Schildklier

Dit onderwerp bevat 461 reacties, heeft 51 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Mtje 1 jaar, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 462)
 • Auteur
  Berichten
 • #3203

  Hallo allemaal,

  Na mijn bevalling kreeg ik het advies bloed te laten prikken om voor de zekerheid te testen of mijn schildklier wel goed werkt. Ik denk zelf van wel, maar ga dit toch binnenkort laten prikken, heb het formulier in huis en laat tevens nog iets anders prikken.

  Als ik de uitslag heb, weet iemand hier dan wat de waarden inhouden? Aangezien ik gelezen heb over dat wat als “normaal” wordt gezien, vaak niet normaal blijkt te zijn, en zelf ben ik er echt niet in thuis.

  Alvast bedankt!

  #75323

  Webmaster
  Bijdrager

  De site http://www.hypomaarniethappy.nl kan je hier meer over vertellen, een absolute aanrader!

  Mike

  #75324

  Bedankt! Ben erg benieuwd naar de “echte” uitslag.

  #75325

  Anoniem

  Ze zijn niet erg pro-jodium daar.

  #75326

  Gebruik jij zelf jodium Jenneke?

  #75327

  Anoniem

  Ja. Mijn schildklierwaardes waren niet abnormaal (ik weet al niet meer wat ze waren), maar bij mijn supplementen zit jodium en op het ogenblik slik ik nog wat extra (op aanraden van een natuurgeneeskundig therapeut). In de loop van de tijd is mijn ochtendtemperatuur gestegen.

  #75328

  Goed nieuws voor je. Ik ga ook mijn ochtendtemp. eens meten. Heb nog best een lage bloeddruk. Volgens de test van Wilson heb ik lichte bijnieruitputting. Als ik de schildklierwaarde weet kan ik uiteindelijk ook wel met de jodium beginnen, al las ik dat je je beter eerst op de bijnieren kan richten. Heb jij dit ook gedaan?

  #75329

  Anoniem

  Beginnen met je bijnieren lijkt me en goed plan.

  Ik gebruik supplementen op basis van een haaranalyse, en daar zit bijnierextract bij, jodium, ossengal en allerlei vitamines en mineralen (te veel om op te noemen) – meer dan de gemiddelde WAPF-er gebruikt. Ik hoop op termijn ‘gewoon’ WAPF zonder al te veel supplementen te kunnen gaan doen, maar dit was nu ff nodig.

  Overigens, als je overweegt een wat hogere dosis extra jodium te gaan gebruiken, moet je ook je mineralenvoorziening in de gaten houden, ik zou dat zelf niet doen zonder begeleiding.

  #75330

  Ja, op de site die Mike aangeeft, raden ze jodium verschillende keren af…

  #75331

  Bedankt voor het advies Jenneke. Mocht er idd een hogere dosering nodig zijn kan ik begeleiding aanvragen. Bevalt de natuurgeneeskundig therapeut? Volgens mij moet je het daar ook net mee treffen.

  #75332

  Ik was van plan om extra jodium te gaan slikken, maar na het lezen op de site hypomaarniethappy durf ik niet meer.

  Ik hoop dat het regelmatig eten van vis, zeekraal etc ook al kan helpen. Ga ik me eerst maar op de bijnieren richten.

  #75333

  Ik ga me daar ook eens verder in verdiepen Klavertje. Waar vindt jij zeekraal? Ik heb het alleen bij de AH gezien, zag er niet zo smakelijk uit. Visboer had het helaas niet.

  #75334

  Anoniem

  Wanneer je naar hun forum gaat en dan zoekt op jodium dan zie je dat het iets lastiger ligt, maar ze zien in de meeste gevallen geen voordeel in jodium en bij hypers raden ze het sterk af.

  http://www.hypomaarniethappy.nl/phpbb3/viewtopic.php?f=7&t=2146&p=14896&hilit=jodium#p14896

  Van ruim 10 jaar geleden kan ik me herinneren dat ze een maximum noemde, maar dat kan ik nu niet meer terug vinden. Het idee hierachter was dat een teveel aan jodium deels de oorzaak was van (bepaalde?) schildklierproblemen.

  Wel herinner ik me nog dat je met een multi al richting hun maximum ging en daar dus snel overheen gaat met jozo-zout en standaard brood :evil:.

  In het engels meer info:

  http://thyroid.about.com/

  http://thyroid.about.com/sitesearch.htm?q=iodine&SUName=thyroid

  Daar kan je ook lezen (hier) dat zeewier etende Japanners tot 20mg (20.000 µg) per dag binnen krijgen, heel veel dus.

  Verschil in jodium bronnen:

  van http://www.keltischzeezout.com/vraag_en_antwoord.aspx

  Ik heb begrepen dat er in zeezout geen jodium zit en dat we dit belangrijke spoorelement uitsluitend in onze voeding door middel van gejodeerd zout kunnen verkrijgen. Bevat Keltisch zeezout nu wel of niet jodium?

  Alles wat uit de zee komt, van vis en schaaldieren tot zeewier tot zout, bevat jodium. Keltisch zeezout bevat dus wel degelijk jodium, dat inderdaad een belangrijk spoorelement is en de schildklierfunctie en het immuunsysteem ondersteunt. Belangrijker nog, Keltisch zeezout bevat jodium in kleine hoeveelheden, het is immers niet voor niets een spoorelement.

  Gejodeerd tafelzout is een heel ander verhaal. Door jodium opnieuw toe te voegen aan het zout geeft men in feite toe dat het misschien niet zo’n goed idee was om de jodium er in eerste instantie uit te halen. Er wordt echter gebruik gemaakt van een synthetische vorm van jodium die in te grote hoeveelheden wordt toegevoegd. Het lichaam geeft altijd de voorkeur aan natuurlijke, lichaamseigen stoffen en niet grove, door mensen gemaakte imitaties.

  #75335

  @san, hier in België vind je het gewoon in de supermarkt, bij de visafdeling.

  #75336

  Gadsie
  Bijdrager

  Op de link van mike lees ik:

  Quote:
  Het gebruik van extra jodium kan de schildklierfunctie ernstig ontregelen.

  Jodium kan zelfs een beginnende (onopgemerkte) schildklierontsteking verergeren tot de ziekte van Hashimoto. Ook mensen met een overactieve schildklier moeten extra jodium mijden. Alleen als er geen ‘restfunctie’ van de schildklier meer is dan kan jodiumgebruik geen kwaad, alleen is het dan tevens nutteloos.

  ??

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 462)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.