pcos dieet

Dit onderwerp bevat 45 reacties, heeft 12 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Lievergezond 1 jaar, 10 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 46)
 • Auteur
  Berichten
 • #3657

  debje_b
  Lid

  ik eet nu tijdje volgens dit forum, mijn klacht is pcos, geen normale menstruatie cyclus, acne en haaruitval,problemen met de lever, eerder te hoge bloeddruk, na laatste controle bleek deze in ene te laag, chronisch vermoeid,

  Pcos komt door dat de hormonen uit balans zijn, te veel aan mannelijke hormonen, ik ben via marja van hormonale disbalans op een dieet gekomen voor pcos, dit komt min of meer neer op geen koolhydraten, wel koolhydraten uit peulvruchten (terwijl onze voorouders dit natuurlijk ook niet aten), geen melkprodukten, wel biologisch vlees maar dan alleen mager vlees, omdat onze voorouders volgens hun dit ook aten, de beesten hadden vroeger meer lichaamsbeweging en waren van zichzelf slanker staat er in het boek,ook mag je bepaalde fruitsoorten en moet je heel veel groenten eten, ook heb ik gelezen dat pcos te maken kan hebben met insuline resistentie en later zelfs diabetes, een theorie is dat door te hoge schommelingen in insuline de bijnieren te veel mannelijke hormonen produceren waardoor je dus geen menstruatie krijgt, het is dus zaak via een dieet de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, dit doe je met dit dieet natuurlijk ook, ik heb ook geen overgewicht en de meeste vrouwen met pcos hebben dit wel, ook is er een theorie dat door trage schildklier de pcos ontstaat,ik weet niet waardoor ik het heb, in ieder geval niet door een te trage schildklier, ik val een beetje buiten de normale pcosers want ik ben juist niet te dik, ik ben nu wel beetje in twijfel door het pcos dieet,

  #79780

  Anoniem

  PCOS is een syndroom dus normaal komt eigenlijk niet voor, er zijn zoveel varianten als er mensen zijn die het hebben. Ik heb het ook maar ik heb nog nooit last gehad van acne bijvoorbeeld maar ik ben wel weer te dik. Volgens mij is het gewoon proberen wat werkt voor jou kwa dieet. Daar ben ik ook nog steeds mee bezig. In ieder geval is laag in koolhydraten wel the way to go met PCOS.

  Inmiddels heb ik een bijna goede cyclus het laatste half jaar precies 38 dagen en de laatste keer nog maar 30 dagen. 😀 Ik hoop dat dit doorzet. Ik heb wel nog steeds last van insuline resistentie (en ik heb ook diabetes type 1), maar het gaat wel steeds beter en sinds ik ben begonnen met kaneel in mijn yoghurt toen doen merk ik een verschil.

  #79781

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  wel biologisch vlees maar dan alleen mager vlees, omdat onze voorouders volgens hun dit ook aten, de beesten hadden vroeger meer lichaamsbeweging en waren van zichzelf slanker staat er in het boek

  Onze voorouders waren orgaaneters, dat zijn de vetste en meest voedzame delen van het dier. Ze aten ook wat spiervlees en dit is inderdaad mager bij dieren in het wild, maar hun hoofdmenu bestond uit organen. Dit is ook duidelijk te lezen in het boek van Price.

  Mike

  #79782

  Anoniem

  hoe kouder het gebied, hoe meer vet op het vlees lijkt mij, ter bescherming. Kijk maar naar zeehonden en zo.

  Een mangalica varken is ook extra vet, wel juist in de vetzuursamenstelling, maar daar is het in de winter ook behoorlijk koud (Roemenie enz.)

  #79783

  ruud
  Bijdrager
  Quote:
  Iodine deficiency in the ovaries leads to ovarian cysts, ie, PCOS.

  Quote:
  In his practice, Dr. Flechas has put women with PCOS on iodine supplementation and has seen their cycles not just return, but become regular.

  http://paleopepper.com/2011/02/pcos-cancer-pregnancy-and-more-why-taking-iodine-may-save-your-life/

  #79784

  Anoniem

  Ook ik heb hier mijn verhaal gedaan over PCOS op dit forum.

  Ik ben destijds behandeld door een fytotherapeut en had binnen 10 maanden weer een gewone cyclus. Ik had toen geen WAPF dieet maar was wel bezig met gezond eten.

  #79785

  ruud
  Bijdrager

  Hoi Debje, ja ik heb deze citaten hier bij jouw verhaal gezet (zie eerste post).

  Wat was de behandeling van de fytotherapeut destijds toen je nog pcos had?

  Daar ben ik wel benieuwd naar.

  #79786

  Anoniem

  ??? Je hebt Debsy en Debje he 😀

  Dat zal ik ff navragen. Hij heeft verschillende tincturen ingezet en het zijn vaak complexen in een bepaalde verhouding afgestemd op jouw constitutie zeg maar. Dus bij iemand anders kan het weer andere kruiden zijn. Volgens mij heeft hij bij mij wel veel Carduus Marianus gebruikt.

  In ieder geval ging hij eerst met planten die drect op de hormonen van de baarmoeder werkten en toen later op de hypofyse. Ook werkt hij met celzouten.

  #79787

  ruud
  Bijdrager

  Sorry voor de naamsverwisseling Debsy 😳

  Mariadistel gebruik ik in elk geval veel al.

  Hoe onderzocht de fytotherapeut je constitutie dan eigenlijk?

  Gebruikte hij daarbij ook bloedtesten bij jou?

  #79788

  Anoniem

  Nee, hij kijkt naar je ziektegeschiedenis en doet iriscopie. Ook kijkt hij naar je tong. Hij is niet zo van de apparaten enzo dat vind hij te wetenschappelijk en te momentopname. Hij gebruikt wel een biotensor. Zijn praktijk heet Irisfyto, hij heeft een website.

  #79789

  cham
  Bijdrager

  @debsy,

  Heb je ook celzouten geslikt?

  #79790

  Anoniem

  Ja dat doe ik nu nog regelmatig en mijn kinderen ook.

  #79791

  ruud
  Bijdrager

  Deze https://www.youtube.com/watch?v=5FEWcWIOSdE arts, Sebastian Castelli, zegt: belangrijkste bij pcos is: de bloedsuikerschommelingen onder controle proberen te krijgen: die liggen aan de pcos ten grondslag volgens hem. Als gevolg van grote schommelingen daarin gaat je lichaam van oestrogeen testosteron maken bij PCOS als ik het goed begrepen heb (wat niet de bedoeling is).

  #79792

  debje_b
  Lid

  Ik ben denk ik een apart geval, ik heb geen testosteron die te hoog is maar dhea hormoon wat te hoog is,ook heb ik geen overgewicht maar ben slank, verder kwam er uit een test dat mijn aldosteron te laag is, en ben ik van een hoge bloeddruk naar een lage bloeddruk gegaan

  #79793

  Webmaster
  Bijdrager

  Debje,

  Klinkt als bijnieruitputting.

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 46)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.