sesam en lijnzaadolie

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid sesam en lijnzaadolie

Dit onderwerp bevat 14 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Poekie 4 jaren, 6 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • #4376

  cham
  Bijdrager

  Gebruiken jullie lijnzaad en of sesamolie? Ik zag dat dit op de wapf.org werd aangeraden.

  #90001

  djvlad
  Lid

  ja, ik gebruik Lijnzaadolie en is supergezond! 🙂

  je kan het gebruiken vooral in magere yoghurt 😉

  #90002

  Anoniem

  Waarom nu weer magere yoghurt?

  Je kunt ook rode palm olie gebruiken of tarwekiemolie, in volle rauwe yoghurt. Of in volle rauwe kefir.

  Tarwekiemolie heeft veel vitamine E, lijnzaadolie oxideert veel te snel. En in plaats van lijnzaadolie kun je beter gefermenteerde levertraan pakken met boterolie.

  #90003

  Tanja
  Bijdrager

  Cham, lijnzaadolie niet meer, vanwege de fyto-oestrogenen en omdat het zo snel oxideert, sesamolie af en toe.

  Martinus, waarom gebruik je magere yoghurt?

  #90004

  cham
  Bijdrager

  Ja dat van die fyto-oestogenen dacht ik ook al, maf dat ze het dan toch aanraden op wapf.org

  #90005

  robinAlexander
  Bijdrager

  Lijnzaad sloopt je hormoonhuishouding, ik zou het niet gebruiken.

  #90006

  @ robinAlexander;

  Misschien een domme vraag, maar waarom sloopt dat je hormoonhuishouding? Was zelf altijd in de veronderstelling dat lijnzaad(olie)toch gezond is… niet dus…???

  Gebruik het nu niet meer, maar heb het wel veel gebruikt…

  #90007

  djvlad
  Lid

  Lijnzaadolie niet gezond? Het is juist wél gezond!

  Het wordt juist gebruikt tegen kanker en Hart en vaatziekten en tegen andere kwalen, zoals atherosclerose en auto-immuunziekten: bij artritis, jicht of multiple sclerose kan lijnzaadolie misschien voorkomen dat het afweersysteem gezond weefsel aanvalt.

  lees meer:

  http://www.fonteine.com/lijnzaadolie.html

  #90008

  Anoniem

  De WAPF is van mening dat je allereerst dierlijke, verzadigde vetten moet consumeren. Deze helpen je om de essentiele vetzuren beter op te nemen. Bovendien zorgen verzadigde vetten ervoor dat je behoefte aan essentiele vetzuren zeer klein wordt, je hebt dan nog maar heel weinig nodig. Lijnzaadolie en zonnebloemolie hoef je dan helemaal niet meer te consumeren, in geen enkele verhouding. Er kleven nl. meer nadelen aan lijnzaadolie (oestrogenen) en zonnebloemolie (fytinezuur) dan voordelen.

  Mannen kunnen beter geen lijnzaadolie gebruiken. Dat zegt William Marley van Marshall University. Het supplement verhoogt de kans op prostaatkanker.

  Geen lijnzaadolie voor mannen

  Alfa-linoleenzuur

  William Marley is een voorstander van het gebruik van supplementen. Vroeger adviseerde hij het gebruik van lijnzaadolie, dat een precursor van de omega-3-vetzuren bevat, aan mensen met diabetes en hart- en vaatziekten. Omega-3-vetzuren zijn dan wel goed voor het cholesterol en de insulinehuishouding, maar de aanwijzingen dat alfa-linoleenzuur de groei van prostaatkanker versnelt stapelen zich op. Marley vindt dan ook dat mannen het supplement niet moeten gebruiken.

  Je kunt beter dan sardientjes eten, of gefermenteerde levertraan en boter olie pakken. En vergeet rauw eigeel niet.

  En nogmaals lijnzaadolie oxideert heel snel, eenmaal het flesje open is geweest. En meestal staan die flesjes ook nog in het volle licht in de reformwinkel, ook niet goed.

  #90009

  djvlad
  Lid

  volop tegenstrijdigheden, zie je ook op die site

  Geen lijnzaadolie voor mannen

  Mannen kunnen beter geen lijnzaadolie gebruiken. Dat zegt William Marley van Marshall University. Het supplement verhoogt de kans op prostaatkanker.

  Alfa-linoleenzuur

  William Marley is een voorstander van het gebruik van supplementen. Vroeger adviseerde hij het gebruik van lijnzaadolie, dat een precursor van de omega-3-vetzuren bevat, aan mensen met diabetes en hart- en vaatziekten. Omega-3-vetzuren zijn dan wel goed voor het cholesterol en de insulinehuishouding, maar de aanwijzingen dat alfa-linoleenzuur de groei van prostaatkanker versnelt stapelen zich op. Marley vindt dan ook dat mannen het supplement niet moeten gebruiken.

  Meer info hier

  Zie ook dit onderzoek in Uruguay

  Lignans (oa in lijnzaad) kunnen kans op prostaatkanker verkleinen

  Uit dit onderzoek blijkt juist dat de stof lignans die oa voorkomt in sesamzaad, lijnzaad etc juist de kans op prostaatkanker kan verkleinen.

  A diet rich in lignans could reduce the risk of prostate cancer by 26 per cent, says a new study from Sweden, news that has been welcomed by a leading lignan manufacturer. Over half a million men worldwide are diagnosed with prostate cancer every year, with over 200,000 deaths from the disease. The lowest incidence of the cancer is in Asia and the Far East, in particular India, Japan and China. Previous studies have already linked phytoestrogens, such as lignans from sesame and rye, and isoflavones from soy, to reduced risks of the cancer.

  http://www.nutraingredients-usa.com/news/ng.asp?n=lignans-prostate-cancer

  raar, maar waar! denk toch dat het laatste gelijk heeft!

  Want hoe kan een natuurlijk gezonde product, kanker veroorzaken, vreemd hoor!

  #90010

  ruud
  Bijdrager

  Hoi djvlad, wat je zegt over prostaatkanker en oestrogenen: dat heb ik ook een arts https://www.youtube.com/watch?v=w2L_vPSwu8g horen zeggen irt stikstofoxide: deze arts zegt dat chemo vaak de oestrogenen in mannen wegvagen terwijl oestrogenen (al moeten het er ook niet te veel zijn uiteraard) juist ook zorgen voor stikstofoxide in het lichaam. Oestrogenen zorgen in vrouwen lang voor een redelijk afwezig risico voor hart- en vaatlijden vanwege de oestrogenen. Als vrouwen ouder worden wordt het oestrogenenpijl minder en hebben ze meer kans op hart- en vaatlijden omdat ze daarmee ook minder stikstofoxide aanmaken.

  #90011

  djvlad
  Lid

  chemo in het lichaam maakt alles kapot, ook je gezonde cellen!

  #90012

  Webmaster
  Bijdrager

  Marinus,

  De combinatie van kwark met lijnzaadolie is afkomstig van Joanna Budwig. Jij hanteert de variant met yoghurt en dan ook nog de magere variant daarvan. Joanna Budwig genas kanker op basis van de combi van verzadigd vet (kwark) en omega-3 vet (lijnzaadolie). Weston Price kwam decennia daarvoor al met eenzelfde combinatie, maar dan op basis van dierlijke producten, nl. levertraan (omega-3) met boterolie (verzadigd). Uit het onderzoek van Price blijkt dat dierlijke producten superieur zijn aan plantaardige. Planten bevatten altijd een of andere antinutrient (gifstof). Bij lijnzaadolie zijn dat oestrogenen.

  Budwig had in haar tijd succes met haar protocol, omdat de mensen toen nog niet half zo oestrogeendominant waren als nu. Vandaag de dag moeten we extreem voorzichtig zijn met oestrogenen uit allerlei bronnen, dus ook voedsel (fyto-oestrogenen). De twee voornaamste kankersoorten zijn borstkanker bij vrouwen en prostaatkanker bij mannen. Beide zijn hormonaal, dus het laatste wat je wil is een groeihormoon als oestrogeen introduceren via voedsel. Af en toe wat lijnzaad is geen probleem, net zo goed als zo nu en dan wat zoete aardappelen of alfalfa dat niet zijn, maar dagelijks in de vorm van een ‘anti-kankerprotocol’ is echt pure oestrigeenstapeling! In Uruguay en in andere Zuid-Amerikaanse landen eet men veel beter (grasgevoerd vlees!) dan in westerse landen en dus zal lijnzaad daar een positief resultaat kunnen bewerkstelligen. Deze resultaten zijn echter niet 1 op 1 overdraagbaar op ons westerlingen, met een verregaande staat van hormonale verstoringen!

  Ik merk dat je nogal dogmatisch bent ingesteld. Je hebt het een en ander voor jezelf uitgevogeld en verdedigt jouw standpunten nu heel fanatiek. Zo zul je niet snel je kennis uitdiepen en uitbreiden en blijf je uitsluitend hangen in je eigen geloofsovertuigingen.

  Mike

  #90013

  linda
  Lid

  Mijn zus heeft net ontdekt dat ze borstkanker heeft. We zijn allen enorm geschrokken, omdat ze enorm gezond leefde. Ze bewoog heel veel, nam nooit medicijnen in, at heel gezond en spijtig genoeg heeft het haar toch getroffen. Ze heeft aangeraden gekregen om dagelijks zonnebloemolie in haar mond gedurende 10 minuten te houden en deze dan uit te spuwen. Veel bacteriën zouden dan vrijkomen? Kan iemand me tips geven wat zou helpen uit enige ervaring (bij kankeroverlevenden).. ALvast bedankt!!!!

  #90014

  Poekie
  Moderator

  Linda,

  Ik heb net wat voedingsadviezen gezet in een ander topic: https://www.fatsforum.nl/topic/chemotherapie-valt-wetenschappelijk-door-de-mand/page/2#post-56548

  Lia

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.