slijmbeursontsteking en maag ….

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid slijmbeursontsteking en maag ….

Dit onderwerp bevat 18 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  mayk 3 jaren, 9 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)
 • Auteur
  Berichten
 • #5117

  Zonne
  Bijdrager

  Hoi,

  Omdat ik waarschijnlijk een slijmvliesontsteking heb zit er daarop een beetje te googlen en kwam ik het volgende tegen :

  Dr. Wright advises that bursitis is nearly always a sign that the stomach is not producing enough hydrochloric acid and intrinsic factor which is needed to absorb B12. Because B12 injections bypass normal gastric absorption by going directly into the blood stream they are able to resolve bursitis even though there is flawed B12 absorption. He strongly recommends that all persons with bursitis have a gastric analysis. In his experience 95 % of these patients have exhibited reduced quantities of acid[1] or no acid at all. Patients with no or low production of hydrochloric acid are routinely found to have diminished amounts of essential amino acids and low levels of nearly all minerals.

  #99118

  Zonne
  Bijdrager

  Jammer, nog geen reacties.

  Ik vond het verband wel opmerkelijk.

  B12 zou dus een slijmbeursontsteking kunnen helpen genezen. En mensen met een slijmbeursontsteking moeten volgens deze arts ook altijd eens nadenken over maagzuur en intrinsic factor.

  #99119

  Anoniem

  Ik snap het volgende niet zo;

  Quote:
  Because B12 injections bypass normal gastric absorption by going directly into the blood stream they are able to resolve bursitis even though there is flawed B12 absorption

  Dus niet zozeer het gebrek aan maagzuur zorgt voor de ontsteking maar het gebrek aan B12?

  m.a.w. extra B12 is in principe ook al genoeg?

  #99120

  Anoniem

  Zonne,

  jij kunt dit vrij gemakkelijk testen door een potje met hoog gedoseerde B12 pillen te kopen. Eentje die gemaakt is om onder de tong te doen zodat deze ook min of meer de maag overslaat en direct in het bloed komt.

  Het proberen waard denk ik

  #99121

  Anoniem
  Quote:
  Dus niet zozeer het gebrek aan maagzuur zorgt voor de ontsteking maar het gebrek aan B12?

  veroorzaakt door een tekort aan maagzuur!

  #99122

  Anoniem

  Ja dat snap ik dat het B12 gebrek in dat geval door het gebrek aan maagzuur komt. Maar als je dan B12 injecties neemt en je slijmbeursontsteking verdwijnt dan heb je nog steeds te weinig maagzuur dus volgens deze theorie veroorzaakt het B12 tekort de slijmbeursontsteking en niet het gebrek aan maagzuur an sich.

  #99123

  Anoniem

  ja, maar je krijgt geen slijmbeursontsteking als je voldoende maagzuur hebt en zodoende voldoende voedingsstoffen kan opnemen, zoals o.a. B12.

  En als je zo verder kijkt is maagzuurtekort niet het probleem maar ondervoeding als oorzaak 😀

  #99124

  Zonne
  Bijdrager

  Pike, ik heb gisteren een B12 injectie gehad …….

  #99125

  Webmaster
  Bijdrager

  Het is gebrek aan maagzuur, waardoor je te weinig voedingsstoffen opneemt, waaronder B-vitamines en mineralen. Dit leidt tot ondervoeding, waabij inname geen opname is.

  Mike

  #99126

  Anoniem

  Zoals ik hierboven lees ontstaat een slijmbeursontsteking door een tekort aan maagzuur, waardoor je o.a. de B-vitamines te kort komt.

  Een oplossing zou kunnen zijn je maagzuur versterken door appelazijn en evt. B-vitamines te supplementeren.

  Maar is een chronische ontsteking ook niet een gevolg van een cortisol tekort? Oftewel bijnieruitputting. Zou het slikken van adrenal ook kunnen helpen bij een chronische slijmbeursontsteking?

  #99127

  Zonne
  Bijdrager

  Gif-vrij, heb je last van een chronische slijmbeursontsteking ? Probeer dan de B12 zuigtabletten eens, ze helpen echt heel goed !

  #99128

  Anoniem

  @zonne,

  Nee ik heb zelf hier geen last van. Mijn moeder kampt hier mee en ze heeft inderdaad ook regelmatig last van haar maag.

  De ontsteking gaat ineens opspelen en eind volgende week gaat ze mee naar China. Ik weet dat het niet 1, 2, 3 op te lossen is, maar wie weet iets om te verlichten.

  Ik zal dat van de B12 zuigtabletten aan haar doorgeven.

  #99129

  Anoniem

  Ik heb net mijn moeder gesproken. 1,5 jaar geleden heeft ze een lange tijd B100 complex, tezamen met zoethout en alfa liponzuur geslikt i.v.m. haar maagzweren. Die zijn toen verdwenen. En inderdaad, rond die tijd heeft ze een hele periode lang geen last gehad van haar chronische slijmbeursontsteking. Dus waarschijnlijk heeft de B100 toen wel geholpen.

  Was benieuwd of iemand nog een antwoord heeft op onderstaande vraag. Kan me herinneren iets gelezen te hebben op het forum om ontstekingen te ondersteunen met bijniersupplement. Kan het alleen niet terugvinden.

  Quote:
  Maar is een chronische ontsteking ook niet een gevolg van een cortisol tekort? Oftewel bijnieruitputting. Zou het slikken van adrenal ook kunnen helpen bij een chronische slijmbeursontsteking?

  #99130

  Zonne
  Bijdrager

  Ik dacht dat juist een teveel aan cortisol ontstekingen veroorzaakt ? Maar ik kan het mis hebben ….

  p.s. ik merkte al binnen een paar uur na inname van een B12 zuigtabletje verschil in de pijn ivm de slijmbeursontsteking !

  #99131

  Anoniem

  bij chronische ontstekingen raken je bijnieren uitgeput die dus over de nodige hoeveelheid cortisol zouden moeten beschikken. Bij uitputting van bijnieren ontstaat dus een tekort, dus bijniersupplement zou kunnen helpen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.