RIP Andreas Moritz

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid RIP Andreas Moritz

Dit onderwerp bevat 122 reacties, heeft 27 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  mijnlijf 5 jaren, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 123)
 • Auteur
  Berichten
 • #2271

  Anoniem

  En jazeker, het is echt.

  Meer uitleg zal later volgen…

  :-(((((

  #62653

  ruud
  Bijdrager

  Sjonge, dat kan er ook nog wel bij:-(

  #62654

  E123
  Bijdrager

  Ongeloofelijk, heb het net even nagezocht, maar deze man is nog geen 60 jaar geworden 🙁

  Ben benieuwd naar de oorzaak van zijn plotselinge overlijden..

  #62655

  Anoniem

  Tja, ik ben ook benieuwd…

  Ik hoop dat er weer geen “vleestekort” van gaat gemaakt worden!

  Zelfs al het kanker was, kan hij eigenlijk niet verliezen. Hij was immers aanhanger van Dr Hamer ook, die dit ziet als veroorzaakt door shock of spiritueel. Liver flushes kunnen die spirit dan wel helpen, maar uiteindelijk is het niet de oorzaak.

  Ik zou meer gokken op een “stroke” (als er nog 4 boeken op de plank staan, zit ie mss ook veel teveel stil op een stoel) of op een val… Hij leek al een tijdje wat stiller al kreeg ik gisteren via via nog een boodschap van hem. Dus ofwel is het plots, ofwel hield de tussenpersoon achter wat er gaande was.

  Als zijn pad idd spiritueel ten einde kwam na al deze ongelofelijke diensten, dan kies je toch niet kanker om deze nalatenschap weer in diskrediet te brengen bij veel mensen, hoop ik…

  Binnenkort zullen we wel meer weten…

  Dirtsa is alvast in goed gezelschap. Maak je trouwens niet veel mee, dat een voornaam omgekeerd zo mooi is 🙂 (ook al zit er “Dirt” in, merk ik nu; heb ik dus nooit opgemerkt)

  Sterkte in Trieste dagen

  #62656

  Rapunzel
  Bijdrager

  Ik heb zitten zoeken maar er is niets over te vinden. Op curezone weten ze het ook (nog) niet:

  http://curezone.org/forums/fm.asp?i=1998489#i

  #62657

  ruud
  Bijdrager

  @ Ghee: ik moet denken aan wat ik weet over Atkins: dat er ook desinfo/invullingen ontstonden over zijn doodsoorzaak: men ging beweren dat hij gestorven was aan zijn hart (zinspelend op dat het wel aan het vet gelegen moet hebben), terwijl hij in werkelijkheid door een noodlottige val tegen een stoepje is gestorven.

  Wat een toestand zeg dit soort dingen: ik bedoel de desinfo over doodsoorzaken van (bekende) mensen die op alternatieve wijze met gezondheid bezig waren.

  Ik ben niet geinteresseerd in invullingen, maar ik wil ook echt graag weten waar deze man ogenschijnlijk zo plots aan is gestorven.

  #62658

  Angela
  Bijdrager

  Net, nu ik me aan het voorbereiden ben, lees: moed verzamelen om de Moritz leverreiniging te doen….

  Ik merk dat ik het me wel erg aantrek allemaal. Eerst Dirtsa plotseling overleden, nu dit… En allemaal mensen die goed bezig waren.

  Ik ben ook benieuwd naar de echte doodsoorzaak…

  Allebei veeeeel te jong!

  #62659

  Anoniem

  Andreas Moritz was een veganist of in iedergeval een vegetariër.

  http://www.ener-chi.com/tag/vegetarian-diet/

  Hij wist dan wel weer dat cholesterol geen kwaad kon, maar hij deed er dus niks mee. Ik kon zijn uitleg over cholesterol niet helemaal volgen. Maar zijn conclusie was dat er niks mis is met olijfolie en kokosolie, plantaardig dus.

  Ik vind dat hij er ook heel erg ongezond en mager uit zag. En zijn manier van praten was ook een beetje vreemd, misschien kan je daar ook aan zien dat hij ondervoede hersenen had.

  Dat neemt niet weg dat zijn lever en gal reiniging niet goed is en je dat soort dingen ook prima over kan nemen en de rest van het dieet niet.

  En koeien halen hun eiwitten echt niet uit de lucht dat zit gewoon in gras en allerei kruiden. De zie je wel vaker met dit soort dieeten dat ze het op een hele vreemde manier recht breien.

  Als hij dit eetpatroon al lang volgde laat het nu wel zien dit je er niet oud op wordt.

  #62660

  Angela
  Bijdrager

  Ik bekeek net een interview met hem en ik schrok ervan hoe ongezond hij eruit zag….. Precies zoals jij omschrijft Kaaskanlekkerzijn!

  En mbt de leverreinigingen, die wel goed zijn :

  Het kind niet met het badwater weggooien;)

  Maar desalniettemin wel triest dat hij zo jong gestorven is!

  #62661

  Webmaster
  Bijdrager

  Er kan hem, net als in het geval van Atkins, natuurlijk iets zijn overkomen, zoals een dodelijke val inderdaad. De kans is echter zeer groot dat hij is bezweken aan zijn eigen voedingspatroon en dus door voedingstekorten is overleden. Bij vegetariers en veganisten zie je echt een onevenredig hoog sterftecijfer a.g.v. kanker en hart- en vaatziekten. Ze staan ook niet bekend om hun langlevendheid. Zoals ik al eerder schreef, je voorkomt geen dierenleed als je hier mensenleed tegenover zet.

  Ik heb het boek van Moritz vertaald en heb soms tandenknarsend mijn werk gedaan. Moritz noemt in zijn boek dierlijke eiwitten ‘gifstoffen’ en hij verkondigt zelfs dat de mens van oudsher een veganist is geweest. Hiervoor is geen enkel bewijs, terwijl grote hoeveelheden beestenbotten in grotten en muurtekeningen onomstotelijk aantonen dat de mens zich ruimschoots tegoed heeft gedaan aan ‘giftige’ dierlijke eiwitten (en vetten!). Het idee dat je eiwitten ‘inademt’ is absurd en ik kan alleen maar hopen dat Moritz nu een grotere waarheid ervaart dan die hij tijdens zijn leven verkondigde.

  Mike

  #62662

  Ufo
  Bijdrager

  @kaaskanlekkerzijn:

  Quote:
  Dat neemt niet weg dat zijn lever en gal reiniging niet goed is en je dat soort dingen ook prima over kan nemen

  Zoals ik het lees spreek jij jezelf behoorlijk tegen…

  #62663

  Angela
  Bijdrager

  Ze bedoelt vast: Dat neemt niet weg dat de lever en galblaasreiniging niet goed zou zijn…. 😉

  #62664

  Anoniem

  Dat neemt niet weg dat zijn lever en gal reiniging goed is

  #62665

  Anoniem

  Ja, ik spreek mezelf inderdaad tegen, zoals Amancay het schrijft had ik het bedoeld.

  Ik zou gewoon niet zo snel gezondheids adviezen overnemen van iemand die er zelf zo ongezond uit ziet. De lever en gal reiniging heeft al heel wat mensen hier op het forum geholpen, en ik ben er ook via een tekst van Mike achter gekomen. En dan neem je dus advies over van iemand die er wel gezond uit ziet en veel andere mensen die dezelfde iedeeën hebben over gezond eten.

  Ik vind wel dat je niet alleen van WAPF als inspiratie bron moet gebruiken, maar ook verder kijken dan je neus langs is. Zo kan je er ook achter komen dat nachtschade geen goed idee zijn en dat je beter koolhydraten kunt beperken (iets wat niet strik WAP is) en zo zullen er nog meer dingen zijn. En andere mensen kunnen er achter komen dat vlees en vet wel goed kunnen zijn als ze iets verder kijken en andere bronnen raad plegen.

  Mensen die vegatarisch of veganitisch eten in het begin vooruit met hun gezondheid. Alleen zien ze niet dat het hierna minder wordt. Maar dat wil niet zeggen dat het helemaal niet goed is.

  De katholieken vasten traditioneel tussen carnaval en pasen (geen vlees en snoep tussendoor) maar dan wel op zondag. Die 40 dagen is iets meer dan 6 weken en een keer per week mag je dus wel vlees eten. Ik denk dat dat best gezond kan zijn. Maar dan wel zoals de mensen vroeger waren en normaal leefden en aten. Dan kan je met een paar keer vegetarisch eten (al vis mocht wel) best wat ontgiften.

  Alleen zeggen ze dan dat dat vasten van 40 dagen een bewijs is dat het voor altijd gezond is.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Vasten

  http://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/51145-vastentijd-en-carnaval.html

  Ik wil hiermee uit leggen dat dingen zoals de lever en gal reiniging van Andreas Moritz wel goed kunnen zijn ideeën en de rest van zijn ideeën niet. En dit kan dus ook voor andere veganisten gelden. Hij was wel creatief dat hij bedacht heeft dat koeien eiwit in ademen. Ik stel voor dat we met een pot natuurlijke chlorofyl verf de wei in gaan en de neuzen van koeien hiermee verven (dat wordt dan door de huid in de cellen op geslagen) en dan kunnen ze net als planten koolhydraten maken uit koolstofdioxide en water en de energie van zon licht door middel van fotosynthese. Dan hebben we koeien die CO2 absorberen en het niet uitscheiden. En hoeven wij ook niet minder vlees te eten omdat het slecht zou zijn voor het milieu. 😀 8) En de landbouwgrond die er minder wordt gebruikt (de koeien hoeven dan minder te eten omdat ze een groot deel van hun voedingstoffen uit de lucht halen) kunnen we gebruiken voor iets anders. 🙂

  #62666

  Lay
  Lid

  Kaaskanlekkerzijn schreef het volgende:

  Quote:
  Ik vind dat hij er ook heel erg ongezond en mager uit zag. En zijn manier van praten was ook een beetje vreemd, misschien kan je daar ook aan zien dat hij ondervoede hersenen had.

  Sorry hoor, maar dit vind ik echt een beetje belachelijk om te zeggen, zeker nu hij dood is. Mager en ongezond? Heldere ogen en helemaal niet mager. En zo praten Duitsers nu eenmaal als ze Engels spreken.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 123)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.