rauwe melk kuur-wat is me overkomen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid rauwe melk kuur-wat is me overkomen?

Dit onderwerp bevat 70 reacties, heeft 18 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Poekie 4 jaren, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 71)
 • Auteur
  Berichten
 • #3961

  Laigueglia
  Bijdrager

  Ik ben nu te misselijk om het forum af te zoeken naar een antwoord op mijn vraag, dus ik stel hem maar in een nieuw onderwerp.

  Afgelopen maandag (het is nu woensdag) ben ik begonnen met een rauwe melk kuur.

  Vind de melk heerlijk dus dat is voor mij geen straf. Ik heb geen honger gehad tot nu toe en ik merkte eigenlijk niets, maar ben ook pas bezig.

  Tot een uur geleden… ik moest even een boodschap doen en omdat het zulk mooi weer is dacht ik er een wandeling van te maken. Ik was nog geen twee straten verder toen ik pijn in mijn buik kreeg, aan de rechterkant naast mijn navel. Voor het eerst in mijn leven dacht ik “dát is mijn lever”, ik kreeg het benauwd en begon te transpireren. Eerst dacht ik nog manmoedig door te gaan maar gelukkig ben ik omgekeerd. Ik moest meteen gaan liggen, ergens op dit forum had ik gelezen op mijn rechterzij.Heb misschien twee minuten gelegen en toen moest ik sprinten naar het toilet. Mijn volkomen vloeibare ontlasting was helder geel.

  Wat is er gebeurd en wat moet ik nu doen, doorgaan met de melkkuur of weer vast voedsel gaan eten?

  #84262

  robinAlexander
  Bijdrager

  een glas water met een lepel bitterzout opdrinken.

  of Muntthee drinken als je dat niet in huis heb of pepermunt eten.

  er zijn waarschijnlijk gall stenen die zich verplaatsen en je galbuis blokkeert

  Vet (melk) spoort de galblaas aan zich te ledigen.

  #84263

  Laigueglia
  Bijdrager

  dank je, heb net munt thee gemaakt.

  moet ik nu stoppen met de melkkuur?

  #84264

  Webmaster
  Bijdrager

  Dit is pure gal, wees blij dat deze nu in sneltreintempo je lichaam verlaat! Het is de combi geweest van de melk en de lichaamsbeweging (door het wandelen) die e.e.a. in gang heeft gezet. Of je nu moet stoppen, die beslissing is aan jou. Ik denk dat daar nog wel meer zit dat allang uit je lichaam had moeten vloeien, dus ik zou doorgaan.

  Mike

  #84265

  Laigueglia
  Bijdrager

  Dank je Mike, maar moet gal je lichaam dan uit?

  Je hebt gal toch nodig voor de vetvertering in je lichaam? Had ik dan teveel gal ofzo?

  Of zit er opgeslagen gif in je galblaas?

  #84266

  robinAlexander
  Bijdrager

  Ik zou de lever en galblaas zuivering van Andreas Moritz doen.

  Je kan gewoon doorgaan met melk drinken want het moet er toch uit.

  Alleen ik zou weer door gaan wanneer je bitterzout in huis heb.

  Bitterzout, zorgt er voor dat de Galwegen worden geopend zodat de galstenen er makkelijk en pijnloos uitgaan.

  https://www.fatsforum.nl/topic/leverreiniging-vertaling-6 lees dit is door

  #84267

  Webmaster
  Bijdrager

  Je galblaas heeft door jarenlang te weinig vet eten gal opgealagen in de galblaas, omdat er onvoldoende stuwende werking vanuit de lever door vetinname is geweest. Nu is die stuwende werking er wel en dit is het resultaat. Ikzelf eet nu al ruim 3 jaar zo en er komt bij mij nog steeds regelmatig overtollige groene of gele gal uit, die bovendien loeizuur is!

  Mike

  #84268

  Alexandra
  Bijdrager

  Herkenbaar, al voel ik het aankomen en wordt ik niet overvallen door de pijn. Ik zou slagroom halen, want bij mij werkt veel vet op zo’n moment het beste. En dat past volgens mij ook in je melkkuur. Ik kan het ook oplossen door een halve liter melk te drinken. Het is aan jou om uit te vinden of het een galsteen is die dwars zit, dus dan moet je bitterzout nemen of zoals ik t altijd noem, een te kort aan vet. De pijn lost zich als ik vet tot me neem binnen vijf minuten op. Als het een galsteen is dan neem ik bitterzout en ben ik na een half uur weer pijnvrij. En anders neem ik na 45 minuten weer een glas bitterzout.

  Het is bij mij niet zo dat de gal er vervolgens uitspuit, maar de gal komt er iedere keer bij mij uit als ik me ontlast, vandaag voor de derde keer al en ik voelde t de laatste keer ook branden. Een continue proces dus.

  #84269

  Anoniem

  Mike, omdat jij nog steeds overtollige troep kwijt raakt, is de oorzaak daarvan dat je zo lang vegetarisch hebt gegeten? Is bij mij de reden dat ik dat niet heb, zoals we in ander topic over H2O2 eens bespraken ,dat ik nooit vegetarisch heb gegeten maar voldoende vetten nam? Ik ben door darmspoelingen heel veel troep kwijt geraakt. Nu de dunne darm nog en dat wil ik met bica doen en/of triphala.

  Mijn lever is overbelast, ik leg de link met de dunne darm daarbij.

  #84270

  Anoniem

  Je kunt geen bitterzout halen denk ik he, wellicht kan Tanya iets voor je betekenen? Ik roep maar wat hoor!

  #84271

  Alexandra
  Bijdrager

  Vegatarisch eten is niet de oorzaak van troep in je lijf of slecht functioneren van organen. Ik heb nooit vegatarisch gegeten, werd de maanden voordat ik ging wapen wel gedwongen tot een vegatarisch dieet door mijn lichaam. Maar ook toen bleef ik craving houden naar vlees en ondanks de pijn het regelmatig gegeten. Het begint tegenwoordig al bij de geboorte, de slechte voeding. Kijk maar eens op een pak borstvoeding wat daar voor troep inzit en dan naar de babyvoedingpotjes. En ga zo maar verder.

  #84272

  Anoniem

  Ik zeg niet dat vegetarisch eten troep in je lichaam bezorgt. Maar slecht werken van de organen zeker, omdat men dan tekorten krijgt en de organen geen brandstof

  Mijn vraag is meer gericht op waarom de een meer troep loost dan de ander

  #84273

  Tanja
  Bijdrager

  Roep maar hoor darling, heb bitterzout in huis en cross zo naar je toe.

  #84274

  Tanja
  Bijdrager

  En Rateltje, het is Tanja.

  #84275

  Ik ervaar ook aan den lijve hoe WAPF mijn galblaas flink aan het werk zet. Niet pijnlijk gelukkig en heb ook het gevoel dat ik er doorheen moet. Hoop dat jou klachten snel verdwijnen en je op een prettige manier troep kan lozen Laigueglia. Met alle tips hier moet dat wel lukken, 🙂 Zet um op.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 71)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.