Remko Kuipers, de Nederlandse Weston Price?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Remko Kuipers, de Nederlandse Weston Price?

Dit onderwerp bevat 13 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Ufo 5 jaren, 10 maanden geleden.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #1249

  Webmaster
  Bijdrager

  Kuipers heeft onderzoek gedaan naar een natuurvolk in Tanzania. Hij is van mening dat de Nederlandse overheid excuses moet maken aan het volk vanwege het jarenlang verstrekken van foutief voedingsadvies en dat nu eindelijk de consumptie van koolhydraten voor het licht moet worden gehouden:

  http://www.foodlog.nl/artikel/remko-kuipers-nederlandse-voedingsdeskundigen-zouden-hun-excuses-moeten-aan/

  Mike

  #48885

  Webmaster
  Bijdrager

  Hier nog meer info van Kuipers, die precies zegt waar het op staat:

  http://www.foodlog.nl/artikel/samenvatting-proefschrift-remko-kuipers-beschikbaar/

  Mike

  #48886

  Webmaster
  Bijdrager

  Lees de uitgebreide Nederlandse samenvatting van zijn onderzoek:

  http://www.foodlog.nl/files/achtergrond/RS_Kuipers_Uitgebreide_samenvatting_voor_de_leek_%281%29.pdf

  Heerlijk om zo’n verrfrissend geluid anno nu te kunnen lezen! Het bevestigt eens te meer wat Price in 1939 op opschreef in zijn tijdloze boek!

  Mike

  #48887

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Er staat dit weekend ook een heel artikel van hem/over hem in de volkskrant. Uiteraard is MartijnKatan het helemaal niet met hem eens.

  Hij weigert zelfs in discussie te gaan met hem…iets wat jaap Seidell, hoogleraar voeding en overgewicht vu amsterdam in ieder geval wel doet.

  #48888

  Webmaster
  Bijdrager

  Katan is zo arrogant en overtuigd van zijn eigen gelijk dat hij de discussie niet aangaat. Bij de meeste mensen zal dit overkomen als een zwaktebod, men zal het interpreteren als angst van Katan dat zijn ongelijk wordt aangetoond. Deze mensen graven met een dergelijke hooghartige mentaliteit hun eigen graf. Hetzelfde deed Cees Renckens, voormalig voorzitter van de anti-kwak vereniging. Hij toonde zich een regelrechte extemist en wekte daardoor meer weerstand dan medestand op. Zowel Katan als Renckens zijn wetenschapsfundamentalisten en ze hebben niet door dat de wereld om hen heen veranderd is en zij inmiddels achterhaald zijn, oud nieuws.

  Mike

  #48889

  Anoniem

  Via onderstaande link een artikel over Bruce Lipton, al eerder door Mike genoemd.

  Bruce zegt onder meer dat we ons niet fatalistisch op hoeven te stellen als zou ziekte nu eenmaal ‘in onze genen zitten’.

  http://nl.odemagazine.com/doc/0147/Wij_zijn_meester_van_ons_lot/

  #48890

  Ufo
  Bijdrager

  Vanavond 30-08-2012 was er een interview met Kuipers op televisie.

  Helaas heb ik daar niet alles van kunnen zien. Wel een vraag uit het publiek of Kuipers denkt dat er buitenaards leven mogelijk is. Hij denkt dus van wel, zowel betreffende primitief als hoog ontwikkeld buitenaards leven.

  Helaas heb ik niet alles gezien, en helaas zat ik niet in het publiek wat vragen mocht stellen.

  Zou anders nog wel wat vragen hebben willen stellen over de geheimen die Neil Armstrong heeft meegenomen in zijn graf. Maar ja, daar zouden vast politiek correcte antwoorden op gekomen zijn…

  Kuipers zegt Armstrong niet persoonlijk gekend te hebben, maar wel diens mede maanreiziger Buzz Aldrin.

  #48891

  Webmaster
  Bijdrager

  Ufo,

  Dat was Andre Kuipers, de astronaut. niet Remko Kuipers, die onderwerp is van deze topic.

  Mike

  #48892

  Ufo
  Bijdrager

  Oops, vergissing.

  Ik sprak inderdaad over Andre Kuipers, de astronaut, en die Remko Kuipers ken ik niet…

  #48893

  Webmaster
  Bijdrager

  Zie eerste post van deze topic en je weet snel meer over deze andere Kuipers.

  Mike

  #48894

  Anoniem

  @ufo: LOL!

  Je vroeg je niet af wat dan die connectie was tussen meneer Kuipers de ruimteman en Weston Price?

  #48895

  Anoniem

  Ook zijn partner is op weg een proefschift in te dienen:

  Arts Martine Luxwolda (partner van Remko Kuipers) promoveert vandaag aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift: Omega-3 fatty acids and vitamin D in traditionally living east-African populations. Lessons from evolution for a healthy lifestyle. Hier het ongewijzigde persbericht. Luxwolda specialiseert zich tot mond-, kaak- en aangezichtchirurg. Ik vind dat extra interessant, omdat neolithische ziekten zich vaak het eerst manifesteren in de mond. Cariës en malformatie (de typisch Nederlandse ‘grafstenen’ die met een beugel in het gelid worden geduwd) zijn niet normaal. Ik heb een post in voorbereiding over een alternatieve (evolutionaire) kijk op de pathogenese van ondermeer tandbederf. Poetsen is slechts een lapmiddel. Even geduld a.u.b.

  Promotor(s): prof.dr. F.A.J. Muskiet

  Faculteit: Medische Wetenschappen

  Voedingsadviezen verbeteren door onderzoek bij Afrikaanse stammen

  Veel, zo niet alle ziektes in de Westerse samenleving worden veroorzaakt door een mismatch tussen het menselijk genoom, dat sinds de oude steentijd (2,5 miljoen – 10.000 jaar geleden) nauwelijks is veranderd, en onze razendsnel veranderende samenleving. De huidige voedingsvoorschriften zijn gebaseerd op onderzoek naar eetgewoonten onder westerse bevolkingsgroepen in de moderne tijd. Logischer zou het zijn om voedingsadviezen mede te baseren op onderzoek naar de voedingsgewoonten van onze voorouders uit de steentijd. Op hun eet- en leefgewoonten is ons genoom immers ‘ingesteld’, zo argumenteert UMCG-promovendus Martine Luxwolda in haar proefschrift.

  Luxwolda analyseert in haar proefschrift de eetgewoonten van Afrikaanse stammen in Tanzania, die een leefstijl hebben die lijkt op die van onze voorouders. Ze concentreert zich hierbij op twee voedingsstoffen die overvloedig aanwezig waren in het land-water ecosysteem, waarin de menselijke evolutie moet hebben plaatsgevonden: het visolievetzuur DHA en vitamine D. Luxwolda stelt vast dat de onderzochte stammen door hun voeding aanzienlijk meer DHA en vitamine D binnen krijgen. Dit zou mede kunnen verklaren dat typisch westerse ziektes, zoals vele psychiatrische aandoeningen en hart- en vaatziekten onder deze stammen niet voorkomen. Zo heeft een hoog moedermelk-DHA waarschijnlijk gunstige invloeden op de neurologische ontwikkeling van de pasgeborene. Nader onderzoek naar eetgewoonten van onze verre voorouders zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van onze voedingsadviezen.

  Martine Luxwolda (Ede, 1981) studeerde Geneeskunde te Groningen. Ze verrichtte haar onderzoek aan de afdeling Laboratoriumgeneeskunde. Het onderzoek werd medegefinancierd door FrieslandCampina en het VSBfonds. Luxwolda volgt momenteel de verkorte opleiding tot tandarts voor medici, dit ter voorbereiding op de opleiding tot Mond- Kaak- en Aangezichtchirurg.

  http://www.docs4x4africa.com/index.php?page=wij

  http://www.rug.nl/news-and-events/promotion-inauguration/2013/omega-3-fatty-acids-and-vitamin-d-in-traditionally-living-east-african-populations.-lessons-from-evolution-for-a-healthy-lifestyle?lang=nl

  #48896

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Luxwolda analyseert in haar proefschrift de eetgewoonten van Afrikaanse stammen in Tanzania, die een leefstijl hebben die lijkt op die van onze voorouders. Ze concentreert zich hierbij op twee voedingsstoffen die overvloedig aanwezig waren in het land-water ecosysteem, waarin de menselijke evolutie moet hebben plaatsgevonden: het visolievetzuur DHA en vitamine D. Luxwolda stelt vast dat de onderzochte stammen door hun voeding aanzienlijk meer DHA en vitamine D binnen krijgen. Dit zou mede kunnen verklaren dat typisch westerse ziektes, zoals vele psychiatrische aandoeningen en hart- en vaatziekten onder deze stammen niet voorkomen. Zo heeft een hoog moedermelk-DHA waarschijnlijk gunstige invloeden op de neurologische ontwikkeling van de pasgeborene.

  Daar gaat Brian Peskin dus met zijn demonisering van omega-3 en zijn ophemeling van omega-6. Lees ook mijn kritiek op hem hier:

  https://www.fatsforum.nl/topic/het-verzwegen-verhaal-over-kanker-brian-peskin#post-20348

  https://www.fatsforum.nl/topic/het-verzwegen-verhaal-over-kanker-brian-peskin#post-20351

  https://www.fatsforum.nl/topic/het-verzwegen-verhaal-over-kanker-brian-peskin#post-20760

  https://www.fatsforum.nl/topic/het-verzwegen-verhaal-over-kanker-brian-peskin#post-21351

  https://www.fatsforum.nl/topic/het-verzwegen-verhaal-over-kanker-brian-peskin#post-21755

  Mike

  #48897

  Ufo
  Bijdrager

  Beter laat dan nooit weet ik nu ook wie Remco Kuipers is.

  http://www.youtube.com/watch?v=u-Do9vITAJE

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.