schaaldierenallergie

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid schaaldierenallergie

Dit onderwerp bevat 14 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Cholesteroliscool 2 jaren, 1 maand geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • #156840

  margos
  Bijdrager

  Ik heb een levensbedreigende allergie voor schaaldieren. De levertraan die door deze site aanbevolen wordt (Blue Ice) kan sporen van schaaldieren bevatten. Dat risico kan ik niet nemen. Is er nog een goed alternatief?

  #156852

  Hamster
  Bijdrager
  #156859

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Waar haal je vandaan dat Blue Ice sporen van schaaldieren kan bevatten? Dave Wetzel krijgt bevroren levers binnen en fermenteert deze zelf. Hoe zouden deze levers in contact moeten zijn gekomen met schaaldieren?

  Mike

  #156885

  Jhanne
  Bijdrager

  dat staat op het etiket

  #156888

  Jhanne
  Bijdrager

  over nagedacht,
  ik vermoed dat het verschil zit in lijnvisserij of sleepnetten. Met lijnvisserij weet je zeker dat je alleen vis in je bun gooit. Maar met sleepvisserij komt er natuurlijk vanalles anders mee zodat kruisbesmetting niet helemaal is uitgesloten. Voor mensen zoals Margot is dat een onaanvaardbaar risico en daarom staat dat dan ook netjes op het etiket.

  van rosita weet ik dat ze lijnvisserij doen, dat staat op hun website, van dropi weet ik het niet. ik zou beide merken even een mailtje sturen met je vraag en dan kijken wat je terugkrijgt. Je kunt het ook via ergomax vragen, dat zijn mensen die best wat voor je uit willen zoeken.

  rosita is duurder dan dropi, ik heb beide merken geprobeerd. De rosita vond ik zachter van smaak, dropi was iets vissiger. Maar dat kan net zo goed aan de batch hebben gelegen.
  Inmiddels ben ik over op sonnes

  http://eu.iherb.com/Sonne-s-No-5-Old-Fashioned-Cod-Liver-Oil-16-fl-oz-473-ml/10231

  en hier is een pagina over levertraan en de merken die door de WAPF worden aangeraden

  http://www.westonaprice.org/health-topics/cod-liver-oil-basics-and-recommendations/

  succes!

  #156890

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Die ‘old-fashioned’ CLO is gewoon commerciele Noorse visolie. Nu begrijp ik waarom je Kaayla Daniel beschouwde als een ‘moedige klokkenluider’ met haar ongefundeerde beschuldigingen van vermeende ‘ranzigheid’ van Blue Ice Fermented CLO – je hebt totaal geen kennis van zaken!

  Mike

  #156901

  Weer wat geleerd en dan met name over lever.
  Aangezien er hier best vaak runderlever op de kaart staat is het toch oppassen met vitamine D3 in verhouding tot A.

  Additionally, the vitamin D found in cod liver oil and butterfat from pasture-raised animals protects against vitamin A toxicity, and allows one to consume a much higher amount of vitamin A before it becomes toxic.(1-3) Liver from land mammals is high in vitamin A but low in vitamin D, and should therefore be consumed with other vitamin D-rich foods such as lard or bacon from pasture-raised pigs, egg yolks, and oily fish, or during months in which UV-B light is sufficient to provide one with adequate vitamin D. – See more at: http://www.westonaprice.org/health-topics/cod-liver-oil-basics-and-recommendations/#sthash.oAOVIF4v.dpuf

  #156904

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik ben niet zo bang voor de vermeende giftigheid van vit. A als ik in het boek van Price lees hoe enthousiast hij is over deze koning van de vetoplosbare vitamines en welke hoeveelheden sommige natuurvolkeren (zoals bijv. de eskimo’s met hun zeehondenolie) binnen kregen.

  Angst voor overdosering van en vergiftiging door vit. A is afkomstig van Merck (jawel, de farmaceut), die verhalen in omloop hebben gebracht van overdosering door consumptie van ijsberenlevers. Dat is dan ook een roofdier en geen prooidier, dus 1 stap hoger in de voedselketen met meer concentratie van voedingsstoffen afkomstig uit prooidieren tot gevolg, waaronder ook vit. A.

  De leverolie die in deze tekst wordt beschreven is afkomstig uit prooidieren, die bovendien vele malen kleiner zijn dan ijsberen. Niets om je zorgen over te maken dus.

  Mike

  #156909

  Jhanne
  Bijdrager

  Die ‘old-fashioned’ CLO is gewoon commerciele Noorse visolie. Nu begrijp ik waarom je Kaayla Daniel beschouwde als een ‘moedige klokkenluider’ met haar ongefundeerde beschuldigingen van vermeende ‘ranzigheid’ van Blue Ice Fermented CLO – je hebt totaal geen kennis van zaken!

  Verschil van inzicht, ik geef de voorkeur aan de productiemethoden van dropi en rosita die leiden tot de lichtgekleurde levertraan. Jij geeft de voorkeur aan het gefermenteerde product, ieder maakt daarin zijn eigen keuze.

  Sonne overigens, wordt op de WAPFsite aanbevolen in de categorie goed. Commercieel is niet perse een vies woord. Iedereen die een eigen bedrijf runt is per definitie commercieel bezig.

  #156910

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Maar dan niet meer beginnen over de ‘ranzigheid’ van Blue Ice levertraan, wetende dat hittebehandelingen van commercieel geproduceerde Noorse levertraan juist de onverzadigde vetzuren ranzig maakt.

  Mike

  #156916

  Ik ben niet zo bang voor de vermeende giftigheid van vit. A

  Ik ook niet, het is een prima testo booster en volkomen natuurlijk.
  Het ging mij hierom in het artikel:

  Liver from land mammals is high in vitamin A but low in vitamin D, and should therefore be consumed with other vitamin D-rich foods

  Dat is zoiets als vit. D3 suppleren zonder vit. A in de juiste verhouding erbij.

  The putative toxic dose of 100,000 IU per day would be contained in 3 tablespoons of high vitamin cod liver oil, 6 tablespoons of regular cod liver oil, two-and-one-half 100-gram servings of duck liver, 150 grams of beef liver, seven pounds of butter or 309 egg yolks. – See more at: http://www.westonaprice.org/health-topics/vitamin-a-the-forgotten-bodybuilding-nutrient/#sthash.sTgJr0o2.dpuf

  Met ruim 2 ons vrijwel rauwe runderlever en nog wat hapjes kom ik morgen wel aan die vermeende giftige dosis van 100.000 IU. Tot dusver heb ik er nog niets van gemerkt.

  #156917

  margos
  Bijdrager

  Bedankt allemaal voor jullie reacties! Ik ben nu al een beetje wijzer geworden. Ik geloof dat ik de Rosita maar eens probeer.

  #156922

  Er bestaat ook nog iets als krill olie, die eten zeker geen schaaldieren.
  http://www.alsearsmd.com/2013/11/most-powerful-food-on-earth/

  #156988

  margos
  Bijdrager

  Krill ZIJN schaaldieren! Krill olie is dus zeker niet veilig voor mij!

  #157011

  Dat had ik niet van die kleine donderstenen verwacht.
  Hun voeding is zo te zien vegetarisch onderwater.
  http://animals.mom.me/krill-eat-1744.html
  Astaxanthin misschien dan?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.