prikkende (en rode) ogen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid prikkende (en rode) ogen

Dit onderwerp bevat 13 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  eli 4 jaren, 4 maanden geleden.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #4971

  eli
  Bijdrager

  heb de laatste tijd nogal last van pijnlijke ogen. ook zie ik rode adertjes (duidelijk dan normaal) door het wit heen lopen. heeft dit met de lever te maken?

  #96961

  zizou789
  Bijdrager

  ik heb daar ook last van. misschien heeft het met hooikoorts te maken. omdat we te maken hebben met

  een late zomer dit jaar, zou je nog best last kunnen hebben van hooikoorts.

  #96962

  ruud
  Bijdrager

  Eli, ik denk dat je goed zit: zie dit http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=591&id=592&page=9 en dan specifiek de passage over levervuur.

  #96963

  eli
  Bijdrager

  bedankt lievergezond!

  deze site ken ik ook. interessante informatie vind ik het wel. alleen hun visie op voeding komt volgens mij niet helemaal overeen met wapf…. heb jij misschien nog tips?

  #96964

  ruud
  Bijdrager

  haha Eli, nee ik heb denk ik geen tips behalve alles wat je kan doen om de lever aan te zetten om te blijven ontgiften: koffieklysma’s, doorgaan met vet voeren aan je lever en mariadistelzaad gebruiken (dagelijks: halve eetlepel zaad in de koffiemolen malen en dan kokend water erop, 10 min laten trekken en drinken. Of je kunt het gemalen zaad misschien ook in de yoghurt doen). Rauwe ei in de ochtend in je yoghurtsmoothie bijv. (wat ik nog steeds niet durf) en rauwe melk drinken en dat soort dingen.

  #96965

  Anoniem

  de ogen hebben veel vitamine A en C nodig (vetoplosbare vit.C)

  #96966

  eli
  Bijdrager

  oke bedankt! vet eet ik inmiddels genoeg, ook neem ik dagelijks vit c en levertraan. mariadistelzaad neem ik nog niet dus dat kan ik nog toevoegen.

  #96967

  ruud
  Bijdrager

  Trouwens bitterzout (magnesiumsulfaat) (bijv. theelepeltje tot eetlepel in glas water): dat kun je ook overwegen te doen tijdje voor je vet gaat eten: zet je galwegen open: dan kunnen die steentjes er makkelijker uitkomen.

  #96968

  eli
  Bijdrager

  Ja, maak ik al vrij vaak gebruik van…

  Is het verschil tussen appelazijn en citroen trouwens dat het ene ook op dat citroen ook op de lever werkt en appelazijn meer voor het maagzuur?

  #96969

  Anoniem

  @eli

  Citroen werk voor de lever, het zuur in appelazijn en appels maakt de stenen in de lever zacht zodat deze gemakkelijker hun weg vinden door de kanalen.

  Appelazijn is ook goed voor beter maagzuur heb ik ergens gelezen.

  #96970

  eli
  Bijdrager

  ok, bedankt maarten. dat van die appelazijn weet ik inderdaad. maar op wat voor manier werkt citroen nu eigenlijk precies voor de lever?

  #96971

  Anoniem

  https://www.fatsforum.nl/topic/ontlasting-samenstelling-kleur-textuur-hoe-iswas-die-van-jullie-en-wat-zegt-het

  Hier staat op eerste pagina vrij snel een bericht van ,lievergezond, met en verhaal met een quote, over een kuurtje, met citroen erin

  In het boek van grote leverzuivering staat dat citroen een uit knijpende werking heeft.

  Krijg URL niet voor mekaar….

  Dit is wat ik er vond.

  Quote:
  2. Citroen. De citroen heeft een hoog vitamine C gehalte, maar helpt bovendien zeer effectief bij het reinigen van de lever. Door het drinken van citroenwater kunnen gifstoffen in water oplosbare vorm door het lichaam worden gespoeld. Volgens Jethro Kloos, auteur van Back to Eden, maakt citroenwater het gal vloeibaar en controleert het de galstroom. De citroen versterkt leverenzymen en kan het zuurstof- en calciumgehalte van de lever herstellen, wat vervolgens het zuurstofgehalte van het bloed positief beïnvloedt.

  #96972

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Krijg URL niet voor mekaar….

  Dat komt omdat je op de URL-knop klikt. Simpelweg je link knippen en plakken in je post, zonder op URL te klikken. Ik heb het al voor je gefixt, maar denk daar de volgende keer aan.

  Mike

  #96973

  eli
  Bijdrager

  Bedankt Maarten!

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.