

  de meeste nachtschades zijn: aardappelen, tomaten, paprika, aubergines, alle rode pepers en goji bes.

  http://www.voedingisgezondheid.nl/Nachtschade.html

  Ik vraag me ook af of je biologisch eet. Het is een wereld van verschil met supermarkteten.

  De juiste vetten, lees: http://www.voedingisgezondheid.nl/Vetten_hoofd.html

  Pasta is tarwe/graan.

  En heb je weleens rauwe melk gedronken van een goede boer en waarom drink je geen melk?

  Wel goed dat je de Knorren in de winkel laat, dat is een verzameling chemie. Al het “voedsel” in de supermarkt kan je trouwens beter niet eten omdat het geen eten is.

  Je lijf kan er niets mee.

  Ik zou zeggen, ga eerst jezelf eens inlezen op je gemak, anders weet je niet waar te beginnen.

  Veel plezier met je ontdekkingstocht. Dit kan je veel goeds brengen 😀

  #89327

  Jeanny
  Lid

  Klopt het dat je de nachtschades wel mag eten alleen dan wel gebakken of gekookt ?

  #89328

  Nee, dat klopt niet Jeanny.

  Beetje kort door de bocht zo, maar door

  bakken en koken verdwijnen de (neuro)toxines dus niet.

  #89329

  Jeanny
  Lid

  Steeds wordt ik iets wijzer, er is ook zoveel info en wat klopt wel en niet.

  #89330

  Helemaal waar Jeanny, ik leer elke dag nog steeds en ik heb me goed ingelezen van te voren, maar toch. Op den duur blijft er steeds meer hangen.

  #89331

  Poekie
  Moderator

  Jeanny, welkom

  het ‘alleen lezen forum‘ vind je hier en lees ook de ‘gebruiksaanwijzing voor nieuwe leden‘ van Dennis.

  Mijn site is al genoemd maar kijk in het bijzonder even bij dit item: http://www.voedingisgezondheid.nl/Juiste_voeding.html

  en bij dit item: http://www.voedingisgezondheid.nl/Wat_eten_wij.html

  Verder vind je er ook info over reuma: http://www.voedingisgezondheid.nl/Reuma_Jicht_Artrose.html

  De info op mijn site is afkomstig vanaf dit forum maar het staat wat overzichtelijker bij elkaar.

  Waarom moet je zuivel, kaas en vlees mijden, wie heeft je dat aangepraat?

  Lia

  #89332

  Jeanny
  Lid

  Er wordt onderzoek gedaan naar melk/zuivel en reuma. Er zou een verband zijn. Ook het reumafonds draagt bij aan dit onderzoek. Nu moet ik zeggen dat ik al geen melk dronk maar wel een liefhebber van kaas ben. Teveel ei zou niet goed zijn omdat een ei veel zuren bevat en tot slot het niet eten van vakensvlees , varkens zouden veel geinjecteerd worden tegen ziektes wat dus uiteidelijk in het vlees terechtkomt.

  #89333

  Anoniem

  @jeanny

  Ik zou de links die aangedragen zijn door de mede forum leden eens goed doorlezen want er bestaat niet zoiets als: “te veel ei” tenzij je een intolerantie heb bijv.

  Het verband wat zij aantonen/zien is dat van bewerkte gepasteuriseerde supermarkt melk en geen rauwe melk…. heeft een hele andere werking op het lichaam.

  Ik zelf eet bijna 20-25 eieren in de week weg waarvan de helft ik alleen de rauwe eigeel eet en het eiwit weggooi.

  Liefhebber van kaas? Ik ook… ik heb gister nog 4 kilo jonge boerenkaas (van rauwe melk) gehaald. Ik verorber bijna een kilo kaas in de week, volvet 48+ en daarbij ook nog elke dag rauwe melk.

  Succes met verdiepen….

  #89334

  Poekie
  Moderator

  @jeanny,

  over verzuren gesproken, hier leeswerk over de zuur-basen-theorie, die klopt nl. niet. Tenminste, niet zoals de reguliere kant het belicht.

  Het reumafonds bestaat bij de gratie van het aantal reuma patiënten. Dus daar willen er zoveel mogelijk van houden, dus wordt er verkeerde voorlichting gegeven en houden ze het in stand.

  Ga je iig eens verdiepen in het maken van bouillons van beestenbotten (mergpijpjes, schenkel, ossenstaart). Dat is nl. erg goed tegen reuma. Ze bevatten o.a. glucosamine en Chrondroitinesulfaat, die heel zinvol zijn bij het herstel van beschadigde gewrichten. Het zijn beide suikerverbindingen die de afbraak van kraakbeen verminderen en de opbouw van nieuw kraakbeen stimuleren. Ze beschermen bestaand kraakbeen en de smering (synoviaal vocht).

  Ook kombucha kan veel betekenen voor deze ziektes. Iemand op het forum heeft daar persoonlijk veel baat bij.

  En uiteraard het keltische zeezout en sole daarvan.

  En zorg dat je je maagzuur versterkt: drink een half uur voor elke maaltijd een glas water met sole en appelazijn of citroensap.

  Lia

  #89335

  Poekie
  Moderator

  Jeanny,

  Heb je ondertussen al het een en ander aangepast in je voeding? Ik lees net in een ander topic dat je met medicatie bent begonnen.

  Wat eet en drink je nu elke dag, zou je dat eens uitgebreid willen neerpennen?

  Misschien kunnen we je zo verder helpen.

  Reuma is een ontstekingsziekte. Het heeft ook alles te maken met te weinig maagzuur: http://www.voedingisgezondheid.nl/Reuma_Jicht_Artrose.html

  Lia

  #89336

  Jeanny
  Lid

  Ik neem elke morgen 1kurkuma tablet. Verder eet ik geen nachtschades ,aardappels geen bonen en geen tarwe ( wel spelt ,rijst en rogge ) en zo min mogelijk melkproducten en ik eet weinig fruit( soms een druif/nectarine of banaanmaar zeg maar 1stuks fruit per week als dat lukt.Vlees eet ik varken rund en kip en heel af en toe een levertje. Ikdrink alleen groene/rooibos thee en water en af en toe een wijntje maar daar zalik mee moeten stoppen.Op een chocolaatje na snoep ik niet Ik heb van mijn acupunturist een naam gekregen die mij zegt deze voedingsmiddelen niet te eten.( ben de naam van de site helaas kwijt) Maar tot nu toe geen resultaat. Ook heb ik kombucha gemaakt maar daar is door de vakantie de klad ingekomen en heb dit maar even gebruikt en weet niet of de zwam die ik heb nog goed is. Ik zal eerlijk zeggen dat ik uit verschillende hoeken verschillende adviezen krijg en ik er uiteidelijk nog niet wijzer van ben geworden. Mijn man heeft al mijn probeersels geaccepteerd zolang ik nog niet teveel pijn had. Hij wordt nu ongeduldig,als ik hem vertel dat ik denk dat het misschien ook wel bijnieruiputting zou kunnen zijn schiet ie uit z’n slof en ik kan hem wel een beetje begrijpen. Dan eet ik dit niet en dan dat weer wel en dan veranderd het weer. Mijn lijf begint nu tegen te sputteren en ben in behandeling bij het sint maarten in nijmegen. Dt kan ik niet meer terugdraaien. Dit is mijn 2e arts omdat ik met de vorige niet overweg kon. A.s vijdag rijg ik te horen welk medicijn ze voor me heeft uitgekozen,en ik ben bang voor enbrel. Ga ik de dokter tegenspreken dan zijn hier thuis de rapen gaar. Ik heb ook de voedingsadviezen van poeki gelezen maar die zijn weer anders dan dat ik nu eet. Ik weet het op dit moment even niet meer,maar Ik blijf natuurlijk openstaan voor sugesties. Groet Jeanny

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.