schildklier medicatie

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid schildklier medicatie

Dit onderwerp bevat 88 reacties, heeft 29 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 4 jaren, 5 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 89)
 • Auteur
  Berichten
 • #1289

  Joopie
  Bijdrager

  Hoi,

  Ik lees dat veel mensen schildklier medicatie gebruiken (natuurlijk of onnatuurlijk).

  Is er ook al iemand van hun medicatie af door het WAPF dieet?

  Gr. joopie

  #49232

  ongelovigethomaz
  Bijdrager

  Hoi Joopie,

  Op dit forum weet ik niemand die chemische schildkliermedicatie slikt(te). Natuurlijke medicatie kan al breed zijn, zo zou je lugol’s jodium eronder kunnen rekenen, kijk in dit onderwerp voor meer info.

  Toen ik begon met deze levensstijl ben ik veel blogs gaan lezen van Amerikanen die al lang deze levensstijl volgen. Als je meer ‘bewijzen’ wilt, zou ik als ik jou was de blogs lezen. Het zijn er ontzettend veel. Hier een blog van iemand die van de schildklier medicatie af is: http://healthyfamilychronicles.blogspot.nl/. Haar uitgebreide verhaal staat hier.

  Het grootste bewijs is hoe je jezelf voelt als je anders gaat eten, probeer het zelf uit. Ik ben er ongelofelijk van opgeknapt en het gaat nog steeds voorruit.

  Louise

  P.S. Ik heb geen schildklier probleem

  #49233

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  joopie, geen idee wat je precies verwacht, even gezond eten/even schieldkliermedicatie en hup, genezen van welke aandoening dan ook?

  Ik ga ervan uit dat het werkelijk jaren kan duren voor de ernstige problemen aangepakt kunen worden door het lichaam.

  Ik heb MS, wat mij betreft niet meer dan een naam voor een hele verzameling symptomen. En dan bedoel ik heel erg veel symptomen.

  Ik ben nu al jaren bezig met voeding, sinds 1.5 jaar wp, ik ben al best veel symptomen kwijt, misschien wel de helft ( 20 van de 40 of zo).

  Er blijven er echter nog genoeg over, en 1 voor 1 ben ik er mee bezig.

  Het is wel zo dat je snel de klachten vergeet die je niet meer hebt, en dat de klachten die over blijven zeer prominent aanwezig zijn, waardoor het kan lijken dat er niets verbeterd.

  #49234

  Webmaster
  Bijdrager

  Joopie,

  Bedenk ook dat we een beginnende ‘community’ zijn in Nederland. In Amerika lopen ze lichtjaren op ons voor wat dat betreft. Ik ben denk ik nog het langst bezig met WAPF van iedereen hier en heb gigantische gezondheidssuccessen geboekt, maar weet tevens dat ik er nog lang niet ben. Als je bedenkt dat je lichaam er wel 2 jaar over kan doen om 1 maaltijd die bewerkte, plantaardige olien/vetten bevat weg te werken, dan snap je hopelijk wel dat bepaalde dingen niet van vandaag of morgen overgaan.

  Mike

  #49235

  Joopie
  Bijdrager

  Oké top! Bedankt voor de reacties. Ik verwacht inderdaad geen wonderpil of een wonder middel. Ik ben tegenwoordig alleen huiverig met allerlei zaken.

  Zodra ik mijn lichaam meer vet accepteert zal ik hopelijk de voordelen ervan zelf kunnen ondervinden.

  #49236

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Dat hopen wij ook natuurlijk, maar geef jezelf de tijd. Ik zie nogal eens dat mensen afhaken omdat het niet meteen resultaat oplevert. Of niet genoeg. De verwachtingen liggen nogal hoog.

  Mensen gaan over het algemeen het liefst naar de dokter, willen een pil die dan alles even oplost.

  het maakt overigens niet uit of ze regulier gaan of alternatiefd, ook daar worden nogal eens wonderen beloofd.

  Je ziet het ook in reclames over afvallen, verander niets aan je voeding, neem pil a of poedertje b en je valt moeiteloos af. Jaja…

  #49237

  E123
  Bijdrager
  Quote:
  Als je bedenkt dat je lichaam er wel 2 jaar over kan doen om 1 maaltijd die bewerkte, plantaardige olien/vetten bevat weg te werken, dan snap je hopelijk wel dat bepaalde dingen niet van vandaag of morgen overgaan.

  Echt waar? Dat betekent dus dat je nooit meer helemaal schoon kunt worden van binnen. Iedereen heeft wel meer dan 100 maaltijden met plastic vetten gegeten, waarschijnlijk de meeste al meer dan 1000. Dan zou je 2000 jaar moeten ontgiften om alleen de plastic vetten uit je lichaam te krijgen. Daar geloof ik helemaal niks van.

  Volgens mij moet het veel en veel en veel sneller kunnen..

  #49238

  Webmaster
  Bijdrager

  Dit was gebaseerd op je voeding niet veranderen. Dan loop je dus inderdaad blijvend achter de feiten aan. Met een vebeterd voedingspatroon gaat het echter sneller. De goede stoffen duwen de slechte eruit!

  Mike

  #49239

  ikke
  Bijdrager

  Joopie, ik heb een tijdje natuurlijk schildklierhormoon geslikt. Ben ermee gestopt, omdat ik er niet prettig op reageerde. Vermoedelijk vanwege….. Problemen met mijn lever!

  Ik weet niet of jij schildkliermedicatie slikt of gewoon wil weten of het werkt?

  Wat ik wel weet, is dat in je lever schildklierhormoon omgezet moet worden in actief hormoon. Een problematische lever remt dat, zoals je waarschijnlijk zult begrijpen.

  Met jouw problemen met je lever klinkt schildkliermedicatie niet als een geweldige combinatie.

  #49240

  Joopie
  Bijdrager

  Ik heb thyrax gebruikt.ik ben ermee gestopt toen bloedonderzoek uitwees dat (t4 en TSH) weer normaal waren.

  #49241

  simone
  Bijdrager

  Mijn vrouw wordt duizelig als ze te snel opstaat en ziet ze even donker en vaker hoofdpijnen en nu is ze bloed gaan prikken bij de huisarts omdat de arts in haar ogen keek en zij oooh je hebt veels te weinig ijzer.Oeh daar gaan we weer dacht ik.

  Nu heb ik haar al eerder uitgelegd dat als het echt zo zou zijn ze beter haar ijzertekorten uit de voeding kan aanvullen omdat ze er in de ideale verhoudingen met andere synergetische stoffen in zitten en heb haar ook verteld dat de pillen van de huisarts later voor problemen kunnen zorgen en dat je dan ijzerstapeling in de lever krijgt en je nog verder van huis bent en tevens aangevuld dat ik duidelijk niet in een isolatie van een bepaalde stof geloof en deze dan in hoge geconcentreerde vorm toedienen.Tevens is het dan ook nog synthetisch en met heel veel additieven erbij.

  Helaas slikt ze die toch en moet ze die twee maanden slikken terwijl ze borstvoeding geeft en ik weet gewoon zeker dat bij de volgende bloedtest haar ijzer goed zal zijn maar haar klachten nog hetzelfde of nog erger.Heb ik haar ook gezegd. Voor de rest eet zij echt super gezond maar ze raakt snel in paniek bij deze dingen net als bij de tandarts. Deze zei bij een controle oh mooi gebit maar een klein beetje beter poetsen en wat denkt zij hmm de natuurlijke tandpasta tijdelijk aanvullen met gewone tandpasta.Grrrrrr. Nu gebruikt ze het gelukkig niet meer maar zo snel mogelijk van de ijzertabletten af.Gruwelijk.

  #49242

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  levertraan, lever. Zo veel mogelijk.

  #49243

  Webmaster
  Bijdrager

  Haluk,

  Jouw vrouw heeft bijnieruitputting. Hoe staat het met haar bloeddruk? is deze soms ook laag? Snel in paniek raken hoort ook bij zwakke bijnieren. Jouw adviezen vind ik super en ze doet er verstandig aan beter naar jou te luisteren dan naar de witte jassen!

  Mike

  #49244

  Anoniem

  Kun je ook ijzerstapeling krijgen van veel lever eten? Of verwerkt je lever dan wel al dit ijzer? Ik eet n.l. iedere dag lever en neem daarnaast ook een theelepeltje gefermenteerde levertraan. (met kaneelsmaak)

  En is één druppeltje jodium per dag afdoende om de schildklier te stimuleren?

  #49245

  Webmaster
  Bijdrager

  Synthetische ijzer veroorzaakt ijzerstapeling in de lever, waardoor de lever uiteindelijk vergiftigd wordt. Organische ijzer doet dit niet, dus geen zorgen.

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 89)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.