Roos en voetschimmel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Roos en voetschimmel

Dit onderwerp bevat 13 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 2 jaren, 3 maanden geleden.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #143464

  Anoniem

  Geen ernstig probleem, maar toch knap vervelend als je hier last van hebt. Ik heb dus vreselijke roos en soms jeukende hoofdhuid en zelfs roos in m’n wenkbrauwen en soms rode plekjes boven mijn wenkbrauwen. Tegelijk heb ik last van voetschimmel en vraag me af of dat in verband staat met elkaar en wat ik het beste kan gebruiken daartegen. Ik zat aan appelazijn te denken, naar wil graag weten, wat ik misschien nog meer kan doen. Alvast bedankt weer voor reakties!

  Thineke

  #143472

  Gerard
  Bijdrager

  Voor roos: borax, verzadigde oplossing, ermee wassen, uitspoelen nog een keer er op en dan niet uitspoelen.
  Voerschimmel: waterstofperoxide 6%. Als je wondjes hebt 3%.
  Deze middelen lossen de oorzaak niet op. Stress vermijden, ontgiften, weinig koolydraten, veel dierlijke vetten, kortom, dat waar het meeste(?) van dit forum over gaat.

  #143486

  Anoniem

  Vooral goed eten dus! Bedankt Gerard voor de adviezen.
  Wat ik me nog afvroeg: kan het zijn, dat de klachten verergerd zijn de laatste tijd, doordat ik nu ook kefir drink?

  Thineke

  #143494

  Gerard
  Bijdrager

  Dat is een moeilijk te beantwoorden vraag, de complexiteit van het organisme maakt het onmogelijk om exact te weten hoe het allemaal werkt. Zelf proberen kan helpen om inzicht te krijgen in hoe je lijf op dit moment ergens op reageert. Dat kan over een tijdje weer anders zijn trouwens.
  Ben je nog aan het afvallen? Ik zou daarmee voorzichtig zijn als je niet optimaal gezond bent. Elke ochtend vasten helpt wel om te ontgiften, de reinigingsfase kan wat langer doorgaan en de spijsvertering kan even tot rust komen. Ik heb geen idee wie ooit bedacht heeft dat een stevig ontbijt vroeg op de dag goed voor de mens is. Je krijgt vanzelf trek in de loop van de ochtend, dat is het moment om lekker te gaan eten. Eten tegen heug en meug omdat het gezond is, is ongezond.

  #143514

  Anoniem

  Ik ben nooit een goede ontbijter geweest, nu is het een grote beker rauwe melk met een rauw ei en dat bevalt me prima. Soms doe ik daar wel 2 uur over.
  Het afvallen staat een beetje stil. Misschien ook wel mijn eigen schuld, ik verval soms nog in oude gewoontes, dus is het voor mij vooral belangrijk ook om te focussen wat voor mij goed is. Daarom is dagelijks hier op het forum kijken en lezen ook erg belangrijk voor me. Je zou kunnen zeggen, dat jullie me bij de les houden 😉 Wat kan ik trouwens nog meer doen aan ontgiften. Ik drink rauwe melk, kefir, sole. Misschien nog wat daarbij om meer de aandacht op het ontgiften te leggen? Borax wil ik nog een keer aanschaffen ook om andere redenen. En wat is trouwens teveel vet om te eten? Ik doe dat nog te weinig en moet daar echt aan denken.

  Thineke

  #144483

  Anoniem

  Sinds een paar dagen zijn de rode plekjes boven mijn wenkbrauwen (eczeem?) uitgebreid tot over mijn neus en boven mijn mond. Ik begin er steeds meer gevlekt uit te zien. Ik dep de plekken een paar keer per dag (sinds 2 dgn.) met appelazijn en smeer mijn gezicht in met kokosboter. Heeft dit ook met ontgifting te maken en wat kan ik hier verder tegen doen? Help!?

  Thineke

  #144485

  100%leven
  Bijdrager

  Thineke, wellicht verteer je de caseïne niet goed uit de melk. Is dit begonnen nadat je meer zuivel bent gaan drinken?

  Mark

  #144486

  Anoniem

  Nee, voordat ik rauwe melk dronk had ik al met mate last van schilfers, waar ik me verder toen niet zo aan stoorde. Ik heb ook nog even gegoogeld en kwam uit op seborrhoisch eczeem.
  http://www.huidconsult.nl/portal/index.php/Huidziekten-A-Z/Huidziekten-S-t/m-Z/Seborrhoisch-eczeem.html#.VoxE1xXhDIU

  Na dit gelezen te hebben, weet ik vrijwel zeker dat dit het is. Maar wat nu, ik ga geen ‘foute’ cremes smeren.

  Thineke

  #144496

  Anoniem

  Gisteren was ik behoorlijk in paniek, toen ik al die rode vlekken in m’n gezicht zag. Met ook in m’n achterhoofd mijn broer die ooit vreselijk eczeem had. Maar als ik er goed over nadenk, weet ik dat dat bij hem even iets anders was. En veel heftiger. De appelazijn blijkt aardig te werken. Vandaag is alles veel ‘rustiger’.
  Nu nog een goede shampoo kopen, want mijn roos blijkt daar ook mee te maken te hebben.
  Ik voel me een beetje schuldig dat ik hier gelijk aan de bel heb getrokken, sorry daarvoor. Ik ben een paniekerige stresskip. Misschien leer ik dat nog eens af 😉

  Thineke

  #144503

  Gerard
  Bijdrager

  Ik kan je adviseren om boraxwater als shampoo te gebruiken. Het ontvet op een milde manier en werkt teven goed tegen roos. Inwassen, uitspoelen, inwassen, dan niet uitspoelen en haar drogen.
  Voel je maar niet schuldig hoor, we zijn er om elkaar te helpen, dat zit in de mens ingebakken en is nog leuk ook, vind ik dan.
  Als stresskip heb je ook snel last van huidprobleempjes, het komt door de aanhoudende vecht/vlucht toestand waar je lichaam in verkeert. Probeer daar op een vriendelijke manier wat aan te doen, sprak hij uit ervaring.
  Het gaat goed komen!

  #144508

  Anoniem

  Dank je Gerard 🙂 Dat ga ik eindelijk maar eens proberen. Eerst dan maar als shampoo en misschien ook nog eens inwendig – eerst maar eens het hele topic over boraxpoeder helemaal lezen. Ik had daarvan nog een link bewaard, nl. deze: http://www.smedentotaal.nl/product/borax-poeder-flux-1-kilo/
  Is dat de goeie? Dan probeer ik die te bestellen.

  Thineke

  #144556

  Anoniem

  Iemand die me kan vertellen, of de borax-poeder van de door mij geplaatste link een goeie is?
  Oh bah, ik mag toch hopen, dat ik ooit eens van die rottige onzekerheid afkom. Ik vind het eng om weer te vragen, maar durf ook niet zomaar iets te bestellen.

  Thineke

  #144661

  Gerard
  Bijdrager

  Borax wordt zo’n beetje opgeschept als zand bij Katwijk. Dat kan in Turkije gebeuren of in Canada. Er valt weinig aan te bewerken en waarom zou men dat doen als het als delfstof al prima te gebruiken is? Borax is dus (vrijwel) altijd prima zuiver.
  Het is wel prijzig bij de smeedwinkel.
  Je kan het ook bestellen waar ik het bestel:

  Hij heeft geen webshop, maar kan het wel leveren.
  Ik heb bij hem nagevraagd hoe zuiver de borax is, dat is 99,9%.

  #144664

  Anoniem

  Dank je Gerard, voor je reaktie!

  Thineke

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.