Slijmerige yoghurt

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Slijmerige yoghurt

Dit onderwerp bevat 22 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  pautje 4 jaren, 9 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)
  • Auteur
    Berichten
  • #2128

    Anoniem

    Mensen ik heb heel het grote yoghurttopic gelezen maar heb niets gevonden over slijmerige yoghurt.

    Mijn 2e poging yoghurt te maken leek wederom eerst helemaal te mislukken maar na 8 uur koeling lijkt het toch op, weliswaar, niet al te dikke maar toch yoghurt.

    Punt is, ik heb het ca. 32 uur laten fermenteren omdat het na 24 uur nog steeds heel dun was.Toen heb ik heel voorzichtig de pot bewogen om te zien hoe dit/dun het was.

    Nu is het dus redelijk stevig maar slijmerig.

    Is dit goed of niet? Kunnen we dit eten of is er iets helemaal misgegaan?

    #60654

    Poekie
    Moderator

    De yoghurt mag gerust slijmerig zijn. Het gaat erom hoe de yoghurt proeft.

    Smaakt het goed?

    Lia

    #60655

    Anoniem

    Durfde nog niet te proeven voor het geval het lethal zou zijn 😀

    #60656

    Poekie
    Moderator

    gewoon proeven en ‘goed is goed’

    Lia

    #60657

    Anoniem

    Kee dan. Als me hier niet meer meld……..

    #60658

    Anoniem

    zolang jij niet slijmerig gaat praten …………. lol 🙂

    #60659

    Poekie
    Moderator

    Annemieke,

    ben je er nog?

    Een teken van leven…………

    Lia

    #60660

    Anoniem

    *hoest* *kuch* *rochel* ik leef nog, geloof ik 😐

    Vind het slijmerig niet echt vies maar het heeft toch niet mijn voorkeur.

    Heb vanmiddag 2 andere soorten yoghurt gekocht en pro-biotica caps.

    Kijken of ik ook niet-slijmerige yoghurt kan maken.

    @rateltje, mensen kunnen me van alles verwijten maar ik geloof dat ‘slijmerig praten’ daar niet onder valt 😛

    #60661

    Anoniem

    ik had een keer dat de yoghurt wat aan de dunne kant bleef,maar heb er mij smoothies wel mee gemaakt.Ik denk zolang de smaak goed is is het goed.

    Ik verwijt je niks hoor, ik gein maar wat 🙂

    #60662

    fatsnotbad
    Sleutelbeheerder

    slijmerige yoghurt heeft ermee te maken dat je de melk ws te warm hebt gemaakt, maak de melk iets minder warm de volgende keer (probeer eens 38 gr of zo)

    #60663

    Anoniem

    @dirtsa ik doe het op gevoel,pan op zacht, pollepel telkens erdoor en op de pols laten druppen, net zolang ik denk heey nu voelt hij iets warmer en het gaat eigenlijk altijd goed.

    #60664

    fatsnotbad
    Sleutelbeheerder

    Maar Annemieke heeft slijmerige yoghurt, en dan kan het goed zijn toch even de thermometer te gebruiken.

    #60665

    Anoniem

    @rateltje, weet dat je me niets verwijt hoor. Doe ik zelf ook maar wat graag. 😀

    Dirtsa, ik maak de melk 40 graden. Heb er een kookthermometer voor gekocht zodat ik daar niet overheen ga. De thermometer staat op 38 maar al pak je het pannetje direct van het fornuis dan gaat het vaak nog net even een paar graden hoger. Vandaar dat ik hem al wat lager heb ingesteld.

    Zal hem de volgende op 35 zetten. Dank voor de tip.

    De smaak is best goed overigens. Vind alleen dat slijmerige niet zo geweldig.

    #60666

    Poekie
    Moderator

    Bedoel je met slijmerig dat als je de yoghurt probeert uit te tappen dat dan opeens alles meekomt?

    Dat hebben wij, maar ik vind de yoghurt prima smaken en lekker dik.

    Lia

    #60667

    Anoniem

    afgelopen weekend had ik yoghurt gemaakt met de “koelboxmethode”. Het was een raar weekend en ben heel die yoghurt vergeten. Gisteren dus uitgehaald en was ook erg slijmerig. Ik denk: oeps! Maar opgeklopt met een garde en geproefd en smaakt prima. Dus staat nu in de koelkast te wachten op consumptie.

    Ik kook de melk maar tot 25 graden trouwens, de temperatuur waarop de melk met de starter moet gaan “rijpen”. En dat gaat dus ook prima. Bij mij is die niet altijd dik genoeg naar mijn mening maar laat ik de yoghurt 1 tot 2 uur uitlekken. Dan krijg je “hangop” en wat overblijft is de “wei”. En die kun je ook zo weer drinken als frisdrank.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 23)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.