Schema

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Alexandra 4 jaren, 7 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #3983

  JVG
  Bijdrager

  Ik heb de laatste maand zowat heel het forum doorlezen. Wat een schat aan info. Ik heb een korte samenvatting gemaakt en wil even checken of ik geen basis vergeten ben.

  Starterspakket : Keltisch zeezout, H2O2, gefermenteerde levertraan met boterolie, rauwe melk, natuurlijke cortisol en bijnierhormonen in een dierlijke, lichaameigen variant (Adrenal), kokosolie (beste verzadigde vet), Ludol’s jodium ( 2 druppels per week)en Vit. C.

  Alle groei begint bij de bodem. In ons lichaam zijn dit de lever en de darmen. De lever is ons centrale ontgiftingsorgaan en onze darmen ons centrale ontlastingsorgaan. Beiden onderhouden ze het immuunsysteem.

  Daarom : dagelijks een thee van mariadistel, alsmede paardebloemwortel en cat’s claw voor de lever.

  Verder : rauwe melk, zelfgemaakte kefir of yoghurt is erg goed voor je darmflora.

  En : zorg voor optimaal maagzuur zodat je spijsvertering en darmflora verbetert door : appelazijn/citroensap opgelost in water / kefir / keltisch zeezout – sole, selderij.

  Reiniging :

  1. Volgorde : darmreiniging. nierreiniging, leverreiniging

  2. Darmen : Chlorella poeder (max, 10gr/dag), rauwe melk en kefir, sole, magnesiumcitraat (´s morgens en ´s avonds), water en koriander, vitamine C.

  3. Nieren : thee van Oreganum marjorana, Uncaria tomentosa, Foeniculum vulgare, Cichorium intybus, Arctostaphylos uva ursi, Hydrangea arborescens, Althaea officinalis, Solidago virgaurea.

  4. De milde lever- en galblaasreiniging : Mix drie limoenen/citroenen met 2 eidooiers en 1 eetlepel olijfolie. Roer het met een houten lepel door elkaar. Drink dit in de ochtend voordat je iets eet of drinkt of ‘s avonds tenminste drie uur na een maaltijd. Een bijzonder goede stimulans voor je lever en galblaas. Daarna doe je in een 1/2 liter (per persoon) twee theelepels Keltisch zeezout. Roer dit goed door totdat het helemaal is opgelost. Ga dan 20 minuten op je rechterzijde liggen. De opening van je maag zit aan die kant, zo gaat het zoute water sneller uit je maag vandaan je spijsverteringsysteem in. Na 20 minuutjes ga je gewoon verder met je dag. Binnen afzienbare tijd zit je op de wc en worden je darmen geleegd. Methode 2 : ‘s Ochtends nog voor het ontbijt een eetlepel bitterzout oplossen in een halve liter water en deze opdrinken. Als je het mengsel te bitter vindt kun je het aanzoeten met honing,Je kunt eventueel later op de dag nog een eetlepel bitterzout in een halve liter water drinken, bijvoorbeeld in de middag. Zodra je honger krijgt, maak je een smoothie van: 1 grote zure appel (bijv. Braeburn, Granny Smith of Goudreinet) met schil, klokkenhuis en pitten en al, 1 grote sinaasappel of grapefruit, rondom geschild als een aardappel zodat het wit, de pitten en het vruchtvlees bewaard blijft, 1 grote citroen, rondom geschild als een aardappel zodat het wit, de pitten en het vruchtvlees bewaard blijft. Een klein beetje kurkumapoeder (koenjit), een heel klein beetje cayennepeperpoeder, een heel klein beetje gemberpoeder, een klein beetje paprikapoeder, flink wat kaneelpoeder, een theelepeltje Sole , een theelepel honing (twee theelepels als je het te zuur vindt), een flinke scheut olijfolie en water, tot zeker tweederde van de inhoud (iets meer als je de smoothie iets dunner wil), Het beste is om de eerste dag de hele dag uitsluitend te leven op deze smoothie. ´s Avonds vervolgens een glas half gevuld met olijfolie en half gevuld met citroensap. Daarna meteen gaan slapen.

  Bijnieren en schildklieren

  Je lichaamstemperatuur is de graadmeter van je gezondheid, simpelweg een thermometer onder de oksel ´s morgens na het wakker worden, Temp tss 36,5 – 36,8,

  Het hormonale helingsprotocol

  Supplementen voor de lever :

  R-alfa liponzuur, 100 mg 3 x per dag

  Selenium, 200 mcg 2 x per dag

  Mariadistel, 125 mg 3 x per dag

  Voor de schildklier :

  Verzadigd vet, afkomstig van biologisch gehouden dieren die gras, klaver en kruiden eten i.v.m. hoge concentraties vetoplosbare vitamines, maar ook plantaardig verzadigd vet in de vorm van biologische kokosolie en rode palmolie.

  Jodiumrijk voedsel, voeding uit de zee (vis, schaaldieren, zeegroente, Keltisch zeezout)

  Levertraan (Blue Ice fermented cod liver oil met kaneelsmaak).

  Voor de bijnieren :

  Adrenanorm, dierlijk bijnier- en miltconcentraat

  Multi Pro Gluco, dierlijk bijnier- en alvleesklierconcentraat met maagzuur (betaïne HCL)

  2 x daags een theelepel Sole op basis van Keltisch zeezout (mineralen) in een glas water, ‘s ochtends na het wakker worden en ‘s avonds voor het naar bed gaan.

  Zoethoutthee

  Citroensap, 1-2el in een glas water 1/2h voor de maaltijd voor eenbetere spijsvertering (extra maagzuur),

  Maak zelf bouillons.

  #84853

  JVG
  Bijdrager

  Eten :

  DAGSCHEMA

  Telkens : 1. Verzadigde vetten

  2. Eiwitten

  3. Koolhydraten (max,100gr droog/dag)

  ´s Morgens (8-10h)

  Glas water met sole en H2O2

  Gebakken eieren met kaas en/ of spek en 2sneetjes brood, yoghurtsmoothies of rauwe melk met een eigeel en kaneel.

  Theelepeltje levertraan

  Tussendoor (12h)

  ´s Middags (14-15h)

  Wokgroenten

  Basmatirijst/patat/zoete patat

  Vlees of vis (1x/week lever)

  Tussendoor (17h)

  ´s Avonds (19-20h)

  Soep (beestenbottenbouillion)

  Glas kefir

  Plak leverworst/kaas

  Tussendoor (22h)

  Drank

  water (35cl/10kg) met sole

  kruidenthee

  groene thee

  gemberthee

  #84854

  JVG
  Bijdrager

  Aangezien er hier geen koeien te vinden zijn, slechts geiten en schapen, gebruik ik geitenmelk. Ik vermoed echter wel dat deze zijn ingeent tegen de Q-koorts. In principe mogen ze hier zelfs de melk niet rechtstreeks aan de consument verkopen. Schapen worden hier al helemaal niet gemolken. Schapen- en geitenvlees is er dus en aangezien ze er hier nog mee gaan wandelen zullen ze wel voldoende gras ed binnenkrijgen. In de zomer zal dit minder zijn en worden ze bijgevoerd met ‘pienso’. Moet er nog even achterkomen wat er in zit.

  Daarnaast kan ik ook gemakkelijk aan everzwijn komen.

  Kip, eieren en vis ook.

  Varken en koe is iets anders.

  100% is het allemaal wel niet, maar voorlopig het beste waar ik aan kan komen.

  #84855

  Alexandra
  Bijdrager

  Of je doet 1 keer in de maand ofzo een grote leverreiniging. Dit even ter aanvulling.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.