Sole

Dit onderwerp bevat 56 reacties, heeft 23 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 3 jaren, 8 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 57)
 • Auteur
  Berichten
 • #1356

  Anoniem

  was erg benieuwd waar jullie het allemaal in gebruiken… Kun je het bv ook met ranja drinken of mixen met andere dranken? Of wordt het dan niet zo goed meer opgenomen?

  En hoeveel drinken jullie op een dag?

  En.. kan ik het ook in water tijdens het sporten gebruiken?

  Graag jullie ervaringen!

  #49982

  E123
  Bijdrager

  Ik gebruik sole vooral in water, je kunt het ook met andere dranken mixen, maar ik weet niet of het daar nou zo lekker van wordt.

  In ranje is geen optie, want ranja is geconcentreerde suiker. Niet zo verstandig dus.

  Het wordt aangeraden om 2 glazen water met sole per dag te drinken, maar meer kan natuurlijk ook. Gewoon kijken waar je je goed bij voelt.

  JUIST tijdens sport kun je mooi sole in je water doen. Door het sporten en zweten verlies je belangrijke mineralen. Op deze manier vul je ze gelijk weer aan!

  Evan

  #49983

  Poekie
  Moderator

  Evan bedoeld dus niet dat je de ranja beter niet met de sole kunt combineren maar dat er beter helemaal geen ranja meer gedronken kan worden. 8)

  je kunt de sole ook in de thee doen, in de melk, kefir en yoghurt.

  #49984

  Webmaster
  Bijdrager

  Hoe kom je uberhaupt op het onzalige idee om ranja te drinken, met of zonder Sole? Je weet toch wat voor forum dit is? Wij staan voedsel en dranken voor die in de natuur voorkomen en niet afkomstig zijn uit een laboratorium. En kom niet met het argument dat het voor kinderen is, want juist kinderen hebben goede, gezonde en onbewerkte, natuurlijke voedsel nodig!

  Mike

  #49985

  ikke
  Bijdrager

  Het mooie van sole (zout eigenlijk) is volgens mij dat je lichaam precies aangeeft hoeveel je nodig hebt op dat moment…. door de smaak! Zolang je het lekker vindt, heeft je lichaam het nodig.

  Dus naast het feit dat Ranja überhaupt al niet zo’n best idee is, verstoor je door het combineren daarvan met sole ook nog eens een heel natuurlijk proces van je lichaam.

  #49986

  Anoniem

  Ik begrijp dat ranja vloeken in de kerk is…. excuus als ik hier mensen mee beledig..het was maar een voorbeeld..

  De vraag ging met name om de ervaringen en of het goed te combineren is met andere (gezonde) dranken.

  bedankt voor de reacties!

  #49987

  Webmaster
  Bijdrager

  We zijn niet zo snel beledigd, hoor. Maar je wekt zelf de indruk dat je e.e.a. niet snapt qua basisprincipes als je met dergelijke voorbeelden aan komt. Het antwoord op je vraag is dat het zeer zeker te combineren is met andere dranken. Het kan zelfs in warme dranken als thee!

  Mike

  #49988

  Anoniem

  klopt ik ben nog “lerende” …lees me suf op dit informatieve forum!

  En ik drink inmiddels al een tijd geen ranja meer maar probeer andere mensen langzaam te bewegen tot gezondere voeding…;-. Merk dat niet iedereen even ontvankelijk is voor het verbeteren van zijn/ haar gezondheid!

  #49989

  Poekie
  Moderator

  SK,

  Ga je anders ook even inlezen op mijn website.

  Daar staat heel veel informatie en teksten van Mike, vanaf dit forum.

  Is misschien wat overzichtelijker

  Lia

  #49990

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  SK, ik heb vandaag voor het eerst waterkefir kunnen drinken, echt heel erg lekker. jammer dat ik nog maar klein litertje had, want de jongste vond het ook al zo lekker.

  Er staat alweer een nieuwe pot te pruttelen op de vensterbank, en ik heb gelezen dat de korrels snel aangroeien, dus binnenkort staan er 2 potten op de vensterbank.

  Veel gezonder dan ranje, en echt een aanrader en heel erg leuk om te maken.

  #49991

  Anoniem

  Hoi Dirtsa, Ik maak al meer dan een half jaar kefir van rauwe biologische melk. Ik drink het ook veel (ook de rauwe melk)en eet daarnaast regelmatig kokosolie. probeer zoete vruchten te vermijden in smoothies en gebruik sinds een week ook de blue ice levertraan in smoothies. Eten doen we inmiddels zo veel mogelijk biologisch (vlees en groente) en natuurlijk (als het gegeten wordt) volkoren producten… Boter is alleen nog maar de biologische roomboter en braden doen we in rode palmolie..

  Ben al aardig op weg denk ik.. maar ben nog lang niet uitgelezen…;-)!

  Met name de groentes ben ik nog niet zo thuis in. we eten/ aten nog veel paprika en tomaat (biologisch). Ik kan nog niet helemaal vinden wat hier zo slecht aan is (het zijn nachtschades maar daar moet ik nog even wat meer van weten).

  #49992

  Poekie
  Moderator

  Hier vind je over nachtschades.

  Effe scrollen, het staat verderop.

  #49993

  Anoniem

  Dat had ik al gelezen. ik bedoel dat ik graag wat meer over het concept nachtschade en de verhoudingen etc. in de verschillende soorten wil weten.. In welke delen het zit (of wellicht in het geheel). Er zitten namelijk ook veel goede stoffen en vitamines in, toch?!

  #49994

  Anoniem
  Quote:
  We zijn niet zo snel beledigd, hoor. Maar je wekt zelf de indruk dat je e.e.a. niet snapt qua basisprincipes als je met dergelijke voorbeelden aan komt. Het antwoord op je vraag is dat het zeer zeker te combineren is met andere dranken. Het kan zelfs in warme dranken als thee!

  Toch vind ik het persoonlijk jammer dat je meteen zo fel reageert.

  Via een andere website kwam ik hier terecht. Ik weet ook heel veel niet. Wist ook niet dat dat een voorwaarde was om lid te mogen worden, tenminste: dat heb ik nergens gelezen.

  Ik hoop hier ook veel te mogen leren, maar ben geen aanhanger van een persoon of 1 leer.

  Maar betekent dat dan dat je hier dan dus geen vragen mag stellen, als je niet precies denkt of leeft zo als wijle meneer Price? Of zoals Mike het voorschrijft?

  Dat zou ik wel jammer vinden, maar dat moet je mijn lidmaatschap maar opzeggen.

  Persoonlijk hoop ik hier te mogen leren, maar ga niet alles aannemen als zoete koek. Dit is 1 visie op gezonde voeding, er zo zijn er veel meer.

  Vind het echt jammer, zulke felle reactie.

  Dan zal ik ook maar niet zeggen dat ik nachtschade eet, en dat ook gewoon blijf doen. Zie niet in wat daar zo fout aan moet zijn. Fytinezuur? Dat zit overal in. Jammer! Mijn Oma is al 93 jaar, en eet het allemaal al haar leven lang. En ze leeft nog steeds. Als je alles moet geloven wat je leest: dan hadden we allemaal al lang dood moeten zijn.

  Het is een zegen om van elkaar te mogen leren, maar een ander in een hoek zetten omdat ze niet hetzelfde doen als jij, getuigd niet echt van veel respect vind ik. Niet iedereen heeft hier voor gestudeerd. De meeste zijn gewoon opgegroeid in de waan dat alles wat ze eten wel oké is. In hun nieuwe zoektocht komen ze onder andere hier terecht: om te mogen leren!

  Ik hoop dat dat in alle respect ook mag en kan. Zo niet, dan zul je mij hier ook niet weer zien. Ik ben nu eenmaal geen aanhanger van mensen en hun leer. Ik onderzoek alles en hoop het goede te behouden. En dat is niet jouw goede, maar wat ik denk dat goed is voor mijn lijf. En ik hoop dat dat voor iedereen geldt!

  #49995

  Webmaster
  Bijdrager

  Of je je hier thuis voelt of niet, daar ga ik niet over. Als je je stoort aan mijn ‘felle’ (lees: duidelijke) reacties, dan is dat voor jouw rekening. Het leek SK, die de vraag stelde, niet te storen, dus waarom jou dan wel? Als je nachtschades en fytinezuur wil blijven eten, dat moet je dat ook helemaal zelf weten. Uit de emailuitwisseling die ik met je heb gehad blijkt al dat je niet wezenlijk wilt veranderen. In een andere post hier op dit forum moest pinklady je ook al wijzen op je weinig volwassen manier van argumenteren. Je komt over als een puber die zich tegen alles en iedereen wil verzetten. Ben je hier niet een beetje te oud voor?

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 57)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.