Resveratrol in poedervorm

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Resveratrol in poedervorm

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Epo 2 jaren, 5 maanden geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #145349

  Epo
  Bijdrager

  Er wordt beweerd dat Resveratrol alleen in poedervorm goed opneembaar is. Van capsules zou slechts 0,5 procent opgenomen worden. Iemand anders beweert dat dit onzin is. Wie kan uitsluitsel geven?

  #145358

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi Epo, het lijkt me allemaal onzin: resveratrol zit o.a. in druiven, rode wijn, bepaalde kruiden: o.a. een plant: japanse duizendknoop: die hebben wij als mens jaar in jaar uit gebruikt: in elk geval die druiven en nu moet het ineens in poedervorm omdat we het anders niet opnemen. Wie kan dat serieus nemen? Capsules bevatten trouwens ook meestal poeder. De redenatie erachter schrijf je niet, maar het lijkt mij toch een beetje vergezocht allemaal.

  #145359

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Drink rode wijn! Als de redenatie is dat dit poeder een concentraat is, besef dan dat resveratrol beter opneembaar en krachtiger is in rode wijn, dat is al duizenden jaren zo.

  Mike

  #145361

  Heksje
  Toeschouwer

  Zou rode druivensap ipv rode wijn dan geen betere c.q. gezondere optie zijn?

  #145362

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Nee. De fermentatie en de alcohol als drager geven kracht en meerwaarde aan de ingredienten. Om diezelfde reden bestaan er traditionele kruidenbitters en andere medicinale alcoholische dranken (bijv. mede, honingwijn, en cider, appelwijn).

  Mike

  #145366

  Anoniem

  Alleen nog wel even een goede wijn vinden. Meen gezien te hebben in een uitzending van December 2015 dat 90 % van alle wijnen toevoegingen hebben. Zie ook:

  https://www.mmv.nl/nieuws/veel-stoffen-wijn-zonder-dat-we-‘t-weten

  Het volgende maakt het eigenlijk onmogelijk om erachter te komen wat erin zit:

  “Dat de producenten vrijgesteld zijn van etikettering is het gevolg van een sterke lobby. De kwestie ligt “nogal gevoelig”, zoals een woordvoerder van de Europese Commissie verklaart. Vermelding van de toegevoegde stoffen zou de romantiek verstoren. “Als je alles erop zou moeten zetten wat erin zit, zou de fles te klein zijn”, grapt een kenner.

  Dat de producenten vrijgesteld zijn van etikettering is het gevolg van een sterke lobby. De kwestie ligt “nogal gevoelig”, zoals een woordvoerder van de Europese Commissie verklaart. Vermelding van de toegevoegde stoffen zou de romantiek verstoren. “Als je alles erop zou moeten zetten wat erin zit, zou de fles te klein zijn”, grapt een kenner.”

  #145369

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Vin naturel, dat is je antwoord. Het woord zegt ‘t al. Een voorbeeld van een vin naturel die gewoon in de supermarkt ligt is de wijn van Ilja Gort:

  Mike

  #145408

  Epo
  Bijdrager

  Dank jullie wel voor je reacties.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.