Root Canal Cover-Up

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Root Canal Cover-Up

Dit onderwerp bevat 24 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 7 jaren, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 25)
 • Auteur
  Berichten
 • #462

  Webmaster
  Bijdrager

  Op aanraden van Fred Neelissen van de Nederlandse Vereniging voor Biologische Tandartsen (NVBT) heb ik het boek Root Canal Cover-Up aangeschaft van George Meinig uit 1993 (wordt helaas niet meer gedrukt, ik heb een tweedehands exemplaar). Meinig was ooit zelf mede-oprichter van de Amerikaanse Association of Root Canal Specialists. Totdat hij stuitte op twee boeken die Weston Price schreef ruim 15 jaar voor Nutrition and Physical Degeneration, waarin hij zijn onderzoek naar wortelkanaalbehandelingen beschrijft.

  Uit het onderzoek van Price blijkt dat microben (afbraakorganismes) door wortelkanaalbehandelingen gevangen komen te zitten in de tandbuisjes (in ANAEROBE omstandigheden!). Deze tandbuisjes voeden de tand of kies van binnenuit en staan dus in verbinding met de bloedstroom. Vandaaruit kunnen de bacterien migreren via de bloedstroom naar je organen en deze aantasten. Het orgaan dat hierdoor het meest te lijden heeft is het hart!

  Fred Neelissen heeft niets teveel gezegd, het is een fascinerend boek. Hoofdstuk 11 bevestigt wat ik ook zeg over de rol van calcium en fosfor. In tegenstelling tot wat gedacht wordt zijn lokale gebitsinfecties (of infecties op andere plaatsen) of botafbraak niet alleen het gevolg van verzuring maar ook van een te alkalische staat. Denk ook aan wat ik hier voortdurend beweer:

  Opbouw = negatieve elektrische lading = vrouwelijke energie (yin) = zuurvormend

  Afbraak = positieve elektrische lading = mannelijke energie (yang) = basisch

  De bouwstoffen in voeding zijn dus zuurvormend, vrouwelijk (yin) en negatief geladen. De reinigende en zuiverende voedingsstoffen zijn dus basisch, mannelijk (yang) en positief geladen. Beide zijn even belangrijk, mits ze in balans met elkaar staan, waardoor er voortdurende vernieuwing plaatsvindt door opbouw en afbraak.

  Een teveel aan calcium (basisch, mannelijk, afbrekend) veroorzaakt dan ook botafbraak. Meinig schrijft dat dit veroorzaakt wordt door een tekort aan fosfor, waardoor er een overschot aan vrije calcium in het bloed ontstaat, omdat dit niet door de fosfor geneutraliseerd wordt. Deze calcium is onttrokken aan de skeletstructuur en zorgt dus voor botontkalking. Het teveel aan calcium en te weinig aan fosfor ontstaat door consumptie van suiker en caffeine. Het lichaam wil deze ongewenste substanties wegzuiveren en zal dus een basische, afbrekende reactie veroorzaken (vandaar ook dat je meer calcium ziet bij infecties). Het calciumoverschot wordt vervolgens via de nieren afgevoerd via de urine, maar als ook dit mechanisme niet goed werkt vindt er kalkafzetting in weefsel plaats.

  Meinig beschrijft ook een omgekeerd mechanisme als reactie op de consumptie van frisdrank. Nu gaat de fosfor omhoog en de calcium omlaag, een proces van verzuring. Om dit tegen te gaan wordt eveneens calcium onttrokken aan de botstructuur om te compenseren voor het teveel aan fosfor. Hoe je het ook wendt of keert, de botstructuur (en dus ook die van de nagels, haren en het gebit) heeft hieronder te lijden omdat het lichaam van zichzelf leent. De conclusies van Price en een van zijn navolgers, Melvin Page, dat dit te maken heeft met een verstoorde biochemie en dus ook een verstoord calcium-fosformechanisme is daarmee volkomen terecht. Het gaat noch om verzuring, noch om alkalisering, het gaat om balans tussen zuren en basen, waarbij zuren even belangrijk zijn als basen en andersom. Of anders gezegd: vrouwelijk (yin) is even belangrijk als mannelijk (yang), positief is even belangrijk als negatief en opbouw is even belangrijk als afbraak.

  Het latere onderzoek van Price naar de voedingspatronen van natuurvolkeren liet echter wel zien dat ze fosfor in hogere concentraties aten dan calcium, dus een overwegend zuurvormend voedingspatroon. Price berekende dat we 2 gram fosfor nodig hebben per dag en 1,5 gram calcium. De balans ligt dus in het voordeel van de opbouw, het vrouwelijke (yin), de negatieve lading, zuren. Logisch, want ‘natuur’ betekent: geboorte. Er moet iets minder afbraak zijn dan opbouw, de balans is niet 50-50, maar eerder 70-30 in het voordeel van zuren/yin/negatief/opbouw.

  Mike

  #25699

  ruud
  Bijdrager

  Interessant!

  Waar zit o.a. veel fosfor in Mike?

  Je hebt het er al eens vaker over gehad, maar ik ben het kwijt.

  #25700

  Webmaster
  Bijdrager

  Alle dierlijke voeding. Plantaardige bronnen zijn alles wat nog tot leven moet komen (ontkiemen): granen, noten, zaden, pitten, bonen, peulvruchten. Price beschouwde linzen als de ultieme plantaardige bron van fosfor.

  Mike

  #25701

  Rapunzel
  Bijdrager

  Heel erg interessant en….. men beweert meestal precies het tegenovergestelde: 70 procent basisch en 30% zuur eten!

  #25702

  Webmaster
  Bijdrager

  Dat komt omdat 70-30 in het voordeel van basisch extreem reinigend en zuiverend is. Als kortstondig kuurtje kan dit zeer heilzaam zijn, maar op de lange termijn kom je dan essentiele bouwstoffen tekort.

  Mike

  #25703

  Rapunzel
  Bijdrager

  Dat gaat dan zo. Ze zeggen dat de aarde voor 70% uit water bestaat, ons lichaam bestaat ook voor 70% uit water dus ons voedsel moet ook voor 70% uit water(denk aan rawfood) bestaan.

  #25704

  Webmaster
  Bijdrager

  Dan kun je daar het volgende tegenover zetten:

  Voor een ultieme hydratatie zit het lichaam niet te wachten op water, maar op waterSTOF, de bouwsteen van water. En welke voedingsmiddelen bevatten grote hoeveelheden waterstof? Verzadigde vetten! Het is waterstof dat verzadigd vet verzadigd maakt. Er is 100% hydratatie bij verzadigd vet, dus 0% verlies.

  Zet dit af tegen het drinken van grote hoeveelheden water, waardoor je om de haverklap naar het toilet loopt met gekruiste benen. Dat noem ik verlies i.p.v. toevoeging van vocht! Daarnaast spoel je daardoor kostbare elektrolyten (mineraalzouten) en enzymen weg. En tot overmaat van ramp is water ook nog eens basisch, waardoor je je maagzuur verdunt en er meer uitspoelt dan er terug in gaat aan bouwstoffen. Verzadigd vet bevat essentiele vetZUREN en is dus een zuurvormende bouwstof.

  Raw foodists eten vrijwel nooit rauwe dierlijke voeding, met uitzondering misschien van rauwe melk (meestal geitenmelk). Al die rauwe plantaardige vezels (cellulose) zijn onverteerbaar, irriteren de maagdarmwand en worden door het lichaam z.s.m. weer afgevoerd. De voedingsstoffen die in die cellulose opgesloten zitten komen dan niet of nauwelijks beschikbaar voor de eters van dit voedsel en dit verklaart waarom raw foodists er vaak zo uitgemergeld uitzien.

  Mike

  #25705

  Rapunzel
  Bijdrager

  Maar wie gelooft dat als ik zeg dat het lichaam zit te wachten op waterstof? Wie gelooft dat dat vet en cholesterol niet slecht voor je zijn? Ik kan wel met het boek van Uffe gaan staan zwaaien maar dan zeggen ze ´wie is die vent? En wie zegt dat hij gelijk heeft?’

  #25706

  Webmaster
  Bijdrager

  Zoals ik al zei in een ander topic: Hoe open je een gesloten geest?

  Mike

  #25707

  Rapunzel
  Bijdrager

  Bij mijn zus op het werk zat een collega te vertellen over haar kind. Steeds maar oor ontstekingen, buisjes in de oren. Mijn zus zei: ‘dat heeft te maken met de darm!’

  ‘Inderdaad…. hij heeft nog nooit een normale ontlasting gehad….’

  ‘Daar is een speciaal dieet voor. Het GAPS dieet. Je moet maar eens kijken!’

  Nooit meer wat van gehoord….

  #25708

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik heb het: Nigella Lawson! Ze moeten kijken naar Nigella Lawson! Zojuist weer een aflevering gezien van haar kookprogramma. Nigella is heel erg van het hartige, traditionele eten. Zelf heeft ze ook het figuur en het uiterlijk waar Weston Price tevreden over kan zijn!

  Mike

  #25709

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Maar zij gebruikt wel erg veel suiker in haast al het eten dat zij kookt, dat lijkt mij weer niet zo gezond. Het is hier wel het meest favoriete kookprogramma, samen met masterchef australia.

  #25710

  Kia Ora
  Bijdrager

  I looooove Nigella Lawson, ik wil haar zijn, haar taille hebben…

  Sorry, zei ik dat hardop?

  Ik las een interessant artikel hier: http://www.thehealthyhomeeconomist.com/2011/05/how-i-healed-my-childs-cavity/ waarbij ze boterolie (ghee) gebruikt in eerste instantie als ondersteuning voor haar zoon om een gaatje te laten vullen, maar later blijkt het al genezen te zijn, nog voor ze de daadwerkelijke afspraak hebben!

  Dit haakt hier ook prima op in, want: als onze botten kunnen genezen na een breuk en vetten daar een cruciale rol in spelen, waarom je tanden niet? Wat ik wel heel frappant vind, is dat ik altijd graag mijn ‘curds and whey’ heb gegeten, maar ook veel boter, ghee en levertraan. En… even afkloppen… in de afgelopen 15 jaar maar 1 miniscuul gaatje heb gehad. Dat was tijdens een zwangerschap (goed excuus vind ik).

  #25711

  mappas
  Bijdrager
  Quote:
  Fatsnotbad schreef: Zelf heeft ze ook het figuur en het uiterlijk waar Weston Price tevreden over kan zijn!

  😆 Elke man waarschijnlijk……..met zulke borsten! :mrgreen:

  Al at ik tien kilo reuzel per dag dan zou ik die nog niet krijgen 😆

  #25712

  Webmaster
  Bijdrager

  Dirtsa,

  Nigella gebruikt inderdaad regelmatig suiker in haar recepten, maar als je goed naar het Engels luistert hoor je dat ze heel vaak kiest voor ‘Demarara sugar’. Dit wordt vertaald als ‘bruine suiker’. Dit is echter ruwe rietsuiker. Weliswaar niet de bijna zwarte ruwe melassesuiker die ik voorsta, maar wel een stap dichter in de buurt daarvan. Er zitten in ieder geval nog mineralen in de suiker die zij kiest! Daarnaast kan ze ermee wegkomen vanwege de grote hoeveelheden verzadigd vet en dierlijke eiwitten die ze in haar recepten gebruikt. Zelf zou ik kiezen voor minder suiker, maar ik vind haar kookkunsten al een behoorlijke stap in de goede richting.

  Enjoy,

  Wat ik prachtig vind aan Nigella is niet noodzakelijk haar grote borsten. Wat ik mooi vind is haar volle, ronde zandloperfiguur met brede heupen. Ze voldoet aan de menselijke blauwdruk met haar ronde gezicht, brede neus, brede kaken, dikke nek en brede heupen. Dergelijke voluptueuze vrouwen zijn uit de mode (kijk maar naar de bonestaken in Holland’s Next Top Model) en hetzelfde geldt voor haar kookkunsten. Toch heeft ze haar eigen kookprogramma en dat vind ik supergaaf! Enne…had ik niet eerder geschreven dat het figuur van mijn vriendin door WAPF is veranderd van tenger naar breder met vooral bredere heupen? I rest my case.

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 25)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.