Peuter goed gevoed maar vaker ziek dan andere kinderen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Peuter goed gevoed maar vaker ziek dan andere kinderen

Dit onderwerp bevat 16 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Gerard 6 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)
 • Auteur
  Berichten
 • #223891

  Babywapf
  Bijdrager

  Mijn kind van nu 2 jaar, is echt om de haverklap ziek! In mijn omgeving eten veel kinderen gewoon alles wat ze zelf lekker vinden (broodje chocoladepasta, koekje, spaghetti), maar die zijn minder vaak ziek, beter slaappatroon, dus minder stress voor ouder en kind.

  Mijn kind heeft vanaf het begin borstvoeding ,geen suikers, geen brood, maar is het laatste jaar continu ziek.

  Ze eet 3 dooiers op een dag, halve banaan, soep flink gevuld met groente, uien, knoflook, slagroom. Avond wisselend vaak iets van basmati rijst met vlees of kip.
  Tussendoor bv op verzoek.

  Ze snurkt enorm in haar slaap, lijkt wel een oude kerel. Continu verkouden, daardoor overgeven. Gaat steeds slechter eten. Wat doe ik fout? Wat kan ik doen? Het is zo zielig om haar zo te zien lijden, met name ‘s nachts, echt dat gesnurk..

  #223956

  naief
  Bijdrager

  Hoi, dat klinkt niet goed. Goed dat je hier aan de bel trekt. Is ze gevaccineerd? Zijn er gebeurtenissen geweest in haar jonge leven? Welke provincie woon je?

  #223963

  Babywapf
  Bijdrager

  Ja ze is deels gevaccineerd, maar zeker de helft heeft ze niet gehad. Laatste vaccinatie is meer dan een jaar terug en deze klachten zijn nu sinds 2 maanden ongeveer. Verder geen bijzondere gebeurtenissen, altijd dit voedingspatroon, behalve hiervoor ook altijd rauwe yoghurt, maar dat lust ze niet meer.

  #223964

  melca
  Bijdrager

  Snurken komt denk ik omdat haar amandelen zijn opgezet. Amandelen zijn opgezet als ziektes bestreden moeten worden. Dit past bij je verhaal.

  #223965

  Medusa
  Bijdrager

  Misschien is ze allergisch geworden voor een voedingmiddel? Ook dit kan leiden tot een snotkoppie….

  #223966

  Lievergezond
  Bijdrager

  hallo Babywapf: in mijn jonge jaren was ik volgens de overlevering elke veertien dagen ziek griep/verkouden etc. En ik had ook veel KNO-problemen: mijn neus- en keelamandelen zijn er vervolgens uitgehaald. Als eerder bij mij gelijk actief getest was op voedselallergieen -intoleranties (ik denk dat melkallergie de grote boosdoener is bij mij en de uitlokker van veel andere allergieen/intoleranties), dan was mij de rest van mijn leven veel narigheid bespaard gebleven: hadden die neus- en keelamandelen er ook niet uitgehaald hoeven worden. KNO-problemen; dan is melkallergie/intolerantie een beruchte oorzaak. Bij de huisarts worden alleen allergieen getest: dat zijn snelle lichaamsreacties. Maar eens zo belangrijk zijn de voedselintoleranties: langzame reacties. Bij http://www.prohealth.nl kun je bloed op intoleranties laten testen. Je kunt je dochter ook op allergieen /intoleranties laten testen/behandelen door een NAET-therapeut (dat gaat niet via bloed tappen, maar via kinesiologie).

  #223973

  Babywapf
  Bijdrager

  @melca: dat klinkt ook als een logisch verhaal. Ze is pas op de creche begonnen, ze zou een slechte weerstand kunnen hebben.. maar wat kan ik doen om die te verhogen? Of worden ook gezond gevoede kinderen gewoon ziek?

  @ Medusa: de hoeveelheid snot valt als ik nu kijk eigenlijk wel mee, af en toe een beetje, maar voornamelijk dat snurken s nachts.

  @ Lievergezond: Dat is dus precies wat ik wil voorkomen! Dat het zo ver komt dat die amandelen eruit moeten, voor de rest functioneert ze prima, alleen s nachts snurkt ze zo erg, maar ook toen ze niet snurkte werd ze regelmatig wakker. Dus of zij er echt last van heeft, dat weet ik niet. Zo een test zou ik wel willen doen, ik zie dat het uitgebreidste pakket 399 kost, dat heb ik niet. Zou eentje van 40 euro ook volstaan of mis ik dan veel dingen? Heb er totaal geen verstand van.

  #223974

  Babywapf
  Bijdrager

  PS Lievergezond: zij krijgt nauwelijks zuivel binnen, dat lust ze niet. Behalve moedermelk.

  #223975

  melca
  Bijdrager

  Mijn kids zijn nooit naar een creche geweest (wel speelzaal) en zijn nooit veel ziek geweest. Kinderen die wel naar de creche gaan, zijn over het algemeen meer ziek hoor ik om mij heen. Ik kan dat niet uitsplitsen naar voedingspatroon.

  De dokter zal nu geen bloedtest doen denk ik, daar is je kind te jong voor. Goedkoopste is gewoon een week alle melk en ei elimineren en kijken of het beter wordt. Aangezien jij borstvoeding geeft, moet jij ook alle melk en ei elimineren uit je voedingspatroon.

  Let wel goed op dat je kindje voldoende lucht binnen krijgt ‘s nachts. Anders zou ik wel aan de bel trekken, maar je weet wat dan mogelijk het gevolg is…

  #223976

  melca
  Bijdrager

  Soja overigens ook elimineren, maar ik neem aan dat ze dat niet binnen krijgt.

  #223998

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi Babywapf, ik lees dat je dochter net in de crèche terechtgekomen is: kan natuurlijk ook zijn dat je dochter daar aangestoken is geraakt. Maar je kind heeft volgens jou al regelmatig klachten sinds een jaar. Je dochter zit toch nog niet een jaar op die crèche of wel? Geen idee.
  Dit om je kosten te besparen. Over die kosten: begin bij de huisarts: vraag om een algehele voedselallergietest: zit je natuurlijk nog met dat eigen risico dat je op moet maken met die laboratoriumkosten als je dochter daar al niet doorheen is gekomen met andere onderzoeken/specialistenbezoeken. 5 jaar geleden en 10 jaar geleden heb ik om een dergelijke algehele voedselallergie-bloedtest gevraagd bij verschillende huisartsen en daar werd niet moeilijk over gedaan. Dat gaat dan om allergie. Stel je dochters probleem komt daar al uit: ben je gelijk klaar. Ik reageer inmiddels echt sterk op alle melkprodukten (dat was volgens eerdere testen niet zo), maar bij de test van de huisarts komen mijn problemen met melk er niet uit: dat is alleen bij een intolerantietest dat dat eruit komt.
  Ik las dat je dochter wel slagroom van jou krijgt. Als je een allergie hebt voor melk dan kan het zijn dat je ook echt alle melkprodukten moet vermijden: in mijn geval is dat zeker het geval.
  Dat je dochter melk niet lekker vindt: dat zegt al dat ze waarschijnlijk zelf weet dat ze dat niet moet hebben. Zelfbescherming.
  Borstvoeding: mijn allergietherapeut (NAET) heeft getest dat ik ook allergisch ben voor borstvoeding!
  Als ik een intolerantietest zou overwegen bij pro health zou ik in jouw geval ook die van 22 stoffen kiezen: de goedkoopste: die van 44 euro. Daar zitten de belangrijkste intoleranties heus wel in: het is vaak pas later in een leven dat 1 onderliggende allergie/intolerantie uitgroeit tot een scala aan allergieen / intoleranties als er niet tijdig maatregelen getroffen worden. Tenminste zo was het bij mijn persoon.
  Je kunt ook overwegen die test te laten afnemen bij een arts van de artsenvereniging integrale geneeskunde http://www.avig.nl : misschien krijg je de test dan vergoed, maar dan betaal je ook voor een consult weer uiteraard: en als je aanvullend verzekerd bent (jouw dochter) kan het zijn dat dat ook weer vergoed kan worden. Ik zou het lekker zelf doen, alhoewel zo’n arts vast ook hele goede suggesties kan hebben: alleen daar betaal je ook voor.
  Dan is er de optie van laten testen door een NAET-therapeut. Weet je al gauw na 1 sessie: zo’n sessie kost ook gauw 60 euro. Komt geen injectienaald aan te pas. Wel zo kindvriendelijk.
  Oja: ik hoorde van een complementaire tandarts die me van de melkprodukten probeerde af te krijgen (gelukt) dat je pas na een maand onthouding van allergene voedingstoffen goed kan weten of je allergisch/intolerant bent voor een bepaalde voedingsstof.

  #224001

  Lievergezond
  Bijdrager

  @ Babywapf: https://www.ouders.nl/vraagbaken/borstvoeding-en-koemelk-allergie-hoe-pak-ik-dat-aan-13-wkn

  In de tekst van de link vertelt iemand dat haar kind allergisch reageert op haar borstvoeding als ze zelf melk(produkten) nuttigt! Zo kan het kennelijk dus ook doorwerken.

  #224003

  melca
  Bijdrager

  Ik dacht dat kinderen nog geen eigen risico hebben.Als de huisarts dus een bloedtest zou willen uitvoeren (wat ze onder de 6 jaar niet zo snel doen omdat ze niet betrouwbaar zijn, dacht ik), kost dat niets.
  Ik zou het even nazoeken.

  #224004

  melca
  Bijdrager

  Het is natuurlijk nog niet gezegd dat het door een voedingsmiddel komt. Misschien reageert ze inderdaad heftig op alle ziektekiemen van de creche. En misschien is het wel weer wat anders. Wij kunnen het natuurlijk niet op afstand zeggen.
  Afweer verhogen naast goed eten: beweging, ventileren, voldoende slapen. Eventueel dagelijks een probiotica voor kinderen.

  #224035

  Medusa
  Bijdrager

  Zou eentje van 40 euro ook volstaan of mis ik dan veel dingen? Heb er totaal geen verstand van.

  Hier vond ik een lijst met waarop dan getest wordt bij Prohealth:
  https://www.ogystal.com/wp-content/uploads/2017/09/ImuPro-Screen-voedselallergie-test-IgG-22-voedingsallergenen.pdf

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.